Sorteren op Sluiten

Catnip

Kattengras is ideaal als toevoeging voor het dieet van je kat. Het helpt bij de vertering en het voorkomen van haarballen bij het verzorgen. Je kattengras kant-en-klaar als plant kopen of als zaad om zelf te planten.  

Meer
Kattengras
in plaats van :
€4,50
€2,69
Beschikbaar :  100g
24u
Kattengras in een keramische kom
in plaats van :
€5,99
€4,99
Beschikbaar :  50g
24u
Kattengras
in plaats van :
€1,69
Beschikbaar :  100g
24u
Natuurlijk kattengras
in plaats van :
€4,50
€2,99
24u
Indoor cat grass - 100% natuurlijk
Indoor cat grass - 100% natuurlijk
Beoordelingen 4.5 11
Kattengras. Natuurlijke vezelbron. 100% natuurlijk. 100 Frans
in plaats van :
€6,89
€5,99
24u
Organisch kattengraszaadjes
Organisch kattengraszaadjes
Beoordelingen 5 1
Kattengras. natuurlijke bron van vezels. 100% natuurlijk. 100% Frans
in plaats van :
€12,80
€9,99
Grass planter Cat It Senses 2.0
in plaats van :
€18,99
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Catnip

Kattengras, kattenkruid of catnip, alle katten zijn er dol op! 

Veel speelgoed is gevuld met kattengras om het plezier van jouw kat te stimuleren! Je kan het ook kopen in sprays, druppels, enz. Spuit het op de plaatsen waar je je kat wilt aantrekken: krabmeubel, speelgoed, kussen, enz. Toch is de geur kortstondig. Denk eraan om de applicatie te vernieuwen of om het speelgoed opnieuw op te vullen. Wees voorzichtig, niet alle katten hebben dezelfde gevoeligheid voor kattengras. Daarom adviseren wij om de reactie van je kat te testen. Vul een stuk speelgoed met kattengras en bekijk zijn reactie!

Katten hebben een natuurlijke behoefte om gras te eten. Tegenwoordig kan je kattengras als plantje kopen of zaadjes van kattengras kopen en deze zelf planten. Dit is ideaal voor katten die niet buitenkomen en anders aan kamerplanten gaan knagen. Kamerplanten kunnen giftig zijn, waardoor het goed is om je kat een alternatief aan te bieden. Katten die buiten komen, kunnen daar gras eten. Niet alle grassoorten zijn echter geschikt om te eten. Zo kunnen sommige soorten irriterend werken of hebben scherpe randjes met weerhaakjes. Buitengras kan ook behandeld zijn met pesticiden of andere chemische stoffen. Hierdoor is het ook handig om voor jouw buitenkat kattengras te kopen. Deze bevatten vitamines en mineralen en zijn malser.

Hoe laat ik catnip groeien?

Catnip is ook wel bekend als wild kattenkruid en dat is een plantje. Het is familie van de muntachtige planten. Catnip is een plant die vooral wordt aanbevolen voor huiskatten, die niet noodzakelijkerwijs toegang hebben tot de buitenwereld.

Beschikbaar in de vorm van zaden om te groeien of in een pot met al ontkiemd gras. Wees niet bang als je geen groene vingers hebt, het is een zeer gemakkelijke plant om te laten groeien en om te onderhouden.


Waarom eten katten gras?

Eenmaal ingenomen door de kat helpt dit zachte vezelrijke gras de spijsvertering te bevorderen. Terwijl een kat zich wast, slikt hij veel haar in dat door zijn raspende tong wordt gevangen. Sommige katten kunnen moeite hebben om dat haar te verteren, waardoor ze overgeven.

Catnip wordt daarom met name aanbevolen voor katten die moeite hebben met het verwijderen van haarballen, omdat het de darmtransit en regurgitatie vergemakkelijkt. Dit is een voedingssupplement voor katten perfect om zijn spijsverteringswelzijn te bevorderen.

Het is volkomen onschadelijk voor je kat in tegenstelling tot vele soorten kamerplanten. Hij ervan kan genieten wanneer hij maar wil, vooral omdat het een echte snack is! Katten zijn er dol op!