Geniet van 5€ korting op je eerste bestelling door de code GELUK in je winkelmandje toe te voegen. Code geldig bij aankoop vanaf €69.
5€ gratis op jouw bestelling
Actieve filters:
Wis filters
Sorteren op Sluiten

Hond met handicap

Het zorgen voor een hond met handicap vereist vriendelijkheid, geduld en ergonomische apparatuur aangepast aan de handicap. Je kan het lijden van je gewonde of zieke dier verlichten en zijn dagelijkse mobiliteit vergroten dankzij innovatieve producten die zijn gericht op het verbeteren van zijn bestaan.

Meer
MARCHE DE NOEL 2023

Brace

Het dragen van een brace is om een ​​ledemaat of een gewricht vast te houden na een operatie, een ongeval of een verwonding, bij trauma, reuma of zelfs tendinitis of breuk.

Loophulp voor honden

Een loophulp tuigje voor gehandicapte of oudere honden zal hun bewegingen vergemakkelijken en ze onafhankelijker maken

Orthopedische loopplank

Om de kleine dagelijkse uitstapjes van je hond te vergemakkelijken, vind je hier een selectie van onze loopplanken voor in de auto te kruipen of om samen met jou op de bank te knuffelen.

Pad en luier voor incontinentie

Verbeter het dagelijks leven door pads op de grond te leggen om je vloer te beschermen. We bieden ook luiers voor honden die zich niet lang kunnen inhouden.

Orthopedische voerkom

Door je hond verhoogde kommen aan te bieden, zal het comfortabeler zijn voor hem om te eten. Ze zijn bedoeld om zijn rug te ontlasten en zijn spijsvertering te verbeteren.

Tips 2023 : Hond met handicap

Een gehandicapte hond wordt dagelijks geconfronteerd met moeilijkheden. Of hij nu het slachtoffer is van een ongeval of gezondheidsproblemen heeft, gehandicapt is geboren of de ouderdom nadert, hij heeft specifieke behoeften. Het vereist speciale zorg en meer aandacht dan een gezonde hond. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, een paar acties en aanpassingen die gepaard gaan met kwaliteitszorg kunnen je huisdier een beter leven geven en zelfs gedeeltelijk onafhankelijk zijn.

Een gehandicapte hond helpen: wat zijn zijn behoeften?

Ook met een handicap heeft je hond basisbehoeften voor een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om rekening te houden met enkele belangrijke criteria voor een gezonde levensstijl.

Vachtverzorging en netheid
Een kreupele hond is mogelijk niet in staat zichzelf te verzorgen en heeft waarschijnlijk hulp nodig. Als je hond moeite heeft met plassen en ontlasting kunnen zijn vacht en huid doordrenkt zijn met urine. Urine bevat echter bestanddelen die zeer irriterend zijn voor de huid en die huiduitslag of zelfs een huidinfectie kunnen veroorzaken. Uitwerpselen kunnen ook de huid irriteren en wondes rond de anus veroorzaken. 

Om dit te voorkomen, heeft je huisdier een absorberende mat of luiers nodig als er geen toezicht is. Het is ook belangrijk om hem regelmatig te borstelen om verloren haren te verzamelen, klitten te voorkomen en ervoor te zorgen dat de vacht van je hond schoon en gezond blijft.
Mobiliteit en ondersteuning
Elke hond heeft fysieke activiteit nodig, of ze nu gezond zijn of niet. Het zijn zelfs honden met een handicap die meer beweging en spel nodig hebben om zich niet te vervelen. 

Een goede wandeling zal hem helpen zijn motorische functie normaal te houden. Hij moet ook zo vaak mogelijk bewegen om decubitus te verminderen. Voor een hond die last heeft van verlamming van de ledematen of die zijn ledematen niet kan gebruiken, zijn verschillende hulpmiddelen zoals een mobiliteitskar, rolstoel, til tuigje of een loopplank nodig om een ​​goede mobiliteit te bieden. Met deze instrumenten kan je hond zich zelfstandig voortbewegen.
Fysiotherapie
Fysiotherapie is essentieel om het dagelijks leven van een hond met een handicap te herstellen. Zijn revalidatie vereist dat hij elke dag oefeningen doet. Hij zal veterinaire zorg nodig hebben om te revalideren, samen met thuiszorg om zijn bewegingsbereik te verbeteren. 

