Sorteren op Sluiten

Krabwand

Een normale of een hoek krabpaal worden enorm gewaardeerd door kattenbaasjes waarvan hun viervoeter graag aan meubels en muren krabt. Je kan het ophangen of wegzetten tegen de muur, waardoor het eveneens beschadigde plekken verbergt.
Meer
Terug
Omhoog
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Krabwand

Katten houden van een krabwand of een krabwand in de hoek om hun nagels te scherpen!

Wat is het nut?

Griffoir d'angle pour chat

Krabben is een natuurlijke behoefte van katten om hun klauwen te behouden en om hun territorium aan te duiden door feromonen aan andere katten af ​​te geven en openingen zichtbaar te maken voor iedereen. Het gebeurt echter vaak dat katten hun klauwen op meubels slijpen. Dit gedrag is nog opvallender als hij geen toegang heeft tot buiten. Het is belangrijk om je kat niet te straffen, want zo zou je hem bang kunnen maken en kan hij last krijgen van stress. 

Om dezelfde krabplek te behouden en je kat niet te storen, maar terwijl je je meubels beschermt, zijn krabpalen in de hoek en krabwanden aan de muur perfect! Je kat kan dan effectief zijn klauwen gebruiken en zijn territorium markeren op sisal of op karton zonder dat de krassen je bezittingen beschadigen. 

Een muurbevestiging is geen constructie die moet worden geïnstalleerd en vereist daarom weinig ruimte. Idem voor een hoekkrabpaal die alleen bevestigd of schuin geplaatst hoeft te worden.

Welke krabpaal kies ik?

De vorm en grootte van de krabpaal moeten worden gekozen in overeenstemming met de plaatsen waar je kat voortdurend krabt. Zo zal een hoekkrabpaal bijzonder geschikt zijn voor zowel een muurhoek als een armleuning of een uiteinde van een bank. De aan de muur gemonteerde krabpaal kan eenvoudig aan een muur worden bevestigd om krassen van je kat te bedekken.Kortom, een hoek krabpaal of krabwand is ideaal om zich perfect aan te passen aan de plaatsen waar je kat graag krabt.