Sorteren op Sluiten

Decoratie voor terrarium

Richt je aquaterrarium in met onze mooie decoratie: , lianen, rotsen, schuilplaatsen en wortels. Een volledige decoratie dus dankzij decor achtergrond terrarium.

Meer

Waterval terrarium en rots

De waterval zorgt voor continue waterbeweging en daardoor voor een contante vochtigheid in je terrarium. De rots is, op zijn beurt, perfect aangepast aan waterschildpadden in aquaterrarium.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Decoratie voor terrarium

Terraria zijn voor landdieren en aquariums voor vissen. 

Basiselementen van een terrarium

Over het algemeen is de terrarium gemaakt van glas, waardoor de huisdieren in alle rust en zonder enige beperking kunnen evolueren. Andere materialen worden natuurlijk ook gebruikt als plexiglas, gaas of hout.

Ongeacht het gebruikte materiaal, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de beluchting constant in het terrarium wordt gewaarborgd.

Alle vormen en maten zijn natuurlijk mogelijk, zolang de dieren er zich goed in voelen.

Temperatuur en vochtigheid zijn heel belangrijke parameters voor reptielen. De overgrote meerderheid is afkomstig uit tropische en hete zones.

Het substraat (aarde, grind, rotsen ...) is ook een natuurlijk element dat essentieel is voor het dagelijkse leven van reptielen.

Planten zoals vetplanten of tropische planten zijn ook een groot voordeel om in je terrarium te planten.

Hoe een terrarium te versieren?

Het gaat over het herscheppen van de natuurlijke omstandigheden van een tropisch bos, een rotsachtige woestijn of gewoon een bos zoals we dat in Europa vinden.

Planten zullen een groen of kleurrijk tintje aan het decor geven. Je kiest planten of kunstbloemen die een esthetische tintje aan het hele terrarium brengen.

Voor het welzijn van jouw reptiel(en) is het essentieel om een ​​schuilplaats te bieden: grto, hol, hout, steen of kokosnoot.

Denk ook aan een terrariumachtergrond om een algemene sfeer te creëren.

Wanneer alle functionele en decoratieve elementen aanwezig zijn, kunnen we de reptielen in het terrarium introduceren en tegelijkertijd het dagelijkse onderhoud garanderen. Stof is de grootste vijand van het terrarium, dus bij het rangschikken van de verschillende componenten moet worden gezorgd dat alles stofvrij is!