Sorteren op Sluiten

Opvoedhalsband voor honden

De opvoedhalsband kan niet alleen ingezet worden om slechte gewoontes af te leren, maar ook als trainingsmiddel. 

Meer

Opvoedhalsband aanbevolen door Zoomalia

De opvoedhalsbanden maken het trainen en opvoeden van je hond gemakkelijker. Er wordt een pijnloze en volledig onschadelijke spray op de hals van je hond gespoten, of er komt een voor de hond onaangename toon. Het verrassingseffect is genoeg om de hond ongewenst gedrag af te leren zonder pijn en zonder dat de hond bang wordt.

Opvoedhalsband met trillingen

De opvoedhalsband met trillingen zendt elektrische stimulaties uit.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Opvoedhalsband voor honden

Sommige honden zijn moeilijker op te voeden dan andere omdat ze niet hetzelfde karakter of dezelfde persoonlijkheid hebben. Zelfs in gevaarlijke situaties kunnen sommige honden koppig zijn! Het opvoeden of trainen van honden kan ingewikkeld en soms ontmoedigend zijn voor het baasje. Dit geldt voor alle honden en vooral voor grote honden die door hun imposante grootte soms moeilijk te controleren zijn. De taak is niet eenvoudig en het gebruik van een opvoedhalsband kan een effectieve oplossing zijn.

In onze rubriek hondeneducatie en -sport vind je allerlei producten om je hond op te voeden, zonder natuurlijk te vergeten hem te belonen voor zijn goede werk dankzij aangepaste snoepjes die je in een beloningstas kan stoppen.

Gedrag corrigeren

Het doel van dit type apparaat is om slechte gewoonten van het dier af te leren.

De mogelijkheden die dit type product biedt, zijn geweldig.
Je leert een slechte reactie af door middel van een onaangename feedback van de halsband. Zo leer je je hond om deze reactie of daad niet meer te doen. Vergeet ook zeker niet om positief gedrag te belonen!

Blaft je hond te veel? Dan is een antiblaf halsband ten zeerste aanbevolen. Door het detecteren van de beweging van de stembanden, synoniem met blaffen, worden trillingen of elektrische impulsen geactiveerd via de halsband zodat je hond stopt met blaffen.

Om het risico van weglopen te voorkomen, is het veel comfortabeler en veiliger om een ​​antivlucht halsband te gebruiken. Het is een compleet systeem om de ruimte van de hond te beperken.

Verschillende types opvoedhalsbanden

Collier de dressage pour chien Sportdog

Er zijn verschillende soorten opvoedhalsbanden. Alleen de reactie verandert afhankelijk van het geselecteerde product.

Er zijn ook opvoedhalsbanden voor sporthonden of zelfs speciaal voor jachthonden.

Voor aangename, rustige wandelingen moet je je hond leren om niet aan de lijn te trekken. Hiervoor bestaan eenvoudige hulpmiddeltjes zoals opvoedlijn, -halsbanden of -tuigjes.

Er bestaan bijvoorbeeld 'gentle leaders' of 'halsters' om op de snuit van je hond te plaatsen verbonden met de halsband. Als je hond te veel aan de riem trekt, heeft dit rechtstreeks invloed op zijn muil dat heel ongemakkelijk aanvoelt voor hem. Wanneer hij stopt met trekken, ontspant de gentle leader en kan hij zijn muil weer openen. Een efficiënte manier om je hond aan te lijn te leren wandelen zonder te trekken.

Als je hond eindelijk begrijpt dat hij goed naar je moet luisteren, kan je zijn gehoorzaamheid volledig versterken door hondensport te beoefenen zoals agility of canicross of eenvoudige oefeningen met behulp van de methode van positieve bekrachtiging met een clicker voor honden. Zo zie je maar dat je hond trainen ook heel leuk kan zijn!