Sorteren op Sluiten

Antiblaf halsband

Reageert je hond in veel situaties met onnodig blaffen? Antiblaf halsband ondersteunt je bij de opvoeding van je hond. Deze halsband is ongevaarlijk en is toepasselijk voor zowel grote als kleine honden. 

Meer

Onze best sellers

We raden je onze Zolia producten aan vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zeer efficiënt en geliefd door onze klanten.

-46% Antiblaf Halsband Zolia BARKING STOP LUX
Antiblaf Halsband Zolia BARKING STOP LUX
Beoordelingen 4.5 67
Controleert ongewenst blaffen van je honden. voor elk type hond vanaf 5kg. halsband regelbaar tot 60cm. 7 levels van intensiteit. ergonomische opbergdoos
in plaats van :
€49,99
€26,99
24u

Antiblaf halsband ultrasoon/trillingen

Op basis van trillingen: deze halsband activeert, elke keer het apparaat geblaf detecteert, trillingen die je hond als onaangenaam zal aanvaarden. Op basis van geluid: deze halsband zendt, elke keer het apparaat geblaf detecteert, hoogfrequente geluidsgolven die onhoorbaar zijn voor de mens, maar onaangenaam voor de hond. Sommige apparaten hebben beide functies.

Antiblaf halsband door stimulatie: geluid of vibratie
Antiblaf halsband door stimulatie: geluid of vibratie
Beoordelingen 3.5 76
Antiblafhondenhalsband. Geluid en trillingen. Beschikbaar voor kleine of grote honden
in plaats van :
€25,99
Beschikbaar :  10kg
24u
Antiblafband Eyenimal BARK CONTROL SOFT
Antiblafband Eyenimal BARK CONTROL SOFT
Beoordelingen 1.5 6
Antiblafhalsband met detectie van trillingen van de stembanden
in plaats van :
€48
€33,99
24u

Er bestaan ook nog systemen om binnen-of buitenshuis op te hangen zodat je hond niet onnodig blaft in de tuin of binnen. Zo heb je zelf geen halsband nodig.

Blafbeheersing Outdoor PetSafe - Ultrasoon
in plaats van :
€79,86
€74,99
24u
PETSAFE binnenshuis Blaf-controlesysteem
in plaats van :
€36,99
€34,99
24u
Blaf controlesysteem voor buiten
Blaf controlesysteem voor buiten
Beoordelingen 1 1
Blaf controlesysteem voor buiten. Geen halsband nodig. 3 verschillende afstanden mogelijk: 5, 10 en 15. 2 jaar garantie
in plaats van :
€66,60
€59,99
24u

Antiblafband voor kleine honden

De antiblafband voor kleine honden biedt zachte stimulatie aangepast aan de gevoeligheid van kleine honden.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Antiblaf halsband

Aboiement

source: adobestock

Voor honden is blaffen een natuurlijke manier om met mensen of hun soortgenoten te communiceren. Toch kan herhaald geblaf en niet altijd gerechtvaardigd geblaf een bron van schaamte en stress zijn voor jou, je buurt en voor je hond zelf! 

Antiblafband: welk nut?

Collier anti aboiement

source: zoomalia

Rond de nek van je. Het maakt het mogelijk om het blaffen onder controle te houden.

Het principe van dit product is om geschikt te reageren als je hond te veel blaft. Deze halsbanden zijn uiteraard veilig voor je hond en zijn bedoeld om zijn ongewenst gedrag te stoppen. Door de herhaling zal je hond al snel begrijpen dat blaffen de oorzaak is van de reactie van zijn halsband, wat hem zal aanmoedigen om te zwijgen in plaats van door te gaan.

Ook zijn de modellen verstelbaar om zich perfect aan te passen aan de nekomtrek van je dier en zijn ze ook verstelbaar in termen van intensiteit.

Welk antiblafband moet ik kiezen voor mijn hond?

Deze keuze hangt hoofdzakelijk af van de grootte en het karakter van je hond.

Grootte van je hond

Niet alle producten zijn geschikt voor alle honden. Sommige zijn beter geschikt voor kleinere rassen en andere voor grotere rassen.

Zijn gevoeligheid

Als je hond erg bang is of stress heeft, dan zijn bepaalde modellen zeker uit te sluiten, zodat je je hond niet nog angstiger maakt.

Jouw gevoeligheid

De keuze hangt uiteraard ook af van jou. Wat vind jij goed of niet goed voor je hond?


De verschillende types antiblaf halsbanden.

