Sorteren op Sluiten

Krabpaal in karton

Samen met een krabpaal van sisal, is een krabpaal in karton onmisbaar in je huis. Het is praktisch en veelzijdig in gebruik. Je plaatst het op de vloer of tegen een muur. Daarnaast kan je kat het gebruiken als slaapplaats.
Meer
Terug
Omhoog
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Krabpaal in karton

Griffoir chat carton

Katten hebben een instinctieve behoefte om te krabben. Het is een leuke manier om te sporten, maar ook een noodzaak om dode klauwen kwijt te raken. Het is ook een manier om iemands territorium te markeren door feromonen te deponeren. Een kat loopt dus het risico om aan meubels te krabben als hij geen krabpaal heeft. Dit geldt vooral voor katten die in appartementen wonen.

Waarom kiezen voor een krabpaal in karton?

Krabpalen in karton zijn klassiekers die erg populair zijn bij katten. Ze hebben kleine, zeer smalle cellen die voor natuurlijke slijtage zorgen wanneer je kat erop krast. Ze nemen weinig plaats in en je kan die op de grond plaatsen of aan de wand. Ook hebben sommige modellen geïntegreerde catnip om je kat aan te trekken en hem uit te nodigen om te gebruiken.

Welke zijn de verschillende modellen?

De meest eenvoudige kartonnen krabpalen zijn om op te hangen of neer te leggen. Sommige bevatten catnip om aantrekkelijker te zijn voor het dier. Anderen bevatten speelgoed met ballen om je kat aan te moedigen om te krabben. Je vindt er modellen met een strak design, golf- of nisvorm. Deze zijn leuk, omdat je kat naar binnen kan komen of erop kan zitten.

Hoe maak ik de juiste keuze?

Je keuze kan worden gemaakt op basis van verschillende criteria. Wil je een basic krabpaal die alleen gebruikt wordt om mee te krabben? Of wil je je kat een speelser accessoire geven? Wil je catnip erbij of speelgoed? Wil je een moderne krabpaal die past in je interieur? De prijs hangt uiteraard van allerlei criteria af. Weet ook dat een krabpaal verslijt en dus over enkele maanden moet vervangen worden. Je kan er ook  voor kiezen om verschillende modellen te mixen en bijvoorbeel een basis in karton aanbieden en een paal in sisal.


Een krabpaal is een onmisbare accessoire om schade thuis te voorkomen. Het voldoet aan de natuurlijke behoefte van je kat om te krabben. De kartonnen krabpaal is economisch. Er zijn basismodellen, maar ook meer leuke producten. Sommige krabpalen zullen je kat aanmoedigen om het vaker te gebruiken. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een krabtoren, een of een krabmat bijvoorbeeld.