Sorteren op Sluiten

Hygiëne en zindelijkheid

De hygiëne van je kat is belangrijk. Stel hem daarom een kattenbak ter beschikking met kattenbakvulling. Tot slot zullen de kattenbakaccessoires het schoonmaken van de kattenbak vereenvoudigen.

Meer
Flash sale
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Hygiëne en zindelijkheid

hygiène chat

Katten zijn heel schone dieren. Ze besteden namelijk heel veel tijd aan wassen! Met dit in gedachten is een kattenbak en kattenbakvulling dus heel belangrjik voor je kat!

Verschillende types kattenbakken

  • Open kattenbak: basic model en goedkoop met hoge randen.
  • Gesloten kattenbak: Hoge randen en deksel, gelijkt op een huisje.  Sommigen hebben een luikje en andere een eenvoudige opening.
  • Kattenbakvulling: substraat die urine en uitwerpselen van je dier opvangt.
  • onderhoud kattenbak: producten om je kattenbak goed te onderhouden.

Open of gesloten katenbak?

Een open kattenbak is het meest eenvoudige product, maar ook het minst discreet qua geur en zichtbaarheid! Voor je kat reproduceert deze perfect de omstandigheden waarin hij de gewoonte heeft om in de natuur zijn behoeften te doen. Een gesloten kattenbak zorgt ervoor dat je kat zijn behoeften kan doen in privacy. Dit verbergt voor jou de onaangename geurtjes. 
 

Welke kattenbakvulling kies ik?

Er zijn verschillende soorten en het is alleen jouw kat die zal kiezen wat het beste bij hem past.
Minerale kattenbakvullingen zijn de meest voorkomende en de goedkoopste. Ze absorberen vloeistoffen vrij goed en voorkomen de groei van bacteriën. Dit soort product geeft echter vaak stof af, dat, naast het vervuilen van je huis, moet worden vermeden als je kat ademhalingsproblemen heeft. Silicium is iets duurder dan minerale vulling, maar het heeft het voordeel dat het urine en geur beter absorbeert. Ook geven ze geen stof af en veranderen ze minder vaak. Plantaardige vulling, waarvan de meest voorkomende zijn gebaseerd op chips, pellets of zaagsel, absorberen urine en geuren, houden vocht vast en laten geen stof vrij. Ze zijn ook milieuvriendelijker omdat ze 100% biologisch afbreekbaar zijn. Ten slotte hebben de klonterende strooisels het voordeel dat ze massieve blokken vormen, dat wil zeggen kleine urinekorrels die gemakkelijk te verwijderen zijn. Ze gaan langer mee en zijn daarom zuiniger.
 

Hoe onderhoud ik mijn kattenbak?

Of het nu gaat om het gemak van schoonmaken of het beheer van slechte geuren, accessoires zijn essentieel voor een optimaal dagelijks onderhoud van je kat zijn toilet.

Allereerst is er de kattenbakschep, gemaakt van plastic of staal. Daarnaast bestaat er een kattenbakmat, wat ook heel handig is. Deze plaats je voor je kattenbak. Zo kan je kat gemakkelijk zijn poten afvegen om het materiaal dat zich tussen zijn kussentjes zou kunnen bevinden te laten vallen, waardoor verspreiding overal in je huis wordt voorkomen!

Kortom, voor een perfect gelukkige kat en een perfecte hygiëne is het raadzaam om het strooisel en kattenbak te kiezen dat overeenkomt met de smaak van je kat. Voor accessoires die het onderhoud van je toiletruimte vergemakkelijken, is de keuze aan jou, vooral als je kat binnen blijft.