Sorteren op Sluiten

Droogvoer voor honden

Droogvoer is een complete maaltijd, op voorwaarde dat het goed is aangepast. Er zijn dus brokken voor puppy's, brokken voor volwassen en oudere honden, of zelfs graanvrije hondenbrokken. Beloon je hond af en toe met snoepjes!

Meer
Speciale aanbiedingen
PRO PLAN Large Athletic Adult - met kip
 14kg + 2.5 GRATIS PRO PLAN Large Athletic Adult - met kip Beoordelingen 4.5 115
€59,99 €43,99 24u
OPTIMUS Fresh Meat Adult Grain Free
 12kg + Zachte plakjes Eend & Rund GRATIS OPTIMUS Fresh Meat Adult Grain Free Beoordelingen 4.5 24
€69,99 €55,99 24u
ACANA REGIONAL Wild Prairies
 11.4kg + Zachte plakjes Eend & Rund GRATIS ACANA REGIONAL Wild Prairies Beoordelingen 4.5 58
€69,99 24u
OPTIMUS Complete Medium/Large Puppy
 12kg + Trainingsnacks - Eendenblokjes GRATIS OPTIMUS Complete Medium/Large Puppy Beoordelingen 4.5 215
€49,90 €35,99 24u
OWNAT Just Grain Free Adult met kip
 14kg + Zachte plakjes Eend & Rund GRATIS OWNAT Just Grain Free Adult met kip Beoordelingen 4.5 247
€59,90 €48,99 24u
Bekijk meer
Flash sale
ACANA REGIONAL Grasslands
ACANA REGIONAL Grasslands Beoordelingen 5 6
€79,99 €75,99 24u
5h47m28s
PEDIGREE MINI TOY met kip
PEDIGREE MINI TOY met kip Beoordelingen 5 1
€7,99 €6,39 24u
7h47m28s
WOLFSBLUT Range Lamb Puppy
WOLFSBLUT Range Lamb Puppy Beoordelingen 5 2
€87,99 €79,99 24u
6h47m28s
8h47m28s
Bekijk meer

Graanvrij hondenvoer Bekijk meer

Graanvrij voer voor honden is speciaal ontwikkeld voor honden zodat ze geen last krijgen van voedselallergies. Het voer wordt beter verteerd dan gewone droogvoer. Op Zoomalia vind je de beste merken en producten aan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.      

Sommige honden hebben specifieke behoeften en zijn gevoeliger dan andere. Daarom heeft Zoomalia de beste merken uitgekozen voor honden met specifieke behoeften: urineproblemen, huidproblemen, verteringsproblemen, ...

Hier vind je een selectie aan droogvoer voor gesteriliseerde honden of honden met overgewicht. Deze droogvoer is een compleetvoer. Deze specifieke voeding geeft jouw hond voldoende voedingsstoffen en vitaminen.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Droogvoer voor honden

croquettes chien langue

Hondenbrokken zijn een basisvoedsel voor alle honden.

Hondenvoer is net zoals eten voor de mens, heel belangrijk en heeft hij elke dag nodig! Op voorwaarde dat het goed aan hem is aangepast. Er zijn dus hondenbrokken speciaal aangepast voor puppy's, volwassen honden en senior honden om hen op zijn best te begeleiden en te ondersteunen, ongeacht zijn leeftijd. Er is ook hondenvoer zonder granen om volledig aan zijn instinctieve carnivoorbehoeften te voldoen.

Welke hondenbrokken kies ik voor mijn hond?

emmanuelle zoomalia

Allereerst moet er speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit van het voer. Het is dus belangrijk om de samenstelling en de ingrediënten te ontcijferen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het graangehalte, dat beperkt of zelfs nul zou moeten zijn, evenals aan de kwaliteit van de belangrijkste eiwitbron, vaak vlees, dat de belangrijkste voedingsstof is.

Het is mogelijk om premium voedsel in te slaan dat is samengesteld uit hoogwaardige producten die speciaal zijn samengebracht om voedsel van hoge kwaliteit te vormen. De ingrediënten zijn licht verteerbaar en hebben een hoge energetische waarde en voedingswaarde.

