Sorteren op Sluiten

Voer- en drinkbakken voor kippen

Rust je kippenhok uit met drinkbakken en voerbakken om continue voeding en hydratatie van je kippen te garanderen. 

Meer

Gegalvaniseerde water- en voerbak voor kippen

Robuuste producten die perfect bestand zijn tegen buiten.

Voerbak voor kippen (anti ongedierte)

Een ingenieus systeem dat ongedierte geen toegang geeft tot het voedsel van je gevogelte.

Voerbak voor kippen (antiverspilling)

Deze voerbakken vangen de zaden op die door je kippen laten vallen tijdens het voeren om te voorkomen dat ze direct op de grond landen.

Eierhouder

Praktisch en decoratief, met deze accessoires kan je de eieren in je kippenhok gemakkelijk verzamelen en perfect bewaren.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Voer- en drinkbakken voor kippen

Abreuvoir poule

Verschillende modellen drink- en voerbakken

Abreuvoir poule

  • Op een voet: zodat ze niet in contact te komen met de grond. Het belang van dit systeem ligt in de bescherming van voedsel of water tegen vervuiling (uitwerpselen, bodem, bacteriën ...). Ze zijn vooral geschikt voor volwassen kippen.
  • Om op te hangen: met dezelfde argumenten als de staande modellen, hebben ze daarom een ​​handvat om ze in de lucht te houden.
  • Antiverspilling systeem: kippenvoer is duur! Daarom kunnen met de voerbakken worden uitgerust met een anti-afvalrooster, juist om verlies van zaden te voorkomen. Het systeem maakt het ook mogelijk voedsel te beschermen tegen vuil.
  • Ongediertebescherming: dankzij dit systeem kunnen de vogels niet op hun gemak in de voerbak gebruiken. Opgemerkt moet worden dat sommige modellen zowel anti-waste als anti-pest systemen combineren.
  • Weerbestendig: om het voedsel continu tegen regen en wind te beschermen.

Waar plaats ik de drinkbak en de voerbak voor mijn kippen?

Buiten: in welke situaties? 

In het ideale geval plaats je de voerbakken buiten het kippenhok. De buiten geïnstalleerde drinkbakken vermijden ook vochtigheid in het kippenhok. Vergeet niet om van tijd tot tijd vers water toe te voegen, vooral tijdens een hittegolf. Een drinkbak in de schaduw plaatsen is perfect!

Binnen, onder welke omstandigheden?

Vergeet in dit geval niet om de modellen te kiezen om op te hangen. Het is hetzelfde in de winter. Kippen moeten dag en nacht warm worden gehouden om bevriezing te voorkomen. Het is raadzaam om het water in de drinkbak regelmatig te verversen, bij voorkeur met lauw water.