Sorteren op Sluiten

Opvoedhalsband voor honden

Een opvoedhalsband helpt je hond te gehoorzamen en te begrijpen wat je van hem verwacht, vooral in het geval van gevaren of ongepast gedrag .

Meer
Flash sale
6h26m34s
5h26m34s
PetSafe Mini Barrier
PetSafe Mini Barrier Beoordelingen 4.5 3
€49,99 €39,99 24u
7h26m34s
7h26m34s

Opvoedhalsband aanbevolen door Zoomalia

De opvoedhalsbanden maken het trainen en opvoeden van je hond gemakkelijker. Er wordt een pijnloze en volledig onschadelijke spray op de hals van je hond gespoten, of er komt een voor de hond onaangename toon. Het verrassingseffect is genoeg om de hond ongewenst gedrag af te leren zonder pijn en zonder dat de hond bang wordt.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Opvoedhalsband voor honden

Collier de dressage pour chien

Sommige honden zijn moeilijker op te voeden dan andere omdat ze niet hetzelfde karakter of dezelfde persoonlijkheid hebben. Zelfs in gevaarlijke situaties kunnen sommige honden koppig zijn! Het opvoeden of trainen van honden kan ingewikkeld en soms ontmoedigend zijn voor het baasje. Dit geldt voor alle honden en vooral voor grote honden die door hun imposante grootte soms moeilijk te controleren zijn. De taak is niet eenvoudig en het gebruik van een opvoedhalsband kan een effectieve oplossing zijn.


In onze rubriek hondeneducatie en -sport vind je allerlei producten om je hond op te voeden, zonder natuurlijk te vergeten hem te belonen voor zijn goede werk dankzij aangepaste snoepjes die je in een beloningstas kan stoppen.

Welke opvoedhalsband kies ik voor mijn hond?

Grootte hond
De grootte van de hond is het belangrijkste criterium om rekening mee te houden bij het kiezen van een trainingshalsband. Het hebben van een halsband die is aangepast aan de morfologie van je dier is immers essentieel voor zijn comfort en veiligheid. Een te strakke halsband zal het dier hinderen, terwijl een te grote halsband ervoor zorgt dat je hond wegrent als de hond erin slaagt zich ervan te bevrijden.
Gevoeligheid hondEen ander cruciaal punt is de reactie van de hond op prikkels die door de halsband worden gestuurd. Het doel van het trainen van halsbanden is inderdaad om bepaald gedrag te ontmoedigen, maar in geen geval om het dier pijn te doen of bang te maken. Het type en de intensiteit van de stimulatie moeten daarom worden aangepast aan zijn gedrag.
Gevoeligheid baasjeDe keuze van de halsband moet voldoen aan jouw verwachtingen en jouw persoonlijke criteria. Het hangt dus af van de modus en de educatieve doelen die je hebt en natuurlijk hoe je je voelt over de verschillende soorten halsbanden.

Welk nut heeft een opvoedhalsband?

Collier de dressage pour chien Sportdog

Het doel van dit type apparaat is om slechte gewoonten van het dier af te leren.De mogelijkheden die dit type product biedt, zijn geweldig.Je leert een slechte reactie af door middel van een onaangename feedback van de halsband. Zo leer je je hond om deze reactie of daad niet meer te doen. Vergeet ook zeker niet om positief gedrag te belonen!Blaft je hond te veel? Dan is een antiblaf halsband ten zeerste aanbevolen. Door het detecteren van de beweging van de stembanden, synoniem met blaffen, worden trillingen of elektrische impulsen geactiveerd via de halsband zodat je hond stopt met blaffen.Om het risico van weglopen te voorkomen, is het veel comfortabeler en veiliger om een ​​antivlucht halsband te gebruiken. Het is een compleet systeem om de ruimte van de hond te beperken.

Verschillende types

  • Elektrisch: te bedienen via een afstandsbediening, of een smartphone voor de meest geavanceerde modellen. Het apparaat stuurt een zwakke elektrostatische ontlading om je hond uit te nodigen te gehoorzamen of om ongepast gedrag te stoppen. De halsbanden kunnen naast elektrostatische stimulatie verschillende werkingsmodi, geluid en trillingen combineren.
  • Spray: vooral aanbevolen voor kleine honden. Dit type product stuurt een straal spray naar de snuit van het dier. Bijzonder onaangenaam, maar zachter dan elektrostatische ontlading voor gevoelige honden.
  • Geluid en vibratie: Een effectieve variant van de elektrostatische modellen, de afstandsbediening kan een trilling en/of afschrikkende geluid veroorzaken.

Onze tips

Collier de dressage pour petit chien

Ik heb een kleine hond

Door hun morfologie zullen kleine honden van nature gevoeliger zijn voor alle vormen van stimulatie. Zo kunnen trainingshalsbanden met spray of geluid en vibratie voldoende zijn om het gewenste gedrag te bereiken. Voor de moeilijkere kleine honden zijn elektrische halsbanden met een lage tot gemiddelde intensiteit echter ook geschikt.

Collier dressage pour chien de grande taille

Ik heb een grote hond

Grotere en koppigere honden hebben sterkere stimuli nodig. In dit geval zijn elektrische halsbanden met een gemiddelde intensiteit nuttig. Voor de meest gevoelige kunnen spray- of geluids- en vibratiehalsbanden echter ook zeer effectief zijn.

Collier de dressage pour chien Zolia

Samenvattend stelt de trainingshalsband je in staat om je hond gemakkelijker op te voeden. Tot slot, als je hond eenmaal begrijpt dat hij goed naar je moet luisteren, kan je zijn gehoorzaamheid versterken door hondensporten te beoefenen zoals agility of canicross of eenvoudige oefeningen met behulp van de methode van positieve bekrachtiging met een clicker bijvoorbeeld. Opvoeden en leren moet ook leuk zijn voor je hond! Vergeet hem dus niet af en toe te belonen voor zijn flink gedrag!