Sorteren op Sluiten

Antivlucht halsband voor honden

Slaat je hond vaak op de vlucht? Neem een kijkje in onze categorie opvoedhalsband. Een antivlucht halsband kan de oplossing zijn voor jouw probleem.  

Meer

Draadloos antivlucht kit

Het draadloos antivlucht systeem zorgt voor een gemakkelijke en snelle installatie. De centrale wordt in het centrum geplaatst om zo de toegelaten straal te bepalen waar je hond mag gaan.

Onzichtbare omheining Wireless - Petsafe
Onzichtbare omheining Wireless - Petsafe
Onzichtbare omheining voor honden (draadloos). met radio signaal. 3 jaar garantie
in plaats van :
€389
€244,99
24u
Omheiningssysteem PetSafe Stay & Play
Omheiningssysteem PetSafe Stay & Play
Beoordelingen 5 1
Ideaal voor kleine oppvervlaktes. Perimeter van 32m. Voor honden zwaarder dan 2.3kg
in plaats van :
€585,95
€334,99
24u

Extra antivlucht halsband

De volledige kit bestaat uit halsband en omheining die je gemakkelijk kan uitbreiden dankzij een extra halsband. Onmisbaar als je meerdere honden hebt.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Antivlucht halsband voor honden

Als, ondanks jouw educatieve inspanningen, je hond de neiging heeft weg te rennen, hebben wij dé oplossing voor jou: de antivlucht halsband. Onze rubriek hondenopvoeding en hondensport biedt je een eenvoudige en effectieve manier om je hond te helpen begrijpen dat hij niet mag wegrennen.

Antivlucht systeem

collier anti fugue chien

Als je trots baasje bent van een hond wil je koste wat kost de veiligheid van je hond waarborgen. De gevaren zijn talrijk: druk verkeer waar de hond het slachtoffer kan worden van een ongeval of een ongeval kan veroorzaken, slechte ontmoetingen met andere dieren, enz.

Een antivlucht halsband leert je hond niet weg te rennen en vooral zijn veiligheid en die van de mensen om je heen te waarborgen. Het is een zeer effectief onderwijssysteem gebaseerd op een onaangename berisping, maar natuurlijk zonder enig risico.

In combinatie met een (on)zichtbaar hek, moedigt dit systeem je hond aan om zich correct te gedragen en niet weg te lopen. Je hoeft alleen een perimeter in je huis te definiëren waar hij veilig kan lopen. Wanneer hij dit gebied overschrijdt, ontvangt hij een waarschuwing.

Net als een antiblafband of een opvoedhalsband vertrouwt de antivluchthalsband op een geconditioneerde reflex, het Pavlov-reflex. Actie veroorzaakt reactie. Hier, veroorzaakt verder gaan dan een gebied een berisping. Uiteindelijk begrijpt de hond dat om niet gestraft te worden, hij de grens beter niet overschrijdt. 

Deze methoden kunnen worden gebruikt ter preventie om je hond te onderwijzen en hem te leren zich niet alleen buiten het huis te wagen, vooral als er geen barrières zijn. Je hond wordt opgeleid om de grenzen niet te overschrijden. Overweeg ook hem op te leiden via positieve bekrachtiging met behulp van de methode clicker.

Welk antivlucht systeem kies ik voor mijn hond?

Het traditionele systeem
Dit systeem bestaat uit een ontvanger antivlucht halsband en een zenderbox uitgerust met een draad die een lus vormt. De afrasteringsdraad moet dan de toegestane omtrek van de hond omringen. Het kan worden begraven, eenvoudig op de grond worden geplaatst of aan een hek worden gehangen. Hoe dichter je hond de limiet bereikt, hoe luider het uitgezonden geluidssignaal zal zijn.
Als deze geluidswaarschuwing niet genoeg is om hem af te schrikken en hij blijft de limiet naderen, stuurt de halsband hem elektrostatische simulaties totdat hij weggaat en terugkeert naar de aan hem toegewezen perimeter. De meest populaire apparaten zijn Canifuga en Petsafe.

Draadloos model

Deze types hebben geen draad om te begraven of om neer te zetten. De box straalt een magnetisch veld uit op een cirkelvormig oppervlak dat de ruimte begrenst. Wanneer hij te dicht bij de limiet komt, geeft zijn halsband een hoorbare waarschuwing en vervolgens een elektrostatische correctie als hij de limiet probeert te overschrijden. Net als bij antiblafbanden is deze lozing absoluut niet gevaarlijk voor het dier, alleen onaangenaam. 

Er zijn namelijk complete antivlucht kits inclusief de nodige uitrusting voor het opzetten van een anti-ontsnappingssysteem. Het is ook mogelijk om de producten afzonderlijk te kopen, bijvoorbeeld een extra draadspiraal of een extra halsband (mocht je meerdere honden hebben), gekoppeld aan een enkele zender. Elke halsband kan individueel worden aangepast, aangepast aan het karakter van elke hond.