Houd rekening met de volgende criteria:

LeeftijdAlle honden, ongeacht hun grootte, voldoen tijdens hun leven aan dezelfde specifieke behoeften: puppy, volwassen honden en senior honden. Groeivoeding is te herkennen aan hun termen: "Puppy" of "Junior". Voor volwassen honden zijn dit "Adult", "Maintenance", "Adult Canine", "Mini Canine", "Large Canine", "Oral Care Adult, enz. Voor oudere honden is dit "Senior".
GrootteGrote hondenbrokjes zijn geschikt voor grote dieren die dus grotere brokken en grotere porties nodig hebben. Het omgekeerde geldt ook voor kleine honden en middelgrote honden!
BehoeftenEen actieve hond heeft andere fysiologische behoeften dan een hond die bijvoorbeeld aan obesitas lijdt. Light producten zijn bijvoorbeeld voor dieren met overgewicht.

Verschillende types hondenvoer

 • Puppy's: om goed te groeien (voor grote honden is dat tot 14 maand)

 • Kleine honden: wegen minder dan 10 kg.

 • Middelgrote honden: tussen 10 en 30 kg

 • Grote honden: tussen 30 en 45 kilo

 • Senior: ouder dan 8 jaar (voor groot ras) en 10 jaar voor klein ras

 • Gesteriliseerde honden/honden met overgewicht

 • Actieve honden

 • Graanvrij: licht dichter bij hun natuurlijk dieet. Honden zijn vleeseters.

 • Biologisch

 • Gevoelige honden, bijvoorbeeld honden met gastro-intestinale problemen of huidproblemen

 • Per ras: Naast de grootte is ook het ras van je hond belangrijk. Een volwassen Chihuahua heeft dus niet hetzelfde voedsel nodig als een Duitse herder in termen van hoeveelheid, grootte van de korrels, maar ook in vorm van de brokjes en samenstelling!

Hondenvoer: onze tips

demo croquettes chien

Ik heb een kleine hond

Kleine honden zijn vaak zeer levendig. Gezien hun snel metabolisme is het essentieel om kwaliteitsvoedsel te geven. Kleine honden hebben een langere levensverwachting dan volwassen honden en daarom is het essentieel dat hun dieet een hoog gehalte aan antioxidanten bevat om ze zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van veroudering. Ten slotte vereist hun kleine mond een kleinere hondenbrokjes om kauwen te bevorderen.

gamelle avec croquettes chien

Ik heb een grote hond

Grote honden hebben een grote eetlust en een trage stofwisseling, maar hebben minder calorieën nodig dan honden van kleine rassen. Hun dieet moet daarom een ​​laag vetgehalte hebben, zodat ze hun vorm behouden en beter verteren. Ten slotte bevat dit soort brokken de juiste hoeveelheid mineralen en calcium om hun fragiele gewrichten en hun grote skelet te behouden.

main croquettes chien

Ik heb een gesteriliseerde of te zware hond

Na sterilisatie worden de calorie-eisen van de hond met 20% verminderd. Het is dus onvermijdelijk om van voeding te veranderen, aangepast aan zijn nieuwe behoeften. Het is daarom belangrijk om zijn voedsel te veranderen door vetarm voedsel. Voor honden met een overgewicht, of zelfs obesitas, worden hondenbrokjes aanbevolen om een optimaal gewicht terug te krijgen en dit te stabiliseren.  

Kortom, met geïnformeerde aandacht kan je de beste brokjes voor je hond kiezen, zowel voor zijn gezondheid als voor zijn plezier. Als je hem een ​​gezond en uitgebalanceerd voedsel wilt aanbieden, kies dan voor een biologische voeding, BARF of op basis van huishoudelijke porties waarbij pasta en rijst voor honden perfect is voor complete en heilzame voeding, in combinatie met voedingssupplementen.

Je kunt de menu's ook variëren door natvoer aan te bieden, in de vorm van blikvoer of voer in zakjes, rijk aan water en buitengewoon smakelijk. Voor het geval dat je hond een acute of chronische pathologie vertoont, zal je dierenarts je waarschijnlijk doorverwijzen naar een veterinaire voeding om zijn gezondheid te ondersteunen en zijn behandeling het beste te begeleiden via zijn eten. Zorg er ten slotte voor dat je het voedsel in de best mogelijke omstandigheden bewaart, bijvoorbeeld in een container.