Sorteren op Sluiten

Papegaaienkooi

Net als  evenwichtig vogelvoer, en vogelspeelgoed, is de vogelkooi even belangrijk, want die wordt het huis van je gevederde vriend. Het is belangrjik dat hij er zich veilig en comfortabel in voelt.  

Meer

Grote parkieten of kleine papegaaien hebben niet even veel plaats nodig als de Grijze roodstaartpapegaai. Zoomalia stelt je hier kooien voor in alle maten voor kleine papegaaien en grote parkieten.

Grote kooi voor papegaaien

Een papegaai stelt hoge eisen. Deze extreem intelligente vogels hebben veel ruimte nodig. Zoomalia heeft voor jou de meest kwalitatieve, elegante kooien geseleteerd, perfect aangepast aan de eisen van een papegaai: Grijze roodstaartpapegaai, Amazonepapegaaien, Ara, ...

Kooi voor grijze roodstaartpapegaai

De Grijze roodstaartpapegaai is een grote papegaai die hoge eisen stelt. Hij heeft veel ruimte nodig om zich volledig op zijn gemak te voelen. Ontdek onze selectie grote kooien voor het beste comfort.

Transportkooi voor papegaaien

Transportkooi voor papegaaien

Transportkooi voor papegaaien Cora Zolia
Transportkooi voor papegaaien Cora Zolia
Beoordelingen 4.5 8
Transportkooi Zolia Cora
in plaats van :
€99,99
€69,99
24u
Zolia Rumba Transportkooi voor papegaaien - H 40 cm
Zolia Rumba Transportkooi voor papegaaien - H 40 cm
Beoordelingen 5 3
Zolia Rumba transportkooi voor papegaaien of grote parkieten. gemakkelijk te verplaatsen. 2 zitstokken + 2 feeders. 37,5 x 51 x H40 cm
in plaats van :
€39,99
€29,99

Zitstok en transportkooi

Hier vind je een selectie van verschillende transportboxen en transportkooien voor papegaaien of grote parkieten. Zo wordt het reizen stressvrij en veilig.

Zitstok op voet voor papegaaien/grote parkieten Zolia Bilbo
Zitstok op voet voor papegaaien/grote parkieten Zolia Bilbo
Beoordelingen 4.5 49
Voor papegaaien en grote parkieten op wieltjes 2 verwijderbare eetbakjes en 3 zitstokken metaal / hout
in plaats van :
€89,99
€45,99
Grote zitstok op poot ZOLIA Picolo van smeedijzer en hout - H 126 cm
Grote zitstok op poot ZOLIA Picolo van smeedijzer en hout - H 126 cm
Beoordelingen 3.5 13
Voor papegaaien zoals grijze roodstaartpapegaai. Van smeedijzer met groot platform en trap. 2 voerbakken van RVS
in plaats van :
€103,99
€54,99
Zitstok voor papegaaien, Zolia Peyo
Zitstok voor papegaaien, Zolia Peyo
Beoordelingen 4.5 12
Zitstok voor papegaaien. Totale afmetingen 54 x 33 x 48cm. Kleur #zwart en hout
in plaats van :
€64,99
€29,99
Speelstandaard met zitstok voor papegaaien ZOLIA Mati
Speelstandaard met zitstok voor papegaaien ZOLIA Mati
Beoordelingen 4.5 5
Speelstandaard. Totale afmetingen: 94 x 73 x 145cm
in plaats van :
€219,99
€99,99
24u
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Papegaaienkooi

Papegaaien zijn heel populaire huisdieren. Ze zijn vooral bekend bij het grote publiek vanwege het vermogen om de menselijke stem te imiteren en om fragmenten van zinnen of geleerde woorden te kunnen reproduceren. Dit vermogen maakt hem een relatief intelligent dier dat de verdienste heeft geobserveerd te worden.

Perroquet

Papegaai, een huisdier als een ander toch?

Helemaal niet. Als je kiest voor een papegaai, kies je voor een heel lange investering. De gemiddelde levensverwachting van een papegaai is dertig jaar. Sommigen zullen zelfs vijftig jaar overschrijden. Je kiest dus voor een lange verbintenis. Wederzijds vertrouwen zal geleidelijk toenemen en je zult elkaar leren kennen. Als een dier met een relatief ontwikkeld intellect, zal hij je ook moeten begrijpen.

Hoe kies ik mijn papegaaienkooi?

Er zijn verschillende soorten papegaaienkooien beschikbaar. De kooi moet altijd zijn aangepast aan de grootte van jouw vogel, zodat hij niet krap aanvoelt en zijn vleugels volledig kan uitklappen.

Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met het aantal dieren die je in je kooi wilt. Twee individuen per kooi, van dezelfde soort, is meestal een goede verhouding. Het zal daarom nodig zijn om te kiezen voor een dubbele kooi of XXL kooi.

Houd zeker ook rekening met de tralies. Deze moeten sterk genoeg zijn om de krachtige snavel van sommige soorten te weerstaan. Ze mogen ook niet te ver van elkaar verwijderd zijn zodat jouw dier zeker niet kan ontsnappen.

Een grote toegang tot de binnenkant van de kooi wordt ook sterk aanbevolen, waardoor je dier gemakkelijk naar buiten kan en waardoor jezelf gemakkelijker in de kooi kan. Vergeet echter niet om je kooi goed te beveiligen, bijvoorbeeld met kleine hangsloten. Je papegaai zou snel het slotsysteem kunnen begrijpen en de buitenwereld willen ontdekken in jouw afwezigheid.

De kosten van je kooi hangen af ​​van het gekozen model. Kies een kooi aangepast aan zijn grootte. Dit laatste kan variëren van € 120 voor kleinere modellen tot meer dan € 1500 voor de meest ontwikkelde en robuuste modellen. Het budget voor de kooi is daarom aanzienlijk en vertegenwoordigt extra kosten voor de aanschaf van jouw papegaai.

Kortom, je hebt een sterke kooi nodig, waarin je papegaai zijn vleugels kan spreiden zonder risico zich pijn te doen. 

Hoe een papegaaienkooi inrichten?

Het is noodzakelijk om de kooi van jouw dier in te richten met vogelaccessoires. Papegaaien zijn dol op douches en baden. Daarom raden we je aan om het achteraan in zijn kooi te plaatsen zodat hij zich kan baden wanneer hij maar wilt.

Vergeet ook niet om hem voldoende spelletjes te geven en speciale speeltjes om zijn krachtige snavel te scherpen en te vijlen.

Ten slotte is het belangrijk om je huisdier wat hygiëne te bieden door regelmatig te reinigen met behulp van onderhoudsproducten.

Samenvattend: de kooi van jouw papegaai kies je op basis van zijn grootte, niet te groot, maar zeker niet te klein. Hij moet er zich goed in voelen. Plaats er ook een zitstok in, want daar zijn alle papegaaien dol op! Reken min. € 250 voor de kooi, enkele accessoires en een beetje voedsel. 

Cage pour perroquet