Een orthopedisch bed is heel goed om de beste resultaten te behalen. De dierenarts kan je ook kennis laten maken met fysiotherapie om stijfheid en atrofie in de spieren te verminderen en de gewrichtspijn van de hond te verlichten. Spalken en een bed van memory foam zullen een lange weg gaan met de behandeling.
Eten en water
Alle honden hebben de juiste voeding en hydratatie nodig voor hun grootte en activiteitenniveau. Je moet vooral letten op de kwaliteit en kwantiteit van voedsel en water dat wordt geconsumeerd door je gehandicapte hond. 

Verhoogde kommen zijn nodig om de voeding van je huisdier te controleren. Dit zijn gebruiksvoorwerpen die een betere spijsvertering en ergonomie voor het nuttigen van de maaltijd mogelijk maken. Als je hond gehandicapt is, behoudt hij een optimaal gewicht, wat zijn bewegingen niet hindert. Een goede voeding verhindert elk risico op verdere gezondheidsproblemen.

Essentiële uitrusting voor een hond met een handicap

Als dit de behoeften zijn van een gehandicapte hond, bekijk dan een lijst met alle benodigde apparatuur zodat hij van een gezond en gelukkig leven kan genieten.

  • Buggy: Moedig je hond aan om zo normaal mogelijk te leven. Een buggy is het belangrijkste stuk gereedschap dat je nodig hebt. Het helpt je hond om beter te leven met zijn handicap en bevordert zijn autonomie. Karren en buggy's geven je huisdier een grote mate van onafhankelijkheid, waardoor hij zijn fysiologische behoeften normaal kan doen. Bovendien kan hij bewegen als een gezonde hond. De rol van buggy is om de mobiliteit en fysieke activiteiten van je gehandicapte hond te stimuleren. Dit zijn noodzakelijke uitrustingen om je hond mobiel te houden en om doorligwonden of andere problemen met betrekking tot immobiliteit te voorkomen. De wagen is zo ontworpen om je huisdier oefeningen te laten doen om spierverslapping of een slechte spijsvertering te voorkomen die tot gewichtstoename kunnen leiden.
  • BraceDe dierenarts raadt vaak een spalk aan om ledematen te verzorgen die een trauma hebben opgelopen na een ongeval, val of operatie. Het is ook essentieel voor het indammen van verwondingen aan ledematen, breuken en verstuikingen. De spalk is essentieel om de gewonde poot te beschermen tijdens het bewegen en helpt bij het herstel.
  • Speciaal tuigje voor hond met handicap: Het speciale hondentuig is noodzakelijk voor essentiële mobiliteit. Aanbevolen bij verlamming van de achterpoten of voorpoten, het helpt bij het lopen en blijft essentieel voor dagelijkse wandelingen. De ventrale tilband is bedoeld om de rug te ontlasten.
  • Orthopedisch materiaalOm je hond te helpen bij het dagelijkse autotransport en frequente bezoeken aan de dierenarts, is een orthopedische loopplank zeer praktisch. Het kan ook thuis worden gebruikt om op en van de bank te komen.
  • Pad of luier tegen incontinentie: Voor je hond die incontinentieproblemen heeft, bescherm je beter je vloer en de binnenkant van je huis of auto met een mat. Luiers dienen bovendien om urine en ontlasting te absorberen om de hygiëne en het welzijn van de hond elke dag op peil te houden.
  • Orthopedische voerkom: Verhoogde kommen op een komhouder zorgen voor meer comfort voor je huisdier bij eten of drinken. Met een verhoogde ligging verlichten ze de rug- of wervelkolomproblemen van de hond en bevorderen ze een betere spijsvertering.
  • Orthopedische kussensEen kussen met memory foam is perfect voor het ontlasten van de gewrichten van de gehandicapte hond, die een groot deel van de tijd slapend doorbrengt. Het verzacht de pijn van het lijdende dier. Een orthopedisch bed is het belangrijkste instrument voor gewrichts- en spierverzorging. Het past zich perfect aan zijn vorm aan en biedt je hond herstellende rust die zijn welzijn en een goed fysiek herstel verzekert.

