Sorteren op Sluiten

Moderne krabpaal

Wie zei dat een krabpaal niet als decoratie kan dienen voor je interieur? Een design krabpaal combineert het beste van twee werelden: een essentieel artikel voor je kat en een pronkstuk voor je interieur. Origineel voor je huis!
Meer
Terug
Omhoog
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Moderne krabpaal

Griffoir chat

Houd je van je kleine kat en verdient hij het beste? Geef hem een ​​krabpaal van goede kwaliteit, aangepast aan zijn behoeften en zijn morfologie. Geen krassen meer op tafelpoten of op de bank: ontdek hoe je de perfecte krabpaal voor je kat kiest.

Waarvoor dient een moderne krabpaal?

Een moderne, stijlvolle krabpaal voor katten kan verschillende vormen aannemen, horizontaal, verticaal ... maar heeft altijd een groot deel ontworpen om uiteraard op te krassen. Dit is bedekt met sisal of karton, twee perfecte materialen om kattenklauwen goed te slijpen. Als je kat zich niet lekker voelt op zijn krabpaal, blijft hij aan je meubels krabben en is deze investering voor niets geweest. 

Je kat moet zijn klauwen onderhouden. Dit is voor hem een ​​essentiële behoefte om twee redenen: zijn territorium tonen aan andere katten door middel van feromonen en uiteraard natuurlijke slijtage van zijn klauwen, zodat ze niet te lang worden. Het zal je sowieso zijn opgevallen dat zonder krabpaal of -meubel je kat de neiging zal hebben om je meubels, vloerkleed, muren, stoelen oe je bank te beschadigen. Het is dan ook hoog tijd om te investeren in een passende oplossing om je interieur te besparen van allerlei krassen!

Wat zijn de voordelen?

Naast zijn primaire functie, namelijk het slijpen van de klauwen, heeft de krabpaal een hele reeks voordelen die je kat ten goede zullen komen. De krabpaal biedt de kat een eigen plekje, waarop hij rustig kan liggen om te ontspannen en toch niet ver van je af kan blijven. Met dit veelzijdige en comfortabele accessoire kan hij ook een dutje doen tussen twee manicuresessies door!

Hoe maak ik de keuze?

Observeer je kat en houd rekening met zijn gewoontes. Is hij een acrobaat? Lui? Bied hem een ​​model aan waarmee hij zich lichamelijk kan inspannen of comfortabel kan rusten. Kleine kittens houden van klimmen en acrobatiek, terwijl oudere katten rustiger zijn en dus meer slapen. 

Er zijn veel stijlen krabpalen en elke kat kan genieten van een ontwerp dat perfect bij hem past. Kies voor een 2 in 1 model zoals een krabtoren bijvoorbeeld waarop je kat naar hartelust kan krabben, maar ook gezellig dutjes in kan doen. Je kan ook kiezen voor een krabpaal in karton, of een interactieve krabpaal met speelgoed balletjes. Een wand krabpaal kan ook veel katten bekoren.


Als je eenmaal de perfecte krabpaal voor je kat hebt gekozen, train je kat dan om deze te gebruiken door deze naast de plek te plaatsen waar hij graag krabt. Je kunt er ook wat catnip op doen om hem aan te trekken en hem een goede gewoonte te geven. Denk aan extra accessoires die je eraan kunt toevoegen: krabmat of zelfs extra krabpalen.