Sorteren op Sluiten

Droogvoer voor katten

Om je kat dagelijks te voeden, is kattenvoer voor katten een compleet en uitgebalanceerd voer om perfect aan zijn voedingsbehoeften te voldoen. 

Meer
Speciale aanbiedingen
HILL'S Science Plan Feline Young Adult Sterilised - met kip
 1 pack stoofpotje GRATIS HILL'S Science Plan Feline Young Adult Sterilised - met kip Beoordelingen 4.5 68
€19,99 €16,99 24u
Carnilove Hairball control - eend & fazant
 6kg + 2 Mousses GRATIS Carnilove Hairball control - eend & fazant Beoordelingen 4.5 35
€39,99 €38,99 24u
HILL'S Science Plan Feline Adult met tonijn
 2x10kg + 1 pack stoofpotje GRATIS HILL'S Science Plan Feline Adult met tonijn Beoordelingen 5 5
€14,99 €13,99 24u
HILL'S Science Plan Adult Light - met tonijn
 2x7kg + 1 pack stoofpotje GRATIS HILL'S Science Plan Adult Light - met tonijn Beoordelingen 5 12
€19,99 €16,99 24u
Carnilove Cat Adult Sterilized - Lamb & Wild Board
 6kg + 2 Mousses GRATIS Carnilove Cat Adult Sterilized - Lamb & Wild Board Beoordelingen 4.5 92
€39,99 24u
Bekijk meer
Flash sale
Royal Canin Sterilised 7+
Royal Canin Sterilised 7+ Beoordelingen 5 32
€19,90 €15,99 24u
4h52m32s
4h52m32s
Affinity ULTIMA Hairball
Affinity ULTIMA Hairball Beoordelingen 5 1
€3,99 €3,69 24u
7h52m32s
Profine Indoor
Profine Indoor
€15,99 €14,99 24u
7h52m32s
Bekijk meer

Je kat heeft compleet en aangepast voer nodig zodat hij de hele dag door kan spelen. Ook moet zijn vacht en huid beschermd worden. Kattenvoer voor volwassen katten is ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van je kat te voldoen, vooral als hij veel buiten leeft. 

Aanvullende producten voor kattenvoer

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Droogvoer voor katten

Heel wat mensen geven hun kat eten zonder zich echt zorgen te maken over wát ze hen geven. Maar zoals bij elk levend wezen, is voedsel essentieel voor de goede ontwikkeling. Wat zijn de verschillende soorten voedsel? Hoe kies ik de juiste producten voor mijn kat? Tot slot, wat zijn de beste merken op de markt? Alle antwoorden op jouw vragen over kattenvoer zijn hier!

De basis van kattenvoer

quality sens

Proteïnen

Essentieel voor de juiste ontwikkeling en fysieke fitheid van het lichaam. Eiwitten worden meestal weergegeven als "dierlijke" eiwitten. Sommige van deze eiwitten, zoals taurine, komen niet voor in het basisdieet van katten en moeten worden toegevoegd.

Vitaminen

Vitaminen worden gebruikt om de "vitaliteit" van het dier te behouden en dus te beschermen tegen allerlei ziekten. Ze zijn ook essentieel voor de groei van het dier.

Koolhydraten en vezels

Koolhydraten leveren 'energie'. Verwar de "energie" van koolhydraten niet met die van vetten (we komen er later op terug). Vezels vergemakkelijken de darmtransit.

Koolhydraten leveren wat we 'energie' kunnen noemen. Verwar de "energie" van koolhydraten niet met die van lipiden; we komen er later op terug. Vezels vergemakkelijken de darmtransit.

