Sorteren op Sluiten

Materiaal voor aquariumhobby

Beginner of gevorderd? Je vindt hier een uitgebreide keuze op onze site: aquariumaquariumfilter, verwarming en decor om je aquarium te personaliseren, of het nu voor zoet water- of zout water vissen is.

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Onze online dierenwinkel: Materiaal voor aquariumhobby

Wat houdt het houden van een aquarium in?

Het doel is om een ​​visueel effect te creëren dat de waarnemer inspireert en tegelijkertijd zorgt voor de ontwikkeling van een zo natuurlijk mogelijk ecosysteem voor het welzijn van vissen.

Welke elementen zijn essentieel in een aquarium?

Afhankelijk van het aantal vissen of het levende organisme (zoals koralen of planten) dat je erin zal herbergen, is het inderdaad beter om een ​​vorm te hebben die is aangepast aan de inhoud. Je vindt vele aquaria op onze site.

De essentiële elementen zijn: het substraat, de verlichting, de aquariumfilter, zuurstof, zuurstofverspreider en waterpomp om een ​​gezond milieu te behouden, zowel voor vissen als voor koralen of planten.

Zoet water of zeewater?

Het water moet uiteraard worden aangepast aan de levende wezens die er leven. Om een ​​ecosysteem tot in de perfectie te reproduceren, moeten we inderdaad de keuze van water doorlopen. Als je bijvoorbeeld een clownvis of een krab hebt, is deze gemaakt om in zout water te leven. Reproduceer altijd zo goed mogelijk zijn natuurlijk omgeving. Aan de andere kant, als je een van de meest voorkomende vissen zoals goudvissen hebt, zal deze de voorkeur geven aan zoet water. Dit is de reden waarom je goed moet bestuderen wat de behoeften zijn van je dieren die je in je aquarium plaatst. Wat betreft koralen wordt de voorkeur gegeven aan zout water.

Welke decoratie kies je?

Wat betreft de inrichting van jouw aquarium hangt de keuze voornamelijk af van het zeedier. Om de overeenstemming met de gekozen inrichting en de natuurlijke omgeving te respecteren, moet je inderdaad je vissen kennen. Er zijn verschillende soorten natuurlijke decoraties, de belangrijkste daarvan zijn planten; planten van alle soorten die we classificeren op basis van hun visuele effect (plaatsing op de voorgrond of op de achtergrond bijvoorbeeld) en hun grootte. Een beetje vloeibare meststof zal hun groeisnelheid evenals hun uiterlijk verbeteren. Maar als de planten worden gebruikt om te decoreren, dienen ze ook om de gezondheid van je vissen te handhaven door nitraten te absorberen die op lange termijn giftig kunnen zijn voor zeedieren.

Om te versieren zijn er natuurlijk ook rotsen van verschillende groottes en vormen die, net als planten, als schuilplaats voor vissen kunnen dienen.