Sorteren op Sluiten

Transport accessoires voor honden

Of je nu op vakantie gaat, een bezoekje brengt aan de dierenarts of gewoon een wandelingetje gaat maken, het is belangrjik dat jouw hond comfortabel zit tijdens de rit, lang of kort. Transportbox voor honden of draagtas

Meer
Hondenbench ZOLIA KODA met zwarte plastic bodemplaat Hondenbench ZOLIA KODA met zwarte plastic bodemplaat Beoordelingen 4.5 652 €49,99€19,99 -60% Trainingspad Pup' Pad grote absorptie Trainingspad Pup' Pad grote absorptie Beoordelingen 4.5 101 €26,99€10,79 Transportbox ZOLA Voyager voor honden en katten - conform aan (…) Transportbox ZOLA Voyager voor honden en katten - conform aan (…) Beoordelingen 5 83 €29,99€19,99 Verchroomde kom Zolia Abba - Om op te hangen Verchroomde kom Zolia Abba - Om op te hangen Beoordelingen 4.5 144 €2,99€1,99 Transportkooi voor honden ZOLIA XENA, met metalen bodem en (…) Transportkooi voor honden ZOLIA XENA, met metalen bodem en (…) Beoordelingen 4.5 285 €29,99€19,99 Korte leiband/veiligheidsgordel voor auto Korte leiband/veiligheidsgordel voor auto Beoordelingen 4.5 87 €5,49€4,99 Plooibare hondenbench - ZOLIA Elory Plooibare hondenbench - ZOLIA Elory Beoordelingen 4.5 49 €69,99€24,99 Transportbox voor honden en katten Gulliver Transportbox voor honden en katten Gulliver Beoordelingen 4.5 82 €15,90€11,99 Hondenkussen ZOLIA DINO - 70 et 85cm Hondenkussen ZOLIA DINO - 70 et 85cm Beoordelingen 4.5 38 €18,99€9,99 Draagtas voor katten en kleine honden ZOLIA Venisa Draagtas voor katten en kleine honden ZOLIA Venisa Beoordelingen 4.5 14 €35,99€24,99 Autodeken Voltan Zolia Autodeken Voltan Zolia Beoordelingen 4.5 27 €44,99€24,99 Zwart autodeken van ZOLIA Zwart autodeken van ZOLIA Beoordelingen 4.5 14 €14,99€6,99 Draagtas voor katten en honden ZOLIA MAO Draagtas voor katten en honden ZOLIA MAO Beoordelingen 4.5 27 €29,99€14,99 -14% Transportkooi incl. kussen Zola Koda Comfort, met dubbele deur Transportkooi incl. kussen Zola Koda Comfort, met dubbele deur Beoordelingen 4.5 38 €89,99€77,39 Autohek voor de koffer ZOLIA Doggy Guard Autohek voor de koffer ZOLIA Doggy Guard Beoordelingen 4.5 8 €35,99€24,99 Loopplank voor honden DOGGY PASS Loopplank voor honden DOGGY PASS Beoordelingen 4.5 55 €69,99€45,99 Autoriem Autoriem Beoordelingen 4.5 87 €10,99€4,99 Zolia Lana rugzak voor katten Zolia Lana rugzak voor katten Beoordelingen 5 4 €29,99 Trolley voor honden en katten ZOLIA IVY Zwart en grijs Trolley voor honden en katten ZOLIA IVY Zwart en grijs Beoordelingen 4.5 6 €61,99€24,99 Transporttas Trolley op wieltjes voor honden en katten ZOLIA (…) Transporttas Trolley op wieltjes voor honden en katten ZOLIA (…) Beoordelingen 5 15 €89,99€45,99 Hondenkussen in chocolade/koffie kleur ZOLIA DINO - 70 en 85 cm Hondenkussen in chocolade/koffie kleur ZOLIA DINO - 70 en 85 cm Beoordelingen 4.5 34 €14,99€8,99 Draagzak ZOLIA JOSY voor kleine honden en katjes Draagzak ZOLIA JOSY voor kleine honden en katjes Beoordelingen 4.5 23 €33,99€19,99 ZEPHOS transportkooi voor katten en kleine honden ZEPHOS transportkooi voor katten en kleine honden Beoordelingen 4.5 50 €16,49€10,99 Draagtas URBAN zwart Draagtas URBAN zwart Beoordelingen 4.5 95 €20,99
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Transport accessoires voor honden

Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om je hond overal mee naartoe te nemen, zijn er tegenwoordig vele manieren om je dier gemakkelijker te vervoeren.

Hoe gaan fietsen met je hond?

Geniet van de mooie dagen om te fietsen en deel dit moment met je beste vierpotige vriend!
We bieden veel producten en hondenfietsaccessoires aan om deze reis een waar genoegen voor jou en je huisdier te maken.

