Sorteren op Sluiten

Aquariumpompen

Het hoofddoel van een aquariumpomp is om het water in de tank schoon te maken om de overleving van jouw vissen en planten te verzekeren door hen een gezonde en optimale leefomgeving te bieden. 

Meer
Flash sale
Aquariumpomp STREAM
Aquariumpomp STREAM Beoordelingen 4.5 2
€11,99 €9,69 24u
4h2m8s
5h2m8s
6h2m8s
7h2m8s
Pompdeksel Eheim 2211
Pompdeksel Eheim 2211
€18,99 €15,99 24u
5h2m8s
Bekijk meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Aquariumpompen

In de precieze en technische categorie aquariumhobby is het noodzakelijk om basisuitrusting te hebben om je aquarium mooi te versieren. Naast decoratie, is het essentieel om je aquarium uit te rusten met een ​​aquariumpomp.

Een aquariumpomp is als het ware het hart van het aquarium. Het helpt bij het handhaven van het evenwicht in een gecreëerde kunstmatige ecosysteem. Het zorgt voor een effectieve reiniging, maar ook voor een goede zuurstofvoorziening. Zonder een pomp zou het water in het aquarium snel worden geladen met afval en zou het zuurstofarm zijn. Het zou donkergroen worden en vissen, planten of schaaldieren zouden daardoor sterven.

Welke pomp kies ik voor mijn aquarium?

Om de geschikte pomp te kiezen, is het belangrjik om verschillende criteria in acht te nemen.

Stroom

Het debiet is evenredig met het volume van het aquarium: per uur moet het minstens 3 keer het volume water zijn. De stroom is ook gerelateerd aan het vermogen van de pomp.

Volume van het filter

Hoe hoger het volume, hoe effectiever de filtratie zal zijn. Daarom heeft het in het geval van 2 equivalente stromingspompen de voorkeur om de pomp met het grootste filtratievolume te bevoordelen.

Verbruik

Omdat een pomp continu werkt, geven we de voorkeur aan de pomp die het laagste verbruik heeft.

Geluidsniveau

Vissen zijn zeer gevoelig voor lawaai, daarom is het het beste om voor een stille pomp te kiezen.

 

Aquariumpomp: onze tips

  • Welke pomp voor een aquarium van 20 liter? 

    Voor helder en schoon water adviseren wij een kleine stille opvoerpomp met een minimale stroomsnelheid van 100 liter/uur. Een stromingspomp is niet nodig, tenzij je zeewater hebt.

  • Welke pomp voor een aquarium van 120 liter?

    Een aquarium van 120 liter is al een grote aquarium. Een stromingspomp wordt bijgevolg ten zeerste aanbevolen voor zoet water.
  • Welke pomp voor een aquarium van 240 liter? De aquaria van 240 liter zijn mooi, maar vereisen een zorgvuldig en netjes onderhoud. Het is essentieel om je aquarium met 2 pompen uit te rusten als je je dieren en planten in schoon en gezond water wilt laten evolueren. Pompen met een hoog debiet garanderen een ​​goede reiniging.

 


Een pomp is een must have voor de beluchting van jouw aquarium. Het is essentieel om andere basisuitrusting aan te scharffen om een ​​prachtige omgeving te garanderen:

- Filter om onzuiverheden zoals uitwerpselen en resten van voedsel te verwijderen, evenals schoonmaakproducten;

- om een ​​ideale watertemperatuur te garanderen en noodzakelijk voor het overleven van bepaalde soorten.

- Verlichting om een ​​dag / nachtcyclus voor jouw vissen te reproduceren en ook gunstig voor de groei van jouw planten.

- Decoratie voor een perfecte visuele weergave en om enkele schuilplaatsen voor jouw vissen te bieden.