Sorteren op Sluiten

Lijn tuig en halsband voor honden

Geef je dier alle comfort tijdens jullie wandelingen dankzij lijn voor honden, halsband en tuig voor honden zoals Julius K9. Voor de sportieve honden, stellen we tuig en canicross riem voor. 

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Lijn tuig en halsband voor honden

Voor de opvoeding van jouw hond, om veilig te wandelen of om te sporten zijn een tuigje, riem en halsband essentiële accessoires voor alle hondenbaasjes.
 

Waarvoor dient een halsband?

In combinatie met de riem, is een halsband (of tuigje) een must. Een halsband vergemakkelijkt het opvoeden door te voorkomen dat je hond te veel aan de riem trekt. Het kan ook een dagelijks accessoire voor jouw hond zijn.

Een halsband is gemakkelijk aan te passen: we kunnen stickers toevoegen en verschillende modellen zijn al gevuld met borduurwerk, strass en andere decoraties van verschillende soorten. Nu vind je vaak  vinyl of nylon halsbanden in zure kleuren. Deze zijn lichter en goedkoper dan leer en geschikt voor alle soorten honden.

Houd er bij het kopen van een halsband rekening mee dat deze comfortabel moet zijn voor de hond en duurzaam! Kies altijd een model die 3 cm langer is dan de nekomtrek van je hond.

Er zijn ook speciale halsbanden zoals: antiblafhalsband.

 

Waarom een tuigje gebruiken?

Een tuigje wordt geadviseerd door hondenspecialisten. In tegenstelling tot een halsband is een tuigje aangenamer voor de hond. Een tuigje heeft twee riemen: een om de nek van de hond en de andere om zijn borst. 

Alle harnassen zijn aanpasbaar aan verschillende hondenmorfologieën en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je vindt ze in de maten Small, Medium, Large en Extralarge. Heel eenvoudig om om te doen. Het nylon harnas is lichter en zeer gemakkelijk te onderhouden. In leer is het sterker, maar het onderhoud is veeleisender.

Voor erg sportieve honden zijn er ook joggingtuigjes, ideaal om te rennen met je hond!

Zorg er altijd voor dat het tuigje niet te strak zit of te los, wat de hond tijdens het lopen zou kunnen hinderen. Het tuigje wordt met name aanbevolen in het geval van honden die erg aan de riem trekken.

Het zeer populaire merk bekend om hun goed tuigjes is: Julius k9, dit is een zeer comfortabel en veilig tuigje.


 

Lijn

Of het nu nylon, leer of zelfs zacht metaal is, de lijn is geen beperkend accessoire, maar eerder een link tussen baasje en hond. Een sterkere lederen riem is geschikt voor een stevige hond zoals een Rottweiller of een middelgrote hond met een hoge trekkracht. Je vindt ook nylon-modellen die zeer duurzaam zijn.

Voor kleinere honden zoals Yorkshire of Chihuahua zijn lichtere en langere model beter geschikt. Kies bij het kiezen van de riem een ​​model van goede kwaliteit dat zowel mobiliteit als kracht combineert.


 

Penning, koppelriem: kleine, nuttige accessoires

Er zijn verschillende accessoires voor halsbanden en riemen die het lopen met je hond vergemakkelijken en je helpen hem op te voeden.

Onder de riemaccessoires is de rollijn een heel handig accessoire. Je kiest zelf de vrijheid die je aan je hond geeft tijdens de wandeling. Een koppelriem kan ook heel handig zijn als je twee honden hebt. 

Ten slotte zijn er ook leuke en decoratieve penningen die essentieel zijn mocht je je hond kwijt zijn. Op de penning kan je de naam van je hond en je telefoonnummer graveren. Het is beter om een penning in roestvrij staal te kiezen.