Sorteren op Sluiten

Krabmeubel

Om je kat stoom af te laten blazen, te slapen, of om een eigen plekje te geven, is een krabmeubel de beste oplossing. Goedkoop en veelzijdig, het is een must have voor elke katteneigenaar!

Meer

Krabmeubels: de grote klassiekers!

Online dierenwinkel Zoomalia heeft de beste krabmeubels voor je kat geselecteerd. Elegant en simpel voor een kleine prijs. 

Krabtonnen

Speelt je kat graag met tussendoor een paar dutjes?  Zie onze selectie krabtonnen waar je kat zowel in kan slapen, spelen en zijn klauwen kan aanscherpen.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Krabmeubel

Arbre a chat

source: adobestock

Voor katten binnenshuis is krabben een zeer belangrijke activiteit. Krabpalen zijn daarvoor geweldig, zodat ze de hele dag kunnen spelen met of zonder hun baasje!

Katten die enkel binnen zitten, hebben een verminderde fysieke activiteit. Daarvoor zijn krabpalen dus de ideale oplossing. Zo kunnen ze toch hun klauwtjes slijpen. De meeste krabpalen zijn gemaakt van sisal of hout, ideaal voor de klauwen van je kat. Zo blijven ook je meubels gespaard van krassen. Vaak hebben de krabmeubels een of meerdere waarin ze zich kunnen verstoppen of een lekker dutje kunnen doen. Ook hebben ze één of meerder platforms die vaak dienen als observatiepost. Katten houden ervan om het huis te observeren en het komen en gaan in de gaten te houden. Deze producten zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van resistent materiaal zodat ze een lange levensduur hebben en de kat er heel lang van kan genieten.

Welk krabmeubel kies ik nu?

Griffe chat

source: adobestock

Om het juiste krabmeubel voor jouw kat te kiezen, kijk je naar de behoeften van je kat. Deze zijn enkele criteria waarme je rekening moet houden:

Aantal katten en hun grootte

Hoeveel katten heb je? Klein of groot? Op basis daarvan kies je de grootte van je krabmeubel, maar ook de grootte van de schuilplaatsjes.

De afmetingen

Hoveel plaats heb je thuis om een krabmeubel te plaatsen?Hoeveel katten zullen er gebruik van maken?

De materie

De traditionele materie is 'sisal' en 'pluche'. Er zijn ook natuurlijke producten zoals hout of riet

Elementen die het krabmeubel aanbiedt

Houdt je kat ervan zich te verstoppen? Zorg er dan voor dat het krabmeubel verschillende verstopplaatsjes heeft. Houdt hij ervan te klimmen? Zorg dan dat de palen voldoende hoog zijn.

Kleur

"Over smaken en kleuren valt niet te twisten." Er is voor ieder wat wils. We hebben een zeer uitgebreid gamma met verschillende vormen en kleuren.


De verschillende modellen krabpalen:

- klein krabmeubel: deze nemen weinig plaats in en hebben een gunstig prijskaartje. Ideaal dus voor kleine ruimtes of als tweede krabmeubel. Hij is niet zo hoog, dus perfect voor kittens of een oudere kat.
gemiddeld formaat: Leuk formaat voor een volwassen kat; volledig uitgerust, comfortabel met verschillende schuilplaatsen, krabpalen en platformen.
reuzeformaat: stevig en stabiel, ideaal voor meerdere katten of een grote kat. Bij sommige modellen kan je het meubel aan het plafond hechten.
- krabmeubel toren: om op te spelen, krabben maar ook om op te klimmen.
in hout: authentiek design, voor mensen die houden van natuurlijke materialen.
- Design: voor iedereen die hun kat wilt plezieren terwijl het ook een extra mooie touch aan hun interieur brengt.
muurbevestiging: een complete en originele structuur die geen plaats vereist op de grond. Ideaal voor sportieve katten die van klimmen houden.


Onze aanraders!
 

Ik wil iets basic en efficiënt!


Je wilt een eenvoudig en functioneel product? Kies voor een klein, compact model: krabpalen, platform om te slapen/observeren en soms schuilplaatsje om zich te verbergen.

 

Favoriet: Zolia Lenny 99cm

Een eenvoudig, ruim krabmeubel bestaande uit een tunnel, holletje, 2 platformen en een balletje om op te hangen.
 

Ik heb niet veel plaats thuis

Voor kleine interieurs zijn twee modellen aan te bevelen: kleine modellen en wandmodellen. Kleine structuren nemen weinig ruimte in en bieden alles wat je kat nodig heeft. Wandmodellen besparen vloeroppervlak terwijl ze vrij groot en compleet zijn.

Favoriet: Zolia Nikita 57cm

Een miniformaat met een holletje met een zacht kussen, een sisalpaal en een platform. Het is verkrijgbaar in 3 kleuren.

 

Ik wil een volledig product!


Meerdere platforms, krabpalen, schuilplaatsen, ruimte in de hoogte, hangend speelgoed en soms zelfs ladders of hangmatten ... het paradijs van katten! Ons favoriet: Zolia Joy 138cm

Een ultracompleet product met verschillende functies en speeltjes. 

 

Ik wil mijn decoratie behouden!


Als decoratie belangrijk voor jou is, kies dan voor een ontwerp met Scandinavische of grafische inspiratie. Het past perfect in een woonkamer, zonder opgemerkt te worden, of toch bijna zonder opgemerkt te worden.

 

Ons favoriet: Zolia Tyko 77,50 cm


 

Welk krabmeubel kies ik voor mijn maine coon of ragdoll?

Grote katten of meerdere katten thuis, je dieren moeten kunnen genieten van een krabmeubel dat is aangepast aan hun grootte. Je kiest het beste voor een XXL-formaat dat hoger is dan 1,60 meter, zodat je dieren op hetzelfde moment kunnen genieten als zij dat willen. We hebben ook voldoende voor grote katten: krabpalendie groot genoeg zijn.

Ons favoriet: Zolia Queen 180cm

Een reuze krabmeubel met verschillende platformen en schuilplaatsjes. Ideaal voor meerdere katten of  grote kattenrassen.
 

Naast dit noodzakelijke accessoire, zijn er uiteraard nog andere accessoires die heel belangrijk zijn voor jouw kat:
- Een plaats voor voer waar de voerbakken en -automaten staan.
- Een verzorgingshoekje: hygiëne met kattenbak, ver weg van de eethoek.
- Een speelhoekje met: speelgoed waar je poes zich volledig kan uitleven.
- Een plaats waar je poes kan uitrusten: slaapplaats.