Sorteren op Sluiten

Aquarium

Afhankelijk van je niveau, de omgeving die je wilt creëren en de soort vis die je wilt integreren, is het raadzaam om de meest geschikte tank te kiezen en deze goed uit te rusten. 

Meer

Aquarium 120 tot 240 liter

Voor gelukkige zoetwatervisjes.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Aquarium

Aquariophilie maakt het mogelijk om thuis een water ecosysteem te recreëren dat vissen, planten, ongewervelde dieren en decoraties mengt. Van een eenvoudige goudviskom tot het weer invoeren van een echte onderwaterwereld, het aquarium blijft verleiden en krijgt steeds meer volgers.

Aquarium avec poissons exotiques

Welk aquarium kies ik?

Houd rekening met volgende criteria:

VolumeVoor een zoetwateraquarium is het minimum 120 liter en 300 liter voor een zeewateraquarium. Dan hangt het af van de beschikbare plaats en het aantal vissen. Er zijn twee afzonderlijke gevallen: nano aquaria en kleine volumes.
VormDe rechthoekige vorm is de meest praktische vorm om te onderhouden en ook de meest aangename vorm voor de vissen. Er bestaan ook hexagonale vormen en cirkelvormige aquaria, maar een rechthoekige vorm heeft toch de voorkeur.
BudgetWil je een mooie aquarium? Voorzie dan minstens €200. Daarnaast komen dan ook nog de kosten voor het onderhoud, het materiaal, de accessoires, decoratie, enz.


Verschillende types aquaria

Aquarium en verre

Zoet water of zeewater 

Aquarium eau de mer

Het zoetwateraquarium is het beste voor een beginner. Het is geschikt voor soorten zoals goudvissen, maar ook meer dan 500 andere zoals neon, scalaire, zwarte molly, cardinalis of jagers.

Het zeewateraquarium wordt meer aanbevolen voor ervaren aquarianen, omdat het de controle van vele parameters vereist: temperatuur, zoutgehalte ...

Petit aquarium pour débuter