Sorteren op Sluiten

Droogvoer voor honden

Droogvoer is een complete maaltijd, op voorwaarde dat het goed is aangepast. Er zijn dus brokken voor puppy's, brokken voor volwassen en oudere honden, of zelfs graanvrije hondenbrokken. Beloon je hond af en toe met snoepjes!

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2019 : Droogvoer voor honden

Hondenbrokken zijn een basisvoedsel voor alle honden. Hondenvoer is net zoals eten voor de mens, heel belangrijk en heeft hij elke dag nodig! Op voorwaarde dat het goed aan hem is aangepast. Er zijn dus hondenbrokken speciaal aangepast voor puppy's, volwassen honden en senior honden om hen op zijn best te begeleiden en te ondersteunen, ongeacht zijn leeftijd. Er is ook hondenvoer zonder granen om volledig aan zijn instinctieve carnivoorbehoeften te voldoen.

Welke hondenbrokken kies ik voor mijn hond?

Houd rekening met de volgende criteria:

 

Leeftijd

Alle honden, ongeacht hun grootte, voldoen tijdens hun leven aan dezelfde specifieke behoeften: puppy, volwassen honden en senior honden. Groeivoeding is te herkennen aan hun termen: "Puppy" of "Junior". Voor volwassen honden zijn dit "Adult", "Maintenance", "Adult Canine", "Mini Canine", "Large Canine", "Oral Care Adult, enz. Voor oudere honden is dit "Senior".

Grootte

Grote hondenbrokjes zijn geschikt voor grote dieren die dus grotere brokken en grotere porties nodig hebben. Het omgekeerde geldt ook voor kleine honden en middelgrote honden!

Behoeften

Een actieve hond heeft andere fysiologische behoeften dan een hond die bijvoorbeeld aan obesitas lijdt. Light producten zijn bijvoorbeeld voor dieren met overgewicht.


 

Verschillende types hondenvoer

 • Puppy's: om goed te groeien (voor grote honden is dat tot 14 maand)

 • Kleine honden: wegen minder dan 10 kg.

 • Middelgrote honden: tussen 10 en 30 kg

 • Grote honden: tussen 30 en 45 kilo

 • Senior honden: ouder dan 8 jaar (voor groot ras) en 10 jaar voor klein ras

 • Gesteriliseerde honden/honden met overgewicht

 • Actieve honden

 • Graanvrij: licht dichter bij hun natuurlijk dieet. Honden zijn vleeseters.

 • Biologisch voer

 • Gevoelige honden, bijvoorbeeld honden met gastro-intestinale problemen of huidproblemen

 • Voer per pas: houd rekening met gewicht en leeftijd!

 

Hondenvoer: onze tips

Ik heb een kleine hond

Kleine honden zijn vaak zeer levendig. Gezien hun snel metabolisme is het essentieel om kwaliteitsvoedsel te geven. Kleine honden hebben een langere levensverwachting dan volwassen honden en daarom is het essentieel dat hun dieet een hoog gehalte aan antioxidanten bevat om ze zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van veroudering. Ten slotte vereist hun kleine mond een kleinere hondenbrokjes om kauwen te bevorderen.
 

Ik heb een grote hond

Grote honden hebben een grote eetlust en een trage stofwisseling, maar hebben minder calorieën nodig dan honden van kleine rassen. Hun dieet moet daarom een ​​laag vetgehalte hebben, zodat ze hun vorm behouden en beter verteren. Ten slotte bevat dit soort brokken de juiste hoeveelheid mineralen en calcium om hun fragiele gewrichten en hun grote skelet te behouden.
 

Ik heb een gesteriliseerde of te zware hond

Na sterilisatie worden de calorie-eisen van de hond met 20% verminderd. Het is dus onvermijdelijk om van voeding te veranderen, aangepast aan zijn nieuwe behoeften. Het is daarom belangrijk om zijn voedsel te veranderen door vetarm voedsel. Voor honden met een overgewicht, of zelfs obesitas, worden hondenbrokjes aanbevolen om de neiging te krijgen om een ​​vormgewicht terug te krijgen en dit te stabiliseren.