Sorteren op Sluiten

Hondentraining en -sport

Het opvoeden en trainen van een hond vergt heel wat geduld en is niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het aan te raden om een beroep te doen op speciale producten en te werken met positive bekrachtiging.

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Hondentraining en -sport

De opvoeding van jouw hond is uiterst belangrijk voor jou en de mensen om je heen. Om het nuttige met het aangename te combineren, kan je opvoeding associëren met sporten, omdat het een hoge mate van gehoorzaamheid vereist.

Corrigeer en verbied ongepast gedrag

Tijdens de leerfase is het noodzakelijk om vastberaden te zijn, vooral als het gaat om ongepast gedrag voor jou en anderen.

Als je hond de neiging heeft om te ontsnappen of als je preventief wilt optreden als je in de buurt van een gevaar bent, bijvoorbeeld een drukke weg, dan is deze antivlucht halsband iets voor jou! Een antivlucht halsband wordt gecombineerd met een onzichtbare omheining. Het principe is eenvoudig: definieer een omtrek waar je hond vrij mag bewegen en plaats het "hek" op de grenzen van dit gebied. Het hek kan namelijk bedraad of draadloos zijn, afhankelijk van het model. Zodra het apparaat is geactiveerd en de hond zijn antivlucht halsband om heeft, klinkt een pieptoon wanneer hij de grenzen van de omtrek nadert. Wanneer hij er voorbij gaat, zendt het apparaat een kleine elektrische schok zodat de hond terug keert.

Een opvoedhalsband is vooral handig voor koppige honden en/of dominante honden! Het is handig voor het corrigeren van slecht gedrag of als assistent wanneer de jonge hond in leerfase is. De halsband wordt bediend met een afstandsbediening om op afstand en op het gewenste moment te kunnen werken. Als je hond niet op de gegeven bevel reageert, kan je hem aanmoedigen dit te doen, hetzij door een piep, een trilling, een spray of een kleine elektrostatische ontlading.

Een ander veel gebruikt instrument is de Clicker en fluit voor honden. Dit vraagt meer tijd en vaardigheden.

De opvoedhalsband kan ook worden gebruikt in specifieke leersituaties: terugroepen van de hond, leren lopen aan de lijn, ...

Heeft je hond de neiging om tijdens de wandeling teveel aan de lijn te trekken? categorie@Opvoedlijn, -halsband en -tuigje;691;conseils@category wordt aanbevolen om de opleiding van je huisdier te voltooien en hem te leren zich goed te gedragen tijdens uitstapjes.

Training via hondensport

Het trainen van je hond kan ook leuk zijn als je het doet via het beoefenen van hondensport. Dat is toegankelijk voor alle honden; het vereist fysieke vaardigheden maar ook een geweldig vermogen om te luisteren. Om aangepaste antwoorden te krijgen en de medeplichtigheid tussen hond en baasje te versterken, is dit een geweldige manier om stoom af te blazen tijdens het leren.

Agility wordt beoefend onder de vorm van een hindernisbaan die de hond zo snel mogelijk moet afleggen. Hij moet dan perfect reageren op de bevelen van zijn baasje die de volgorde van de obstakels aangeeft terwijl hij naast hem staat.

Canicross is gericht op de meest sportieve honden die graag rennen. De hond rent voor of naast zijn baasje. Via een speciale canicrosstuig en riem is hij met zijn baasje verbonden.

Wil je je hond belonen voor zijn goede daden? Vergeet dan je beloningstas niet gevuld met snoepjes. Vergeet je hond niet te controleren op teken na een boswandeling of een looptochtje door het woud.

Opvoeding en training zijn essentieel in het leven van je hond. Honden leren het snelst via positieve beloning! Denk er dus aan je hond te belonen wanneer hij naar je luistert.