-5€ gratis op je eerste bestelling, met code GELUK
-5€ gratis op je eerste bestelling, met code GELUK
Actieve filters:
Wis filters
Sorteren op Sluiten

Antiblaf halsband

Reageert je hond in veel situaties met onnodig blaffen? Antiblaf halsband ondersteunt je bij de opvoeding van je hond. Deze halsband is ongevaarlijk en is toepasselijk voor zowel grote als kleine honden. 

Meer
Zoomalia Care
Zoomalia care: waarschuwing voordat je een antiblafband gebruikt!

Onze experts raden aan dat je het het ontcijferen van het blaffen van uw hond, namelijk zijn hondentaal. Je moet weten hoe je een natuurlijk geblaf kunt onderscheiden van een beledigend geblaf. Raadpleeg de beoordelingen en opmerkingen over het gebruikte product voordat je een antiblafband kiest. Beperk de duur van het dragen van de halsband tot minder dan 8 uur/dag, het tijdelijke gebruik ervan vervangt de hondentraining niet! Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig voordat je het apparaat gebruikt.

Terug
Omhoog
BONNES AFFAIRES

Een spray maakt geen gebruik van trillingen of elektrische impulsen. Wanneer je hond blaft, geeft de spray een geur af, bijvoorbeeld citroengeur, dichtbij zijn neus. Een onaangenaam systeem die ideaal is voor gevoeldige of kleine honden.

Antiblaf halsband Canicom - Spray
Antiblaf trainingsset - Spray Canicom Num'.axes voor gevoelige honden Deze blafband werkt met geluid, trillingen of 
Beoordelingen 5 1
€181,90
€137,99
24u
Beoordelingen 4.5 22
€0
Beoordelingen 4.5 6
€0
Deluxe antiblafhalsban met spray voor kleine honden PetSafe
De Deluxe antiblafhalsban met spray voor kleine honden van PetSafe weerhoudt een hond effectief van blaffen bij het drag
Beoordelingen 4.5 7
€123,99
€99,99
Beoordelingen 3 1
€0
Beoordelingen 3.5 11
€0
Antiblafband Canicalm Spray zwart
Beheer het gedrag van je hond met de antiblafband van CANICALM met geurloze spray. Zonder elektrostatische stimulatie g
Beoordelingen 4.5 22
€54,99
€49,99
Anitblafband Canicalm, wit - Spray
Ben je op zoek naar een effectieve oplossing voor blafbeheersing zonder een blafband met impuls te willen gebruiken? Dan
Beoordelingen 5 4
€54,39
€49,99

Op basis van trillingen: deze halsband activeert, elke keer het apparaat geblaf detecteert, trillingen die je hond als onaangenaam zal aanvaarden. Op basis van geluid: deze halsband zendt, elke keer het apparaat geblaf detecteert, hoogfrequente geluidsgolven die onhoorbaar zijn voor de mens, maar onaangenaam voor de hond. Sommige apparaten hebben beide functies.

Buitenshuis box Bekijk meer

Er bestaan ook nog systemen om binnen- of buitenshuis op te hangen zodat je hond niet onnodig blaft in de tuin of binnen. Zo heb je zelf geen halsband nodig.

Tips 2024 : Antiblaf halsband

Aboiement

Voor honden is blaffen een natuurlijke manier om met mensen of hun soortgenoten te communiceren. Toch kan herhaald geblaf en niet altijd gerechtvaardigd geblaf een bron van schaamte en stress zijn voor jou, je buurt en voor je hond zelf! Dit is de reden waarom er educatieve halsbanden zijn die vaker worden aangeduid als blafbanden.

Wat is het nut van een antiblafhalsband?

Collier anti aboiement

Je trekt de halsband rond de nek van je hond. Het maakt het mogelijk om het blaffen onder controle te houden. Er is natuurlijk geen sprake van voorkomen dat je hond communiceert, maar alleen van het beperken van ongewenste en vervelende geluiden.

Het principe van dit product is om geschikt te reageren als je hond te veel blaft. Deze halsbanden zijn uiteraard veilig voor je hond en zijn bedoeld om zijn ongewenst gedrag te stoppen. Door de herhaling zal je hond al snel begrijpen dat blaffen de oorzaak is van de reactie van zijn halsband, wat hem zal aanmoedigen om te zwijgen in plaats van door te gaan. 

Ook zijn de modellen verstelbaar om zich perfect aan te passen aan de nekomtrek van je dier en zijn ze ook verstelbaar in termen van intensiteit.

