Sorteren op Sluiten

Krabpalen

Naast het krabmeubel wil je kat graag nog andere oppervlakten hebben om te krabben. Door op verschillende plaatsen in huis kraboppervlakten de plaatsen, verminder je de kans dat je kat aan jouw meubelen gaat krabben en blijven de nagels van je kat gezond. 

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Krabpalen

Om te voorkomen dat je kat binnenshuis je bank en vloerkleed volledig open krabt, is het belangrjik om een krabpaal in huis te halen zodat je kat daarop zijn klauwtjes slijpt en jouw meubilair krasvrij blijft. Buitenkatten slijpen hun klauwen ook buiten, maar katten die meestal binnen blijven hebben een krapaal of -meubel nodig. Er zijn allerlei soorten en vormen, ook met speelgoed om het speelinstinct in je kat op te wekken.

Griffoir

Krabpaal: waarom?

Klauwen zijn essentieel. Het zijn echte wapens van verdediging en aanval. Ze zijn inderdaad nuttig om zich te verdedigen tegen een roofdier of een soortgenoot, om een ​​prooi te vangen, te klimmen, te krabben, ...

Net als onze nagels, zijn de klauwen gemaakt van keratine en groeien ze van nature. Eenmaal ze te lang zijn, is het van essentieel belang ze in te korten met een geschikt instrument.

In de natuur gebruiken katten van nature hun klauwen in contact met harde oppervlakken. Bij katten die vaak buiten zitten, hoef je daarom hun nagels niet zelf te knippen. Door het harde oppervlak buiten worden hun nagels vanzelf geslepen. Voor binnenshuis katten daarentegen is het noodzakelijk om deze slijtage te bevorderen door middel van twee eenvoudige acties:

- Snijd regelmatig zijn klauwen (ongeveer een keer per maand) met een geschikte nagelknipper voor katten. Dit product, perfect aangepast aan de morfologie van de klauw, maakt een nauwkeurige en duidelijke snede mogelijk. Voor deze delicate operatie, waarvoor de volledige medewerking van jouw huisdier is vereist, moet je een rustig moment kiezen om het risico van verwonding te voorkomen. Wees gerust, dit is een volledig pijnloze operatie.

Griffe chat

- Plaats sisal of karton in je huis, zodat hij zijn klauwen regelmatig zelf kan inkorten.

Naast het feit dat ze essentieel zijn voor het onderhoud van de klauwen van uw kat, hebben sommige katten ook de neiging muren en meubels te krassen, inclusief de bank, wat niet echt de smaak is van hun eigenaar! Dit product maakt het vervolgens mogelijk de natuurlijke krassen om te leiden naar een geschikte plaats! Daarom raden wij u in het beste geval aan om in de buurt van plaatsen te krabben om uw kat sneller te begrijpen.

Hoe maak ik mijn krabpaal aantrekkelijk voor mijn kat?

Om je kat te laten wennen, pak je zijn poot en toon je de bewegingen direct op het oppervlak om te krabben.

Als je kat niet vanzelf naar de krabpaal gaat maar op jouw meubilair blijft krassen, kan je wat kattengras (catnip) op je krabmeubel leggen. Kattengras is heel aantrekkelijk voor katten. Ze zullen er snel op af komen. Je kan ook speelgoed ophangen om hem aan te trekken.

Griffoir montant

Welke krabpaal kies ik voor mijn kat?

Er zijn heel veel verschillende modellen en soorten. Het traditionele model heeft een basis bedekt met pluche materiaal en een vertikale stam  bedekt met sisal om te krabben. De krabpaal is heel populair.

De krabtoren is een goed compromis tussen krabpaal en krabmeubel.

Wat is het verschil tussen een krabpaal en krabmeubel?

Een krabpaal heeft, zoals het woord het zegt, een paal om aan te krabben. Een krabmeubel is vaak uitgerust met een slaapplaats, een speeltje, enz.

Als je kat de neiging heeft om op je muren te krassen, kies dan voor een krabwand en hang die op op plaatsen waar hij graag krabt. Als katten gewend zijn aan het krabben van voerkleden, kan een krabmat heel handig zijn.

Als je voldoende ruimte hebt, kan je opteren voor een groot krabmeubel volledig uitgerust. Je kat zal er zich uren kunnen bezig houden.