Sorteren op Sluiten

Kattenluik en net

Dankzij een kattenluik is je kat vrij om op eender welk tijdstip naar binnen en buiten te gaan. Wanneer je op een appartement woont en je terras veilig wilt maken voor je kat, plaats je speciale kattennetten. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je kat als je er niet bent.

Meer
Flash sale
12h56m3s
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Kattenluik en net

Wanneer je een kat hebt en je woont op een rustige plaats, is een kattenluik bijna onmisbaar en heel comfortabel voor jou en voor je kat. Zo kan je kat zelfstandig binnen en buiten. Als je echter op een appartement woont en je wilt de toegang tot buiten veiligstellen, zoals een balkon of raam, kies dan voor een beschermnet voor katten

Chatière

Welk soort kattenluik kies ik voor mijn kat?

Een kattenluik is eigenlijk gewoon een doorgang waardoor een kat door een gesloten ruimte zoals een deur kan gaan. Het laat de kat ongehinderd van de ene kamer naar de andere gaan, of van binnen naar buiten, zonder een deur of een raam te hoeven openen. Heel comfortabel dus! Je hoeft niet elke keer de deur te openen voor je poes. 

Voor de kat is het ook een unieke manier om te genieten van een zekere autonomie. Een kat heeft onafhankelijkheid en vrijheid nodig, zowel overdag als 's nachts.

Kattenluiken passen op de meeste soorten deuren en kan worden uitgebreid met tunnel en uitbreidingen.

Chat qui traverse une chatière

Manueel systeem: basic, goedkoop en efficiënt

Er zijn manuele kattenluiken met 2 of 4 standen. Je kiest op basis van de vrijheid die je je kat wilt bieden.

Het eerste model biedt twee eenvoudige standen:
1- Vergrendeling: het systeem is geblokkeerd. Dit is handig als je je kat thuis wilt houden.
2- Openen/sluiten: hij kan binnen en buiten wanneer hij wil.

Voor modellen met 4 standen:
1- Vergrendelen
2- Openen/sluiten
3- Ingang: je kat kan enkel naar binnen, maar niet naar buiten.
4- Uitgang: je kat kan naar buiten, maar niet naar binnen.

Elektronisch of magnetisch systeem

Chatiere

Magnetische kattenluiken en elektronische kattenluiken zijn voorzien van een veilige sluiting enkel voor jouw kat, met behulp van een accessoire die jouw dier draagt.

Voor deze kattenluiken is het noodzakelijk dat je kat een speciale halsband of soort "sleutel" draagt. Wanneer de kat nadert, opent het kattenluik automatisch. Enkel voor hem! Geen verrassingsbezoeken meer!

Er zijn ook modellen die open en dicht gaan dankzij de chip die jouw kat heeft. Enkel je kat heeft dus toegang dankzij zijn identificatiechip. Geen extra accessoires nodig.

Hoe kies ik mijn kattenluik?

Houd eerst en vooral rekening met de afmetingen van het product: sommige modellen zijn perfect aangepast aan grote katten, andere minder.

Sommige modellen passen op glazen deuren, andere niet, nog andere zijn geschikt voor alle type deuren.

Het manuele model is veel goedkoper en lijkt bijgevolg een logische keuze. Dit is een eenvoudig te installeren model waarbij je kat van volledige vrijheid geniet. Maar, het biedt een verminderde veiligheid, want elk dier kan zo binnen en buiten, zonder enige mogelijke selectie.

Als je budget het toelaat, kan je kiezen voor een elektronisch product dat comfort en veiligheid voor jou en je kat combineert.

Toegang tot buiten beveiligen dankzij een veiligheidsnet voor katten

Chat zoomalia

Leven op een appartement kan vaak onveilig zijn voor katten. Vaak heb je dan geen tuin en toch wil je kat wat genieten van frisse buitenlucht. Katten houden van warmte en liggen vaak graag in de zon. Je kat zal dus hoogst waarschijnlijk alle warme plekjes in je appartement opzoeken, dichtbij het raam. Als je niet op de gelijksvloers woont, kan dat wel eens gevaarlijk zijn voor je poes.

Je weet het misschien niet, maar voor katten die vooral binnen zitten, zijn balkons heel gevaarlijk voor katten. Velen aarzelen dus niet om op de rand te gaan liggen en zich uitgebreid uit te strekken, met het risico te vallen. Helaas komen deze ongelukken veel vaker voor dan we denken. Katten struikelen of springen door een vogel te willen vangen.

Een perfecte oplossing om je kat van de frisse buitenlucht te laten genieten in alle veiligheid is het veiligheidsnet voor katten. Je kan je kat ten volle laten genieten van zijn kleine toegang buitenshuis terwijl hij volledig veilig is.

Het veiligheidsnet hecht je vast aan de randen van het balkon/raam. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor alle openingen. Ze zijn zeer sterk, ze weerstaan ​​beten en alle weersomstandigheden. Sommige zijn zelfs transparant om de grootste discretie te garanderen. Ten slotte voorkomt de fijnheid van het gaas dat kleinere katten naar buiten sluipen. Het is daarom ook perfect voor katten die weglopen.

Een kattenluik biedt dus heel wat voordelen aan een voordelige prijs. Dit accessoire is een uitstekende investering, omdat het je dier in staat stelt om - wanneer hij wil - naar binnen en buiten te gaan. Het bespaart je ook op een kattenbak en kattenbakvulling. Je kat is vrij om buiten zijn behoeften te doen. Hij kan ook buiten zijn klauwen slijpen op harde buitenoppervlakken. ZO hoef je ook geen krabpaal te kopen om zijn klauwtjes te onderhouden.

Als je kat regelmatig naar buiten gaat, vergeet dan niet om hem regelmatig te behandelen tegen vlooien met ongediertebestrijdingsproducten voor katten.