Hoe een antiblafhalsband gebruiken?

Dit is een tijdelijke trainingstechniek die een aanvulling vormt op de positieve hondentraining. Deze elektronische trainingshalsband zorgt voor zachte stimulatie. Bij het gebruik van een antiblafhalsband dien je absoluut de juiste gebaren aan te nemen ten gunste van de ontwikkeling van je hond:

 • Beperk de duur van het dragen van deze halsband tot maximaal 8 uur voor zijn welzijn;
 • Bevestig geen lijn aan de blafband;
 • Controleer de hond op eventuele irritatie in de nek door zijn halsband.

Welke band kies ik voor mijn hond?

De keuze hangt af van de grootte van je hond en van zijn karakter.

Grootte
Niet alle producten zijn geschikt voor alle honden. Sommige zijn beter geschikt voor kleinere rassen en andere voor grotere rassen.
Zijn gevoeligheidAls je hond erg bang is of stress heeft, dan zijn bepaalde modellen zeker uit te sluiten, zodat je je hond niet nog angstiger maakt.
Jouw gevoeligheidDe keuze hangt uiteraard ook af van jou. Wat vind jij goed of niet goed voor je hond?

Verschillende types

We kunnen er 4 onderscheiden:

Elektrisch Bij de eerste maal blaffen van je hond, wordt een geluid uitgezonden. Wanneer hij daarna nog eens blaft, wordt opnieuw hetzelfde geluid uitgezonden + een (elektrische) schok. Deze modellen hebben verschillende intensiteitniveaus. Je past ze aan volgens de grootte van je hond en zijn reacties. 

Voordelen: het populairste model en het meest afschrikwekkend. Intensiteit aanpasbaar volgens de hond. 
Nadelen: niet geschikt voor een verlegen hond met stress. Niet geschikt voor kleine honden.
SprayHet principe is om een ​​straal te sproeien in de richting van de snuit van je dier, geurloos of met citroengras. Als hij te veel blaft, wordt je hond bestraft: hij hoort het plotselinge geluid van de spray en zal dit op zijn snuit krijgen. 

Voordeel: het beste alternatief voor de elektrostatische modellen. Geschikt voor alle honden. 
Nadeel: Moet vaak worden aangevuld.
Ultrasoon of  vibratieNiet hoorbaar voor de mens. Een krachtige en hoge toon wordt uitgezonden tot je hond stopt met blaffen. Het vibratiehalsband biedt dezelfde functie, maar zendt een vibratie uit. Sommige producten bieden namelijk geluids- en trillingsfuncties die kunnen worden gecombineerd of afgewisseld. 

Voordeel: het mildste systeem 
Nadeel: weinig afschrikkend bij grote honden.
blafbox
Dit zijn externe ultrasone apparaten in de vorm van een hangend object. De box detecteert geblaf binnen een omtrek van 15 meter en produceert een echo om je hond aan te moedigen stil te zijn. 

Voordeel: het dragen van een halsband is niet nodig. Werkt indien nodig bij meerdere honden 
Nadeel: Als je meerdere honden hebt en er maar één wordt beïnvloed door het geblaf, worden ze allemaal gestraft.
BatterijHet essentiële voor het opladen van de blafband: reserveaccessoires, batterijen, elektroden, navullingen voor de spray. 

Voordeel: voordelige optie, omdat je dezelfde halsband behoudt. Nadeel: voorraad
Antiblaf halsband voor kleine hondenHet is het ideale apparaat voor kleine honden die vaak blaffen. 

Voordeel: stuurt zachte en effectieve impulsen naar je kleine hond. Nadeel: beperkt tot de afmetingen van de halsband en het gewicht van het dier.

Antiblafhalsbanden: onze tips

Petit chien zoomalia
source: zoomalia

Kleine hond

Vanwege zijn grootte (minder dan 3 kg) is een kleine hond bijzonder gevoelig. 

Elektrostatische modellen moeten worden verboden. Vibratiemodellen of spray, waarbij de laatste het meest wordt gebruikt voor kleine rassen, zijn wel aanbevolen.

Grand chien
source: pixabay

Middelgrote of grote hond

De meest effectieve producten voor honden van grote rassen zijn producten met stimulatie of spray. Wat hen betreft, worden vibratie- of ultrasone apparaten niet aanbevolen, omdat ze niet erg afschrikwekkend zijn. 

Wat betreft middelgrote honden zijn alle apparaten geschikt. Het enige criterium waarmee je rekening moet houden, is de gevoeligheid van je dier. Hiervoor is het noodzakelijk om het intensiteitsniveau van de halsband aan te passen.

