Sorteren op Sluiten

Aquarium

Aquariophilie: afhankelijk van je niveau, de omgeving die je wilt creëren en de soort vis die je wilt integreren, is het raadzaam om de meest geschikte tank te kiezen en deze goed uit te rusten. 

Meer
Flash sale
Aquarium meubel CAYMAN 60
Aquarium meubel CAYMAN 60 Beoordelingen 3.5 10
€119 €94,99 24u
14m32s

Aquarium 120 tot 240 liter

Voor gelukkige zoetwatervisjes.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Aquarium

Aquarium avec poissons exotiques

Aquariophilie maakt het mogelijk om thuis een water ecosysteem te recreëren dat vissen, planten, ongewervelde dieren en decoraties mengt. Van een eenvoudige goudviskom tot het weer invoeren van een echte onderwaterwereld, het aquarium blijft verleiden en krijgt steeds meer volgers.

Welk aquarium kies ik?

Aquarium en verre

Houd rekening met volgende criteria:

VolumeVoor een zoetwateraquarium is het minimum 120 liter en 300 liter voor een zeewateraquarium. Dan hangt het af van de beschikbare plaats en het aantal vissen. Er zijn twee afzonderlijke gevallen: nano aquaria en kleine volumes.
VormDe rechthoekige vorm is de meest praktische vorm om te onderhouden en ook de meest aangename vorm voor de vissen. Er bestaan ook hexagonale vormen en cirkelvormige aquaria, maar een rechthoekige vorm heeft toch de voorkeur.
BudgetWil je een mooie aquarium? Voorzie dan minstens €200. Daarnaast komen dan ook nog de kosten voor het onderhoud, het materiaal, de accessoires, decoratie, enz.

 

Verschillende types aquaria

Aquarium: onze tips 

Aquarium eau de mer

Aquarium voor zoet water of zeewater?

 

Het zoetwateraquarium is het beste voor een beginner. Het is geschikt voor soorten zoals goudvissen, maar ook meer dan 500 andere zoals neon, scalaire, zwarte molly, cardinalis of jagers.


Het zeewateraquarium wordt meer aanbevolen voor ervaren aquarianen, omdat het de controle van vele parameters vereist: temperatuur, zoutgehalte ...

 

Petit aquarium pour débuter

Welk aquarium om te beginnen?

Hoe kleiner de bak, hoe moeilijker het is om deze te beheren. Een overbevolking leidt inderdaad snel tot een verslechtering van de waterkwaliteit, de ophoping van afval en dus het optreden van ziekten. Kies om rustig te beginnen minimaal 120 liter voor een zoetwateraquarium en het dubbele voor zeewater. In een aquarium heb je 1 liter water per centimeter volwassen vis nodig. De grootte varieert ook afhankelijk van de gekozen vissoort, sommige zijn veel meer vaste planten dan andere en hebben meer ruimte nodig om te zwemmen.Kortom, het kopen van een aquarium vereist dat rekening moet worden gehouden met belangrijke parameters, essentieel om een ​​gezond milieu te garanderen, maar ook voor het welzijn van zijn toekomstige bewoners. Ook moet het aquarium zijn uitgerust met basisuitrusting: accessoires, filter om afval te elimineren zoals voedselrestjes of ontlasting, beluchting, planten, pomp, verlichtingverwarming, decor waar visjes zich bijvoorbeeld kunnen achter schuilen, skimmer om eiwitten in zeewater om te zetten voordat ze afbreken.