Sorteren op Sluiten

Ongediertebestrijdingsproducten voor honden

Wil je je hond gezond? Denk eraan om hem op tijd te behandelen:  en , des produits . 

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Ongediertebestrijdingsproducten voor honden

puce chien

Om het hele jaar door de gezondheid en het welzijn van je hond te behouden, is de behandeling van ongedierte een praktijk van hygiëne en comfort die essentieel is. Of het nu om interne of externe parasieten gaat, er zijn veel producten beschikbaar in onze categorie voedsel en hondenaccessoires om je een belangrijke keuze te bieden op basis van jouw voorkeuren op het niveau van formulering, de aard van het product of het merk.

Ongediertebestrijding bij honden

câlin chien enfant

Externe parasieten ervaren over het algemeen een piek in de zomer. Dan zijn ze bijzonder talrijk en agressief. Het is erg belangrijk om je hond continue bescherming te bieden. Ze kunnen ernstige ziekten veroorzaken en zijn erg ongemakkelijk voor je huisdier. Bovendien kunnen vlooien overal hun eitjes leggen, in de vacht van je viervoeter, maar ook in je huis! De meest bekende parasieten zijn vlooien, teken en luizen.

Over het algemeen onderscheiden we twee soorten producten: insecticide-producten om de dood van parasieten te veroorzaken en insectenwerende producten.

Er bestaan ​​veel soorten producten voor ongediertebestrijding: , , , ... De meest gebruikte zijn de Seresto Pest Control Collar en de Frontline-pipetten. Ze moeten worden gekozen met inachtneming van de leeftijd en het gewicht van de hond. Weet dat er ook zeer goede producten bestaan voor puppy's. 

De beschermingsduur varieert afhankelijk van de gebruikte producten, van een paar weken voor een spray of een pipet tot enkele maanden voor een vlooienband. Het product met de langste bescherming is de Seresto halsband voor honden met 7 tot 8 maanden bescherming. 
 

cible puce tique


In geval van een zware besmetting is het raadzaam om je hond eerst te behandelen met een  om al enkele beestjes te doden en te verwijderen. Voel je vrij om accessoires te gebruiken zoals een . Het is absoluut noodzakelijk dat je de directe omgeving van je hond behandelt met een geschikt product: .

Je hond beschermen tegen interne beestjes

Even belangrijk als de bestrijding tegen externe beestjes is de bestrijding tegen interne beestjes. Geef je hond regelmatig ontwormingsmiddelen.

Wormen kunnen ook de gezondheid van je hond ernstig beïnvloeden door zijn spijsverteringsorganen, vitaliteit of ademhalingsproblemen te beïnvloeden. Wormen beïnvloeden meestal het spijsverteringsstelsel, maar kunnen ook in andere organen zoals de longen of de hartspier nestelen.

Sommige wormen kunnen ook op mensen worden overgedragen en ernstige aandoeningen veroorzaken, met name bij kwetsbare mensen zoals kinderen, ouderen of zieke personen.

Voor zijn gezondheid, welzijn en de mensen om je heen is het noodzakelijk om een ​​ontworming aan je hond toe te dienen in overeenstemming met zijn levensstijl en zijn leeftijd. Daarom moet een puppy niet dezelfde behandeling krijgen als een volwassen hond. Wat volwassen honden betreft, is de gebruikelijke frequentie ongeveer 4 keer per jaar.

Ontwormers komen in de vorm van siroop of meer tabletten. Ten slotte zijn er ook voedingssupplementen, waaronder planten en knoflook, om bij te dragen aan de gezondheid van het spijsverteringsstelsel en besmetting van wormen te voorkomen.

Concluderend, het regelmatige gebruik van antivlooien, antiteken en ontwormende ongediertebestrijdingsproducten is essentieel voor de goede gezondheid van je hond. Ze bestaan ​​in externe vorm (pipetten, halsbanden) of inwendig (tabletten). Ten slotte moet de behandeling van je huisdier worden gekoppeld aan die van je huis en zijn directe omgeving, namelijk slaapplaats en hondenhok.