Ik heb een hond(enras) die erg veel blaft

Het blafvolume van elke hond is afhankelijk van vele factoren, zoals leeftijd, opleiding of angstniveau. Sommige rassen zijn echter berucht omdat ze meer blaffen dan andere. Hoe te reageren als je hond een van hen is en zijn geblaf je relaties met buren verzwakt?

 • Chihuahua: het is de kleinste hond ter wereld en ook degene die het meest blaft! Hij is erg gehecht aan zijn baasje en heeft constant aandacht nodig. Zijn schrille blaffen zijn gemakkelijk te herkennen! Kies uiteraard voor een antiblafhalsband speciaal aangepast voor kleine honden. Elektrische halsbanden worden vermeden voor een hond die minder dan 6 kg weegt.
 • West Highland White Terrier of Westie: een waardige afstammeling van jachthonden, de Westie heeft een sterk karakter en veel energie. Hij is een koppige hond die een strenge opvoeding nodig heeft. Als je je training wilt afronden met een blafhalsband, kun je het beste beginnen met een sprayhalsband. Als dat niet werkt, test dan met trillingen.
 • Duitse Herder: deze hond heeft veel energie en moet zich voldoende kunnen uitleven. Hij is een waakhond in hart en nieren en hij aarzelt niet om te blaffen bij de minste verdenking. Als je hulp nodig hebt bij het africhten, kies dan voor het tijdelijk gebruik van een elektrische halsband geschikt voor grote honden.
 • Beagle: De beagle is een stoere, maar ook zeer luidruchtige jachthond. Hij houdt ervan om elke dag lange afstanden af ​​te leggen om zijn energie kwijt te raken. Het is bijna onmogelijk om hem alleen thuis te laten. Probeer indien nodig een vibratie- of ultrasone halsband.
 • Rottweiler: Zeer gewaardeerd door de politie vanwege zijn uithoudingsvermogen en robuustheid. Hij stelt eenzaamheid helemaal niet op prijs en laat het weten. Hij is een grote en zeer actieve hond, dus je hebt een duurzaam halsbandmodel nodig dat geschikt is voor grote honden.
Ik heb een hond(enras) die weinig blaft

Van sommige honden is bekend dat ze veel blaffen en van andere weinig of helemaal niet. Als je hond tot een van deze rassen behoort, probeer dan eerst te begrijpen waarom hij blaft. Hij is waarschijnlijk bijzonder angstig. In dit geval moet je een antiblafhalsband kiezen die geschikt is voor gevoelige honden, zoals de sprayhalsband.

 • Basenji: Deze hond heeft een zeer verrassende blaf, die meer op een lach lijkt. Bovendien blaft hij bijna nooit. Hij is niettemin zeer actief en heeft beweging nodig om een ​​evenwichtig gedrag aan te nemen.
 • Sint-Hubertushond of bloedhond: Het is een politiehond die gewild is vanwege zijn flair. Als hij blaft, kan hij je misschien vertellen dat hij iets op het spoor is! De Sint-Hubertus is zachtaardig en vriendelijk.
 • Mopshond: Niet alle kleine honden blaffen! Een mopshond is een verrassende gezelschapshond die van vreemden houdt en niet veel beweging nodig heeft. Hij is extreem gevoelig en zijn opvoeding moet zachtaardig zijn.
 • Shar-Pei: Deze hond is zo kalm dat het moeilijk te geloven dat hij een vechthondachtergrond heeft. Ondanks zijn beschermende instinct is zijn geblaf uitzonderlijk. Het zou moeilijk zijn om een ​​blafband om te doen vanwege de plooien in de huid van zijn nek.
 • Newfoundlander: De beroemde reddingshond is zeer veelzijdig. Met een zwak voor wateractiviteiten past hij zich aan alle situaties aan. Zijn geblaf is ongebruikelijk, omdat hij erg vriendelijk en onaangedaan is.
Ik heb een angstige hond

Sommige honden ontwikkelen gemakkelijker angst dan anderen. Het is niet gemakkelijk als baasje om dit te begrijpen. Een angstige hond heeft de neiging om te blaffen wanneer hij alleen is, om aandacht te krijgen of om geluid te signaleren. 

Het doel hier zal zijn om het opvoeden en trainen voort te zetten, rekening houdend met deze angst. Een sprayhalsband is stressarm en zal daarom een ​​geschikte oplossing zijn als je hond er gevoelig voor is. Vergeet niet om de geuren te variëren om gewenning te voorkomen. Kies je voor elektrische pulsen, pas dan het vermogen geleidelijk aan en houd er rekening mee dat dit een tijdelijke oplossing is. 

