Sorteren op Sluiten

Kooien voor chinchilla's

Chinchilla's hebben een perfect passende, ruime kooi nodig waarin ze zich helemaal kunnen uitleven.

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Kooien voor chinchilla's

Een kooi kiezen voor je chinchilla

Om een ​​kooi voor je chinchilla te kiezen, is het essentieel dat hij behoorlijk volumineus is, want een chinchilla kan zich niet comfortabel voelen in een te kleine kooi.

Een hoogte van 80 cm, een lengte van 70 cm en een diepte van 40 cm zou ideaal moeten zijn. In feite gedraagt ​​de chinchilla zich op dezelfde manier als bijvoorbeeld een eekhoorn of een konijn en is hij een uitstekende springer. Om deze redenen heeft hij ruimte nodig, vooral in de hoogte.

Chinchilla dans sa cage

Het belangrijkste detail bij de keuze van de chinchillakooi is de grootte van de mazen: hoe meer ze worden uitgespreid, hoe groter het risico dat de chinchilla gewond raakt. Er wordt van uitgegaan dat een maximum van 2 centimeter ruimte voldoende is. De tralies van de kooi moeten verticaal worden geïnstalleerd omdat de chinchilla's (vooral hun jongen) graag wandelen, klimmen en springen. De kooi moet ook een deur met een betrouwbaar vergrendelingssysteem bevatten. Het is duidelijk dat de kooi van metaal moet zijn, uitgerust met een kleine lade om de kooi regelmatig schoon te maken. Metaal is het enige materiaal dat chinchilla-tanden weerstaat.

Cage sur pied pour chinchilla

Enkele essentiële accessoires voor de chinchilla kooi:
- voerautomaat gemaakt van metaal of glas
- waterautomaat
- hooiruif
- een klein metalen doosje met badzand. Chinchilla's houdt niet van water, deze oplossing lijkt het meest ideaal en is goed voor zijn pels.
- strooisel gemaakt van middelgrote houtsnippers en/of hooi.
- iets waardoor chinchilla's voldoende beweging krijgen: kleine takken, wielen, kleine planken, ...
- een schuilplaats

Cage chinchilla