Sorteren op Sluiten

Antistress voor honden

Tijdens een paniekaanval wordt je hond oncontroleerbaar. Er zijn antistress hulpmiddeltjes om zijn angst te drukken. Deze zijn natuurlijk en ongevaarlijk. 

Meer

Spray en verdamper

De antistress spray voor honden zorgt voor een rustgevende sfeer voor je huisdier. Dit product kan overal worden gebruikt (op vakantie, in de auto, enz.)

Antistress verdamper voor honden

De antistress diffuser voor honden wordt aangesloten op een stopcontact in een huis om actieve ingrediënten te verspreiden die een rustige en geruststellende sfeer voor je huisdier bevorderen.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Antistress voor honden

chien stressé

Honden worden soms, zoals veel huisdieren last hebben van stress die een grote invloed kunnen hebben op hun gedrag en welzijn. Er zijn veel oplossingen om deze stress te verminderen.

Waarom zou je je hond iets geven tegen stress?

Er zijn veel oorzaken die bij honden stress kunnen veroorzaken. Allereerst is er tijdelijke stress die zich zal manifesteren in een zeer specifieke situatie, bijvoorbeeld als het dier iets ongewoons hoort of voelt. Er is ook een meer chronische angst die vaak ontstaat na een verandering in het leven van de hond: aankomst van een kind in het huis, scheiding, de dood van een van hen of de komst van een nieuwe dier. Stress kan zich onder andere manifesteren door spijsverteringsstoornissen, verlies van eetlust en slaap, constant hijgen of overmatig zweten. Het is daarom belangrijk om een ​​behandeling op te zetten die het dier zal kalmeren.

Welk product tegen de stress kies ik?

De keuze hangt af van verschillende criteria, hier zijn de belangrijkste om rekening mee te houden:

  • Aard van de angst: de keuze wordt gemaakt op basis van de oorzaak van de stress
  • Hulpmiddel: Het behandelingsmiddel moet aangepast zijn aan het dier en aan de situatie.
  • Leeftijd en grootte van het dier: het is essentieel om de behandeling aan te passen aan de grootte van de hond, waarbij bepaalde behandelingen worden gedoseerd ten opzichte van het gewicht. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de leeftijd.

Verschillende soorten antistressproducten voor honden

  • tabletten of druppels: hiermee kan de angst van het dier gedurende een bepaalde tijd worden verminderd. Ze zijn daarom geschikt om de hond gerust te stellen tijdens een ongewone gebeurtenis zoals een reis bijvoorbeeld.
  • sprays: kan worden gebruikt in kleinere of grotere ruimtes om een ​​rustgevende sfeer rond het dier te creëren.
  • pipetten: samengesteld uit plantenextracten, ze hebben een kalmerend effect op de hond, waardoor zijn angst en gerelateerde symptomen gedurende enkele weken worden verminderd.
  • verdampers: om aan te sluiten op een stopcontact. Ze geven feromonen af van honden die een gevoel van kalmte aan het dier geeft en het in staat stelt zijn stress dagelijks aanzienlijk te verminderen.
  • halsbandk: werkt dankzij feromonen of natuurlijke plantenextracten en kunnen worden gebruikt voor tijdelijke stresssituaties of voor meer chronische angsten.

Mijn hond lijdt aan verlatingsangst

Scheidingsangst is een aandoening die bij veel honden voorkomt. In aanwezigheid van zijn baasjes heeft de hond een zeer "plakkerig" gedrag, hij wil altijd bij hen zijn en heeft veel aandacht nodig. Wanneer de baasjes weg zijn, kan het dier zijn omgeving vernietigen, de hele dag huilen of blaffen.

Twee producten kunnen een oplossing bieden: een elektrische diffuser als je hond binnen blijft of een halsband als het dier buiten blijft. De gebruikte feromonen of plantenextracten kalmeren het dier en maken het leven voor het hele gezin gemakkelijker. 

Mijn hond is bang tijdens het reizen

Sommige honden ontwikkelen ernstige angst als ze met de auto moeten reizen. De opsluiting, de geluiden en het gevoel tegen hun wil in te bewegen, maken hen bang. Deze angst kan leiden tot sterke rusteloosheid, trillingen, hijgingen, ... Het dier kan ook overgeven, urineren, blaffen en zelfs proberen te ontsnappen uit deze omgeving.

Er zijn oplossingen om deze angst in de auto te laten verdwijnen. Gebruik bij voorkeur een spray in het voertuig of in de transportkooi. Dit zal een veilige en rustgevende omgeving rondom het dier creëren die niet langer bang zal zijn.

Mijn hond is bang voor harde geluiden

Je hond kan zich onzeker voelen wanneer hij verkeersgeluiden, claxons, een stofzuiger hoort ... Luide en plotselinge geluiden zoals een donderslag of een sirene zijn ook heel vaak een bron van stress voor de hond. Het dier raakt dan in paniek. In de beste gevallen begint het te beven, kreunen of hijgen. Hij kan ook de behoefte voelen zich te verbergen, zelfs als dit betekent dat hij zichzelf verwondt of wegloopt.