Sorteren op Sluiten

Decoratie voor terrarium

Richt je aquaterrarium in met onze mooie decoratie: , lianen, rotsen, schuilplaatsen en wortels. Een volledige decoratie dus dankzij decor achtergrond terrarium.

Meer

Waterval terrarium en rots

De waterval zorgt voor continue waterbeweging en daardoor voor een contante vochtigheid in je terrarium. De rots is, op zijn beurt, perfect aangepast aan waterschildpadden in aquaterrarium.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Decoratie voor terrarium

Terrarium

Terraria zijn voor landdieren en aquariums voor vissen. Over het algemeen is een terrarium gemaakt van glas, waardoor de huisdieren in alle rust en zonder enige beperking kunnen evolueren. Andere materialen worden natuurlijk ook gebruikt als plexiglas, gaas of hout. Ongeacht het gebruikte materiaal, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de beluchting constant in het terrarium wordt gewaarborgd.

Alle vormen en maten zijn natuurlijk mogelijk, zolang de dieren er zich goed in voelen.


Decor voor terrarium

De installatie van decoraties in een terrarium betreft enerzijds de gastheer en anderzijds de terrarist:

  1. Decoraties maken deel uit van de reconstructie van de biotoop waarin het reptiel of amfibie evolueert. Deze dieren zijn extreem gevoelig voor hun omgeving. Daarom is het absoluut noodzakelijk om de natuurlijke omgeving van de soort zo goed mogelijk te reproduceren. Hoe dichter de decoraties bij de natuurlijke omgeving staan, hoe beter de gezondheid van de dieren.
  2. De terrarist zal er alle belang bij hebben om zijn terrarium te versieren. Naast de imitatie van de biotoop, valt de esthetische kant niet te ontkennen. Gezien de vele en gevarieerde versieringen kan hij zich dan ook prima vermaken.

Verschillende soorten decoratie

  • Decors in hars: Vijvers, rotsen, bossen, grotten, schedels… Al deze elementen zijn minutieus gereproduceerd in hars om je een natuurlijk uiterlijk te garanderen en hun reiniging te vergemakkelijken.
  • Kunstplanten: Planten worden gebruikt om de natuurlijke omgeving van reptielen en amfibieën weer op te bouwen. Kunstplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en zorgen voor een weelderig en realistisch decor.
  • Schuilplaatsen: Schuilplaatsen reproduceren natuurlijke elementen zoals boomstammen, schors, eieren, etc. Deze schuilplaatsen zijn gunstig voor deze dieren omdat ze een toevluchtsoord en een rustplaats bieden.
  • Takken: Takken creëren een driedimensionale omgeving voor reptielen wanneer ze hoog worden opgehangen. Ze zijn een goede oefening voor terrariumdieren.
  • Waterval: Watervallen moedigen reptielen en hagedissen aan om te drinken en verhogen de hydrometriesnelheid van tropische terraria.
  • Achtergrond: Decors dienen als klimelement voor je kleintje om op te klimmen of als decoratief element.

Welk decor kies ik?

cascade terrarium

Door watervallen kunnen reptielen drinken. Sommige soorten worden aangetrokken door bewegend water in plaats van stilstaand water in een drinkbak.

Hout en lianen worden gekozen in overeenstemming met de aard van het reptiel. Een boomsoort, dat wil zeggen een soort die in bomen leeft, zal het nuttig vinden om op takken of hangende lianen te klimmen om de verticaliteit van het terrarium te benutten. Je kunt ook gebogen takken op de grond plaatsen.

Schuilplaatsen zorgen ervoor dat de bewoners van de plaatsen een toevluchtsoord kunnen vinden in geval van stress en kunnen genieten van een rustplaats in alle rust. Kies schuilplaatsen die zijn aangepast aan de omgeving van je terrarium. Voor een tropisch klimaat passen de Maya, Azteekse of gewoon steenachtige schuilplaatsen perfect in een weelderige jungle.

Planten zorgen voor het decor. Voor droge omgevingen, zoals het kweken van een woestijn zijn cactussen geschikt. Kunstplanten zijn erg populair vanwege hun eenvoudige onderhoud.

Achtergronden zorgen voor de finishing touch van de decoratie voor een authentiek beeld. Sommige zijn in reliëf waarop reptielen kunnen klimmen.

Hoe versier ik mijn terrarium?

Het gaat over het herscheppen van de natuurlijke omstandigheden van een tropisch bos, een rotsachtige woestijn of gewoon een bos zoals we dat in Europa vinden. Planten zullen een groen of kleurrijk tintje aan het decor geven. Je kiest planten of kunstbloemen die een esthetische tintje aan het hele terrarium brengen. Voor het welzijn van jouw reptiel(en) is het essentieel om een ​​schuilplaats te bieden: grto, hol, hout, steen of kokosnoot. Denk ook aan een terrariumachtergrond om een algemene sfeer te creëren.

Wanneer alle functionele en decoratieve elementen aanwezig zijn, kunnen we de reptielen in het terrarium introduceren en tegelijkertijd het dagelijkse onderhoud garanderen. Stof is de grootste vijand van het terrarium, dus bij het rangschikken van de verschillende componenten moet worden gezorgd dat alles stofvrij is!


Terrarium

Samenvattend zijn terraria gesloten omgevingen die de natuurlijke omgeving van bepaalde soorten nabootsen, zoals slangen, schildpadden, leguanen en kameleons. Om een ​​terrarium levensvatbaar te maken alvorens de gastheer te verwelkomen, is het essentieel om de vaststelling van de basiselementen te respecteren.