Probeer de halsband te associëren met een anti-angst-educatie. Een hond is als een kind, hij heeft regelmaat en limieten nodig. Vermijd bijvoorbeeld om hem 15 minuten te aaien voordat je van huis gaat en nadat je hem hebt thuisgebracht. Dit zal helpen om de gebruiksduur van de halsband in de loop van de tijd te verminderen.

Ik heb een hond met veel haar

Een blafhalsband werkt met sensoren die trillingen in de stembanden opvangen terwijl je hond blaft. Sommige geleiders kunnen wijzen op een storing wanneer de hond veel haar heeft, maar het is gewoon een kwestie van het afknippen of het gebied onder de halsband scheren.

Ik heb meerdere honden
 • Eén hond blaft: Als je meer dan één hond hebt, kan het zijn dat slechts één van hen blaffende problemen heeft. In dit geval wordt sterk afgeraden om een ​​ultrasoon systeem te gebruiken, omdat al je honden dan worden gestraft als er maar één de schuld heeft.
 • Al mijn honden blaffen: Als al je honden te veel blaffen, kan je een ultrasone box gebruiken. Dit vermijdt het dragen van de halsband en stuurt tegelijkertijd een signaal naar alle honden.
Wanneer vermijd je beter een antiblafhalsband?

Er zijn natuurlijk zeldzame gevallen waarin het gebruik van het apparaat sterk wordt afgeraden. Koop zo'n halsband niet wanneer:

 • Je teefje zwanger is
 • Je puppy jonger is dan 6 maand
 • Je hond die gezondheidsproblemen heeft (hartproblemen of andere)
Welke elementen moet je controleren na aankoop van de halsband?

Het gebruik van een antiblafband is geen probleem zolang je maar waakzaam blijft. Dit zijn de controlepunten die niet over het hoofd mogen worden gezien:

 • De halsband mag niet te strak zitten en het is belangrijk om de huid van de hals regelmatig te controleren op eventuele roodheid.
 • De halsband blijft een tijdelijke oplossing als begeleiding bij het opvoeden. Het gebruik ervan moet gepaard gaan met een opleiding met een duidelijk doel.
 • Let op tekenen van stress zoals verdacht gedrag, diarree, verlies van eetlust. Stop in dit geval met het gebruik ervan, het welzijn van je hond staat voorop!

Top 6 misvattingen over de antiblafband

1. De blafband is een martelobject voor mijn dier

Deze verklaring is gebaseerd op het idee dat honden het moeilijker hebben om te ademen met dit type halsband. Deze bewering is echter onjuist. De halsband levert een elektrische golf aan de nek van de hond wanneer hij blaft. Het zendt ook ultrasoon geluid uit om blaffen tijdens de slaap te voorkomen. 

De halsband martelt je hond dus niet. Blafhalsbanden zijn uitgevonden door dierenartsen en trainers die ze gebruiken bij hun eigen honden en die de honden van hun klanten trainen.

2. De blafband schaadt zijn lichamelijke en psychische gezondheid.

Een antiblafhalsband is bekritiseerd omdat hij wreed is tegen dieren, maar als hij correct wordt gebruikt, veroorzaakt hij geen pijn of fysieke schade. Ook heeft een blafband geen negatief effect op de mentale gezondheid van het dier. 

Studies hebben zelfs aangetoond dat elektrische halsbanden in de meeste gevallen effectiever zijn dan conventionele trainingsmethoden. Het is een kwestie van de gebruiksregels van de halsband te respecteren en indien nodig een professional te bellen.

3. Een antiblafhalsband is giftig

Het gebruik van een antiblafhalsband is niet giftig. De hond draagt ​​een halsband met daarin een plastic zak met geurwater (citrus, citroengras of wat dan ook). Elke keer dat de hond blaft, knijpt hij in de bus en komt er een nevel vrij. Het dier leert snel blaffen te associëren met onaangename smaken en geuren, die voldoende zijn om hem ervan te weerhouden om opnieuw te blaffen.

4. Een blafband is de enige oplossing om gedragsproblemen op te lossen

Een antiblaf halsband is niet de enige oplossing voor het oplossen van gedragsproblemen bij honden. Er zijn andere hulpmiddelen en methoden die mogelijk effectiever zijn voor je huisdier, afhankelijk van hun gedragsproblemen. 