We kunnen er 4 onderscheiden:

Elektrische halsbandBij de eerste maal blaffen van je hond, wordt een geluid uitgezonden. Wanneer hij daarna nog eens blaft, wordt opnieuw hetzelfde geluid uitgezonden + een (elektrische) schok. Deze modellen hebben verschillende intensiteitniveaus. Je past ze aan volgens de grootte van je hond en zijn reacties. 
Voordelen: het populairste model en het meest afschrikwekkend. Intensiteit aanpasbaar volgens de hond.
Nadelen: niet geschikt voor een verlegen hond met stress. Niet geschikt voor kleine honden
Spray of citronella halsbandHet principe is om een ​​straal te sproeien in de richting van de snuit van je dier, geurloos of met citroengras. Als hij te veel blaft, wordt je hond bestraft: hij hoort het plotselinge geluid van de spray en zal dit op zijn snuit krijgen.
Voordeel: het beste alternatief voor de elektrostatische modellen. Geschikt voor alle honden.
Nadelen: Moet vaak worden aangevuld.
Ultrasoon halsband en/of vibratieNiet hoorbaar voor de mens. Een krachtige en hoge toon wordt uitgezonden tot je hond stopt met blaffen. Het vibratiehalsband biedt dezelfde functie, maar zendt een vibratie uit. Sommige producten bieden namelijk geluids- en trillingsfuncties die kunnen worden gecombineerd of afgewisseld.
Voordeel: het mildste systeem
Nadeel: weinig afschrikkend bij grote honden.
Extern
 
Dit zijn gamme@externe antiblafsystemen;1894@ in de vorm van op te hangen object. Het detecteert geblaf binnen 15 meter en produceert een heel hoge toon om de hond stil te houden.
Voordeel: halsband is niet nodig. Werkt op meerdere honden, indien nodig
Nadeel: Als je meerdere honden hebt en er slechts één blaft, zullen ze allemaal worden "gestraft".

 

Antiblaf halsband: onze tips

Ik heb een kleine hond

Vanwege zijn grootte is een kleine hond bijzonder gevoelig. Elektrostatische modellen moeten worden verboden. Vibratiemodellen of spray, waarbij de laatste het meest wordt gebruikt voor kleine rassen, zijn wel aanbevolen.

Onze favoriet: PetSafe Deluxe voor kleine honden

Geschikt voor kleine honden vanaf 3 kilo. Het maakt gebruik van een combinatie van geluidssensoren en trillingsdetectoren om onderscheid te maken tussen blaffen en andere externe geluiden. Het geeft dus alleen een geurloze spray af als de vibratie van de stembanden en het geblaf gezamenlijk worden gedetecteerd.

Ik heb een grote of middelgrote hond

De meest effectieve producten voor honden van grote rassen zijn die met stimulatie of spray. De vibraties of ultrasone apparaten worden afgeraden omdat ze weinig afschrikken. Wat betreft middelgrote honden zijn alle apparaten geschikt. Het enige criterium waarmee rekening moet worden gehouden, is de gevoeligheid van je huisdier.

Ons favoriet: Barking stop Lux

Deze halsband heeft 7 intensiteitniveaus op alle honden geschikt vanaf 5 kilo. Het principe is simpel: zodra je hond blaft, bestraft de halsband deze in de eerste plaats door middel van geluidswaarschuwingen. Als je huisdier blijft blaffen, wordt vervolgens een kleine elektrische schok afgegeven die vergelijkbaar is met die van statische elektriciteit.
 

Wat denk je nu van een antiblafhalsband?

Houd er rekening mee dat blaffen voor honden een volledig natuurlijk communicatiemiddel is, of het nu naar mensen of naar andere dieren is. Blaffen mag dus niet gestraft worden wanneer dit gerechtvaardigd is: bijvoorbeeld als je hond zijn enthousiasme toont nadat hij het geluid van zijn speelt, wanneer hij zijn territorium beschermt (je tuin, of zijn hondenhok, wanneer hij vol ongeduld op zijn voer wacht, enz.

Maar ook omgekeerd moet je ingrijpen als het geblaf van je dier te lastig en te frequent wordt. Ten eerste moet een hondentrainer beschikbaar zijn om te helpen bij het vaststellen van de oorzaak. Hij zal je adviseren over de categorie@opvoeding en hondensporten;18;conseils@category. Ook positieve bekrachtiging kan een alternatieve manier zijn om dit vervelende gedrag uit te roeien. 

Kortom, dit type product mag alleen worden gebruikt als dat nodig is en als laatste redmiddel als de andere educatieve methoden zijn mislukt. Het model moet ook worden gekozen op basis van de gevoeligheid van je hond en zijn grootte.