Sorteren op Sluiten

Hondenvoer

Pas je hondenvoer aan aan de speciale behoeften van je hond. We hebben wat lekkers voor elke soort: groot, klein, jong, oud, actief, minder actief, ... Uitgebreide keuze: droogvoer voor honden, natvoer of ! 

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Hondenvoer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een goede gezondheid van je hond is het van essentieel belang goede voeding aan hem te geven. Het is noodzakelijk om hem te voorzien van kwaliteitsvoedsel aangepast aan zijn behoeften, zijn leeftijd, zijn ras en natuurlijk zijn voorkeuren! Dagelijkse hondenbrokken of vlees, maar ook kauwbotten (goed voor mondhygiëne) en snoepjes om hem te belonen of hem simpelweg te plezieren. Ten slotte zijn voedingssupplementen optioneel om de gezondheid van je lieveling te verbeteren. In onze rubriek hondenvoer en accessoires vind je het beste eten voor hem.

Verschillende soorten hondenvoer

  • Droogvoer: dit is een sterrenvoer! Compleet en evenwichtig. Het dekt het perfect de dagelijkse behoeften van honden, mits ze rekening houden met hun leeftijd, grootte en levensstijl.

  • medisch voer: gereserveerd voor dieren die lijden aan een chronische pathologie. Ze mogen alleen worden verspreid met het voorschrift van een dierenarts.

  • : Smakelijke hapjes met vlees of vis die alleen of samen met brokken kunnen worden verdeeld. Zeer smakelijk en rijk van smaak. Dit zeer smakelijke voedsel wordt zeer gewaardeerd!

  • Snacks: koekjes, plakjes, natuurlijke snacks ... zoveel soorten lekkernijen om de smaakpapillen van je huisdier te stimuleren en hem te belonen.

  • Voedingssupplementen: om de gezondheid van je hond tijdens een bepaalde fase van zijn leven (herstel, zwangerschap, stress ...) of bij een chronische pathologie (gastritis, artrose, urinewegaandoeningen ...) te bevorderen.


 

Het klassieke: hondenbrokken

Droogvoer blijft het populairste dieet. Het is vaak in economische hoeveelheden verkrijgbaar en is praktisch te bewaren. Je kijkt naar de verpakking hoeveel je hem dagelijks moet geven, op basis van zijn gewicht. Dit voer kan lang genoeg worden bewaard, vooral als je het de beste bewaarcondities geeft, zoals in een container voor hondenbrokken.

Je dient altijd rekening te houden met zijn leeftijd, zijn grootte en zijn behoeften. Een puppy heeft dus niet dezelfde behoeften als een volwassen hond. Net als een actieve hond andere behoeften heeft dan een minder actieve hond of een grote rashond andere behoeften dan een kleine hond.

Het is daarom erg belangrijk om rekening te houden met de caloriebehoeften van je dier volgens zijn leeftijd en volgens zijn levensstijl. Puppybrokjes dragen bijvoorbeeld bij aan de juiste ontwikkeling van het immuunsysteem en zorgen tegelijkertijd voor een goede groei, terwijl brokken voor senioren de gewrichten helpen te verlichten. Sommige merken bieden ook specifieke brokken voor elk verschillend hondenras.

Daarnaast bepaalt de grootte van de hond ook de grootte van de brokjes! Een kleine hond heeft niet dezelfde kaak en kracht als een grote hond. 

Wat de kwaliteit van de brokken betreft, is het belangrijk om de ingrediënten te ontcijferen. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het niveau van granen (die moeten worden beperkt of niet) en de kwaliteit van het vlees.


 

Hoe zit het nu met natvoer?

Het natvoer zit vaak verpakt in doosjes, zakken of trays die speciaal zijn ontworpen voor onze vierpotige vrienden. Het wordt zo genoemd omdat die onmiddellijk kan worden gegeten zonder toevoeging van vloeistof en is rijk aan water.

Natvoer bevat rood vlees, gevogelte, groenten en granen. Het is een goede bijdrage voor honden. Net als droogvoer, houdt ook natvoer rekening met de behoeften van de hond, zijn leeftijd en zijn grootte.

Natvoer voor hondene kan je samen met de hondenbrokken geven of apart. Indien je het samen met de brokken mengt, heet dat 'mix voeding'. Dit krijgt vaak de voorkeur. 

Hondensnacks

Snoepjes zijn belangrijk voor: het belonen (positieve bekrachtiging) en hen te plezieren.

Kies de grootte van je snoepjes op basis van de grootte van je hond. Grote rassen met een grote kaak kunnen zo zonder risico op harde en/of grote lekkernijen kauwen en slikken. Omgekeerd moeten kleine rassen kleine hapjes krijgen.

Er zijn ook snoepjes die een specifieke rol hebben, bijvoorbeeld voor het onderhouden van tanden om tandsteen en tandplak te verwijderen. Hondenkluiven zijn heel interessant, ze zorgen voor een goede tandhygiëne en houden je hond lang bezig.

Wil je voor snacks kiezen die zo dicht mogelijk bij zijn natuurlijk dieet liggen? Dan kies je het beste voor graanvrije hondensnacks!

Het is essentieel om je hond een kwalitatief hoogstaand dieet aan te bieden, droog of nat, om zo alle energie te leveren die nodig is voor zijn dagelijkse activiteiten en hem zo lang mogelijk gezond te houden. Dit voedsel moet één tot meerdere keren per dag worden gegeven in een voerbak en -automaat. Naast voeding is .