Sorteren op Sluiten

Paal

Een krabpaal is een simpel krabmeubel die door veel katten wordt gewaardeerd. Je plaatst hem simpelweg bij je thuis zodat je kat kan krabben en zijn nagels kan verzorgen.
Meer
Terug
Omhoog
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Paal

Outdoor katten vijlen gemakkelijk hun klauwen op harde vloeren en markeren hun territorium op bomen of palen. Voor indoor katten is dat een ander verhaal! Wees dus niet verbaasd dat hij op je interieur aan deze behoefte voldoet, vooral als hij geen ander krasoppervlak heeft dan dit. Als je dit gedrag opmerkt, maak je dan niet boos, maar investeer: het is tijd om je kat een krabpaal te geven!

Waarom een krabpaal geven aan mijn kat?

Dagelijks hebben katten de natuurlijke behoefte om te krabben om twee redenen: de eerste, om de nagels te onderhouden en ten tweede om hun territorium te markeren. Door te krassen, geven katten feromonen vrij. Een krabpaal in sisal of in karton is een heel eenvoudig product dat meestal bestaat uit een basis en een stam. Sommige zijn ook versierd met speelgoed om krabben en speelplezier te associëren Dit product blijkt het meest geschikt om op te krabben. Buiten maakt de kat inderdaad vaak zijn klauwen op verticale steunen waartegen hij zich kan strekken en op zijn achterpoten kan staan. De krabpaal reproduceert dit gedrag perfect en het is daarom niet ongebruikelijk dat je kat spontaan naar dit soort product gaat om eraan te krabben en zo je meubels en vloerkleden krasvrij laat!

Welke krabpaal kies ik voor mijn kat?

Er zijn veel modellen. Sommige zijn eenvoudig en bestaan ​​uit een basis, om te krabben en een min of meer hoge stam. Kies voor grote katten of volwassen katten een royale hoogte. Katten houden ervan om rechtop te kunnen staan ​​om zich volledig uit te strekken terwijl ze verticaal krabben. Kies ook voor grote katten een paal met een grote diameter. Ten slotte hebben sommige krabpalen ook speelgoed, zoals een bal, veren of een pluchen muis voor nog meer speelplezier.Kortom, een krabpaal is een simpele paal die veel katten zeker zal plezieren!