Vetten

Vetten zijn essentiële moleculen en leveren "reserve-energie" voor het dier. In het bijzonder, zodra de koolhydraatreserves ("normale energie") zijn uitgeput, blijft het "reserve-energie". Een goed gevoed dier (en dus met vetreserves) zal onmiddellijk worden opgemerkt dankzij zijn glanzende vacht. Deze vetten worden geleverd door alle soorten vet: varkensvleesvet, gevogelte (het beste), maar het wordt ook gevonden in visolie zoals zalmolie bijvoorbeeld. Deze lipiden dienen ook om de spierspanning en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

Mineralen

Mineralen combineren verschillende elementen waarvan de voordelen even gevarieerd als complex zijn. Calcium, bijvoorbeeld, is een heel belangrijk mineraal want dat is het basismateriaal van de botten. Dit calcium komt vooral voor in zuivelproducten, dus wees niet verbaasd als het afwezig lijkt in bepaalde dierenvoeding.

Verschillende soorten droogvoer voor katten

Reclame voor volwassen kattenbrokken vertonen vaak lange, brede en kleurrijke termen waarvan de gemiddelde consument zelden de betekenis begrijpt: eerst prijs kattenbrokken, premium kattenbrokken, graanvrij droogvoer, enz. Wij zullen je deze verschillende termen proberen uit te leggen, zodat je je aankoop kunt doen met volledige kennis van de feiten. De meeste van deze termen worden hieronder vermeld.

Chat stérilisé

Droogvoer van premium en super premium kwaliteit

Ze zijn over het algemeen de beste op de markt dankzij hun energie-aanvoer. Ze bevatten eiwitten, vetten, vitamines, enz. in de juiste verhoudingen. Kwaliteit heeft uiteraard een prijs en dit type product is relatief duurder dan andere. Enkele merken die premium voer aanbieden zijn Proplan en Royal Canin. Onder droogvoer van hoge kwaliteit vinden we ook de graanvrij.

Natuurlijke producten

Natuurlijke producten baseren zich op de oorspronkelijke smaak die de fabrikant heeft willen behouden. Veel merken gebruiken natuurlijke conserveermiddelen en adverteren dat via hun advertenties. Ze zijn daarom niet "beter", vanuit energetisch oogpunt, maar hebben over het algemeen een betere smaak ... Wees echter voorzichtig om deze producten niet te verwarren met biologisch droogvoer voor katten

Light droogvoer of brokken voor gesteriliseerde katten

Deze brokken geven een lagere energie-toevoer (tussen 10 en 20% minder, afhankelijk van de merken). Ze worden aanbevolen voor katten met overgewicht om hetzelfde dagelijkse rantsoen te behouden terwijl ze het vetniveau verlagen.

Sterilisatie kan je poes op het pad van obesitas brengen en de ontwikkeling van urinestenen bevorderen als je zijn dieet niet aanpast. Volgens wetenschappelijke studies liedt sterilisatie tot het verminderen van energiebehoefte en, paradoxaal genoeg, het verhogen van consumptie van voedsel. Dit kan dus overgewicht tot gevolg hebben. Om deze twee schadelijke gevolgen van sterilisatie tegen te gaan, zijn er veel producten gemaakt voor gesteriliseerde katten.

Hoe kies ik nu de juiste brokken voor mijn kat?

Het is vrij moeilijk om dit probleem aan te pakken zonder specifieke informatie over het dier in kwestie. De keuze is inderdaad afhankelijk van de morfologie van het individu, zijn behoeften, enz. Er zijn bijvoorbeeld droogvoer voor katten per rasvoor binnenkatten, droogvoer tegen haarballen, droogvoer voor gevoelige katten, enz.

Als je je kat regelmatig observeert en je merkt dat de glans van zijn vacht is verzwakt, zit er waarschijnlijk te weinig vet in zijn eten. Je dient dan zijn dieet aan te passen.

Alle voedingsmiddelen nemen van nature vocht op en kunnen bederven. Het eten kan dus giftig worden! Om het voedsel van je poes zo goed mogelijk te behouden, moet je je zak na gebruik altijd goed sluiten. Het beste is om de brokken in een hermetische ton of zak te plaatsen, beschermd tegen licht en vocht.