Leven met een hond met een handicap: onze tips

Ik heb een hond met een handicap/een verlamde hond

Om de mobiliteit te bevorderen, gebruik je een steuntuigje om de poten van je hond te ondersteunen tijdens het bewegen of lopen. Gebruik een trolley of wandelwagen naast het tuigje, zodat hij onafhankelijker kan zijn en hij normaal zijn behoeften kan doen. Vergemakkelijk het in- en uitstappen in auto's of thuis door gebruik te maken van een loopplank. 

Let op zijn dieet door een verhoogde kom te installeren, om te voorkomen dat je huisdier lijdt tijdens het eten. Controleer regelmatig of de blaas en darmen gezond zijn. Om dit te doen, moet je wennen aan het plassen van je hond om uirneweginfecties te voorkomen. Hier is hoe: oefen lichte druk uit met je hand op de onderbuik. Het wordt soms aanbevolen om voedingsvezels aan het voer van de hond toe te voegen om constipatieproblemen te voorkomen. Vraag in elke fase van de behandeling altijd professioneel advies.

Ik heb een oude hond of een incontinente hond

Een ouder wordende hond wordt vaak gekenmerkt door een gebrek aan controle over de blaas. Geef de voorkeur aan absorberende pads en luiers om je vloer niet te bevuilen. 

Het is ook essentieel om de voedselinname van je hond zorgvuldig te controleren om een ​​optimaal gewicht te behouden. Een hond met een zwaar gewicht zal meer moeite hebben met bewegen. Aan de andere kant, als hij te weinig weegt, zal hij de kracht missen om te bewegen.

Ik heb een zieke hond of een hond die nog moet herstellen

Een zieke of herstellende hond heeft goede rust nodig om snel te herstellen. Een bed van memory foam is ideaal om hem te laten slapen om pijn te verlichten. Geef de voorkeur aan compenserende en herstellende rust. 

Gebruik ook een brace om zijn wonden of zijn gewrichten na een operatie op te vangen. Controleer zijn verwondingen regelmatig om indien nodig in te grijpen en meld dit aan je dierenarts.


In het begin kan een hond met een handicap extra zorg en speciale aandacht nodig hebben. Je hoeft alleen maar de goede gewoonten aan te nemen waardoor hij normaal kan leven. Probeer zijn behoeften te begrijpen, die verschillen van die van een hond zonder handicap. Geef je huisdier de essentiële uitrusting voor meer mobiliteit en onafhankelijkheid. Geef ook voorrang op bezoeken aan de dierenarts en aanvullende thuiszorg. Verwaarloos bovendien het hondenvoer niet, essentieel voor de gezondheid van je favoriete dier. Kies voor kwaliteitsproducten zoals cvoerautomaten om de toegang tot voedsel te controleren. Zorg er ten slotte voor dat je hond altijd schoon is door bij elke seizoenswisseling door middelen tegen ongedierte te gebruiken.

Cookiebeleid
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze site te vergemakkelijken, je gebruikerservaring te verbeteren en om zo te begrijpen hoe onze klanten onze diensten gebruiken. Vertrouwde partners gebruiken deze tools ook in verband met onze advertentieweergave. Je kan je cookies-voorkeuren die toegankelijk zijn via jouw account op elk moment wijzigen..
We vragen jouw toestemming met betrekking tot het gebruik van cookies of vergelijkbare tools om je aankopen op onze... Lees het vervolg
Keuze instellingen Ik ga akkoord