Jonge, kleine of zieke honden kunnen comfortabel in een geschikte fietsmand zitten. De mand bestaat uit een stevige bak, een veiligheidsrooster en een korte lijn voor de veiligheid zodat je hond er niet kan uit springen. Deze manden zijn zeer eenvoudig te plaatsen dankzij speciale bevestigingsmiddelen. Je bevestigt die aan de achterkant van de fiets op het rek of aan de voorkant terwijl deze is verbonden met het stuur. Verschillende materialen zijn beschikbaar zoals riet, plastic of nylon. Er zijn  verschillende compartimenten voorzien zodat je water en snacks kan meenemen voor jou en je hond.

Voor langere ritten raden we de hondenkar aan! Je bevestigt die aan de achterkant van je fiets. Is geschikt voor kleine honden en middelgrote honden. Heel sportieve honden kunnen ook gewoon naast je lopen met behulp van een fietslijn.

Optimale veiligheid tijdens autorit 

Afhankelijk van de grootte van je hond zijn er verschillende mogelijkheden: vervoer je hond in een transportkooi, in de kofferbak of op de achterbank met behulp van een speciaal tuigje.

Als je een jonge of  kleine hond hebt dan raden we je de transportkooi aan waarin je huisdier comfortabel en veilig zal zijn. Het is heel goed mogelijk om de transportbox op de achterbank te plaatsen of in de kofferbak.

Het autorek is ook een heel handig accessoire. Je plaatst die in de koffer tegen de achterbank. Veilig voor je hond terwijl je hem maximale ruimte geeft.

Ten slotte als laatste optie: speciaal autotuigje met riem.Het einde van de lijn past zich aan aan het sluitsysteem van je veiligheidsgordels. De lijn is kort zodat zijn bewegingen beperkt blijven voor zijn veiligheid en die van jou. Het tuigje is vaak opgevuld zodat je hond heel comfortabel zit.

Om je stoelen te beschermen tegen haren en vuil, kan je een deken of hoes leggen.

Transportbox of transporttas?

De transportkooi is een stijf en volledig veilig transportmiddel dat geschikt is voor alle soorten reizen. Het kan van kunststof of metaal zijn voor maximale ventilatie. Er zijn transportkooien van verschillende groottes voor alle honden. Metalen kooien worden vaak aanbevolen voor grotere honden. Om het transport te vergemakkelijken, zijn de kooien meestal uitgerust met zwenkwielen.

De transporttassen zijn vooral geschikt voor het vervoer van kleine honden. Ze bieden comfort en veiligheid tijdens kleine uitstapjes. Ze kunnen op de rug worden gedragen, in de hand of over de schouder.

Wat op het vliegtuig, in de boot of op de trein?

Tegenwoordig kan je hond overal met je mee reizen. Leer hem dat van jongs af aan.

Gebruik bij lange reizen een transportbox, zodat je hond veilig zit. Ook jij zult rustiger reizen, omdat je weet dat hij niet kan ontsnappen. Om nog zekerder te zijn, doe je hem een halsband om met jouw naam en telefoonnummer op.

Voor op de bus hebben enkel kleine honden met een draagtas toegang.

Op de trein wordt de transporttas geaccepteerd wanneer je hond meer dan 6kg weegt. Soms is een muilkorf verplicht.

Op de boot of in het vliegtuig worden honden alleen geaccepteerd in een transporttas als hun gewicht niet groter is dan 5 kg. Indien hij meer weegt dan 5 kg, moet je hond in het ruim in een speciale transportbox  die voldoet aan de IATA-normen (International Air Transport Association).

Om het je huisdier zo comfortabel mogelijk te maken, zorg je voor , zoals een kussen of een voerbak voor water of eten.

Onze tips voor een rustige, aangename rit met je hond 

Op reis gaan met je hond geeft vaak aanleiding tot veel vragen, vooral als je huisdier bang is van reizen of als je hond heel erg groot is. Deze verandering in gewoonten kan soms leiden tot stress. Je moet je reis dus goed op voorhand plannen en voorbereiden.

Wanneer het gaat om korte afstanden, mag er geen probleem zijn. Zorg dat hij dit al gewoon is.

Wanneer het gaat om lange afstanden en echte reizen, is het natuurlijk wat ingewikkelder. Bereid je goed voor zodat je dier in goede omstandigheden kan worden verplaatst. Enkele uren voordat je vertrekt, geef je hem geen eten meer om te voorkomen dat hij wagenziek wordt en last heeft van een volle maag. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat hij up to date is met zijn vaccinaties, zeker als je naar het buitenland vertrekt. 

Als je huisdier gevoelig is voor stress, neme dan een kijkje op onze rubriek verzorging en hygiëne van honden. Daar vind je antistress-producten die je hond kunnen helpen om zijn stress te beheren, zoals Zylkene of Adaptil Ceva. Plaats in zijn bench zijn favoriet kussen of speelgoed.