Sorteren op Sluiten

Hok voor konijnen en knaagdieren

Wil je een konijnenhok in je tuin? Neem een kijkje op ons uitgebreid gamma aan konijnenhokken. Met of zonder verdiepingen, met of zonder loopren, zodat je knaagdier ten volle kan genieten van de open lucht, in een veilige omgeving. Bekijk zeker eens onze ren!

Meer

Nieuw! Bekijk meer

Ontdek onze allernieuwste originele hokken, zeer modern en trendy!

Knaagdierenhok in hout
Knaagdierenhok in hout
Beoordelingen 4.5 134 beoordelingen
vanaf :
€259,99
€159,99
Hok ZOLIA Janis - 115 cm
Hok ZOLIA Janis - 115 cm
Beoordelingen 4.5 4 beoordelingen
Hok voor binnen en buiten Zolia Janis. Strak Scandinavisch ontwerp. Perfect voor konijnen en cavia's. met accessoires. 4 360 ° zwenkwielen met remmen. Schoonmaaklade. Eenvoudig onderhoud. 115 x 60 x 92 cm
vanaf :
€139,99
€119,99
Houten binnenhok voor konijnen en cavia's Zolia Keops - 100 cm
Houten binnenhok voor konijnen en cavia's Zolia Keops - 100 cm
Beoordelingen 4.5 18 beoordelingen
Binnenhok voor knaagdieren. afmetingen 100 x 60 x 92 cm. met houten toegangshelling
vanaf :
€215,99
€129,99

Accessoires voor hokken

Accessoires om je hok te verrijken of te beschermen.

Loopplank voor knaagdieren Galea Zolia
vanaf :
€8,99
€6,99
Beschermhoes voor hok Zolia Belino & Mona
Beschermhoes voor hok Zolia Belino & Mona
Beoordelingen 4.5 11 beoordelingen
Beschermhoes voor hok Belino & hok Mona. Bestaat in twee afmetingen. water resistant. Gemakkelijk te installeren
vanaf :
€34,99
€24,99
Houten loopplank
Houten loopplank
Beoordelingen 4.5 14 beoordelingen
vanaf :
€8,99
Huisje met helling en terras voor knaagdieren
vanaf :
€19,99
Knaagdierhuisje
Knaagdierhuisje
Beoordelingen 4.5 12 beoordelingen
vanaf :
€16,90
€14,99
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Hok voor konijnen en knaagdieren

Een huisdier is niet langer gelijk aan "hond" of "kat", de cirkel is uitgebreid tot verschillende soorten, inclusief knaagdieren en konijnen. Om je harige knager van het buitenleven te laten genieten, is investeren in een konijnenhok een must, vooral als je een tuin hebt die ervoor geschikt is.

Konijn als huisdier?

In feite zijn konijnen uitstekende huisdieren. Een tam konijn kan je urenlang observeren, je gewoonten leren kennen en aan je wennen. We mogen echter niet vergeten dat konijnen oorspronkelijk prooien zijn. Als hij nog niet gewend is aan mensen, dan zal je daar in het begin veel tijd en geduld in moeten steken om hem te laten wennen aan menselijk contact. Gebruik zachte gebaren en vermijdt een luide stem.

Hoe kies je het hok voor je konijn of knaagdier?

Deze keuze is een belangrijke stap in het proces van het houden van een konijn of knaagdier. Het moet groot genoeg zijn opdat je konijn(en) voldoende kan(kunnen) bewegen. Afmetingen van 100x60 cm met een hoogte van 50 cm zou voldoende moeten zijn. Je moet plastic staven vermijden, want dit kan gevaarlijk zijn als je knaagdier eraan knaagt.

De meest traditionele producten zijn in behandeld hout zodat ze bestand zijn tegen externe omstandigheden. Het dak kan puntig of vlak zijn, maar licht hellend, om regen en sneeuw gemakkelijk te evacueren. Verschillende modellen zijn beschikbaar met of zonder toegang tot de buitenkant.

Het hok kan de vorm hebben van een eenvoudige hut en biedt een min of meer verhoogde schuilplaats waarvan de ingang toegankelijk is via een loopplank. Het gaat dan om een hok met verdieping

Het hok met dubbele verdieping is geschikt voor verschillende knaagdieren. Het lagere niveau kan worden geopend en het konijn of knaagdier heeft zo toegang tot gras of het kan ook worden gesloten.

We hebben ook een hok met ren, een compleet XXL model met een grote, veilige ren.

Een hok of een kooi?

Het hok is de habitat bij uitstek voor een konijn. De gehele installatie is ontworpen voor het specifieke comfort van het konijn, in tegenstelling tot een kooi die niet de beste habitat is voor een konijn. Bovendien kan je je hok opfleuren en versieren met .