Als het probleem bijvoorbeeld te wijten is aan een gebrek aan beweging, is het beter om je huisdier vaker uit te laten en hem langer te laten bewegen. Als het probleem te wijten is aan een gebrek aan aandacht van hun baasjes, zou het beter zijn als je meer tijd met je dier doorbrengt en meer aandacht aan hem schenkt. 

Daarom zijn dierenartsen en dierengedragsdeskundigen essentieel bij het diagnosticeren en behandelen van gedragsproblemen van je huisdier. Je dierenarts kan ook een bloedonderzoek aanbevelen om medische aandoeningen zoals pijn, artritis of schildklierproblemen die prikkelbaarheid kunnen veroorzaken, uit te sluiten.

5. Alle blafbanden zijn geschikt voor mijn hond

Blafhalsbanden zijn niet geschikt voor alle honden, omdat hun effectiviteit varieert afhankelijk van het temperament van de hond. Als je hond angstig of bang is voor mensen, of door iemand is mishandeld, moet je een professional raadplegen om te bepalen of het geschikt is om zoiets te gebruiken om hem te kalmeren. 

Je moet ook altijd rekening houden met de grootte en het gewicht, evenals met hoe het wordt aangedreven en of er beperkingen zijn voor het gebruik ervan. Vraag ook atijd eerst advies aan je dierenarts alvorens je er een aankoopt.

6. Alle anitblafhalsbanden werken bij honden

Niet alle apparaten werken bij honden. In het geval van een elektronische halsband reageren sommige honden mogelijk niet op de gewenste manier op trillingen of geluidsprikkels. Een hond die bijvoorbeeld doof of ongevoelig is voor prikkels, heeft een apparaat nodig dat is aangepast aan zijn toestand.

Wat moet ik nu denken van een antiblafhalsband?

Er moet rekening mee worden gehouden dat blaffen voor een hond een volledig natuurlijk communicatiemiddel is, zowel met mensen als met andere dieren. Blaffen mag dus absoluut niet worden bestraft als het gerechtvaardigd is: bijvoorbeeld als je hond zijn enthousiasme toont na het horen van het geluid van zijn tuigje of wanneer hij speelt met zijn speelgoed of wanneer hij zijn territorium verdedigt, of dit nu de tuin is of zijn hokje, wanneer hij zijn ongeduld toont om te eten, enz.

Omgekeerd moet je ingrijpen als het blaffen vervelend en te vaak worden. Ten eerste is het raadzaam om een ​​hondentrainer in te schakelen die de oorzaak van de aandoening van je hond kan diagnosticeren en die je kan adviseren om hondentraining te oefenen. Hondenopvoeding zoals agility kan helpen. Positieve bekrachtiging kan ook een alternatieve manier zijn om dit vervelende gedrag te vermijden.

Wat vinden professionals, dierenartsen en hondentrainers van een antiblafband?

Alle specialisten die zich bezighouden met de fysieke en mentale gezondheid van onze trouwe honden zijn het erover eens dat het dragen van een antiblafband positief is, mits je de hondentraining niet verwaarloost en het apparaat goed afstelt. Het niet-misbruikbare gebruik ervan vormt geen gevaar voor het dier. Het enige risico blijft in het misbruik ervan door het baasje.

Het is duidelijk dat een antiblafhalsband door dierenartsen wordt aanbevolen naast een welwillende training voor de hond. Deze halsbanden worden getest en goedgekeurd voordat ze op de markt worden gebracht en vormen daarom geen gevaar voor het dier en zijn eigenaar. Elke hond is anders en elke hond heeft zijn eigen karakter. Als het antiblafproduct niet werkt bij je hond, dring dan niet aan! Je kan een afspraak maken met een hondengedragsdeskundige of een dierencommunicatie-expert.


Conclusie: een elektrische blafband zou daarom alleen moeten worden gebruikt als dat nodig is en als laatste redmiddel wanneer educatieve methoden hebben gefaald. Het model moet ook worden gekozen op basis van de gevoeligheid en grootte van je hond en moet verstandig worden gebruikt in termen van draagtijd, frequentie en intensiteit.

Cookiebeleid
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze site te vergemakkelijken, je gebruikerservaring te verbeteren en om zo te begrijpen hoe onze klanten onze diensten gebruiken. Vertrouwde partners gebruiken deze tools ook in verband met onze advertentieweergave. Je kan je cookies-voorkeuren die toegankelijk zijn via jouw account op elk moment wijzigen..
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze... Lees het vervolg
Keuze instellingen Ik ga akkoord