Sorteren op Sluiten

Reptielenwinkel

Ontdek onze volledig gamma voor reptielen: accessoires voor reptielen, terrariums voor reptielen, lampen UVB voor reptielen en andere producten voor reptielen. 

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Onze online dierenwinkel: Reptielenwinkel

Hoewel reptielen dieren zijn die gewoonlijk in het wild leven, zijn ze de laatste jaren erg populaire huisdieren geworden. Schildpadden, hagedissen, slangen, ... vereisen weinig aandacht en erg weinig ruimte (ze leven in terraria). Reptielen zijn snel gewend aan menselijke aanwezigheid en zijn onafhankelijker dan andere dieren. Bovendien zijn het dieren zonder haar en veren!

Het in huis nemen van een reptiel vereist echter enige kennis! Je moet rekening houden met een belangrijke factor: de omstandigheden van gevangenschap. Ze zijn inderdaad veel moeilijker te recreëren dan die van traditionele huisdieren. Reptielen zijn bijzonder gevoelig voor stress, ze overleven meestal niet lang na adoptie terwijl hun levensduur lang genoeg is. Vandaar de noodzaak om hen een goed milieu en voldoende voeding te bieden!

Reptielenwinkel

Maak je geen zorgen, onze dierenwinkel en zijn reptielenafdeling heeft alles wat je nodig hebt om je dier het beste te bieden! Van terraria, verwarming, meubels tot voedsel en andere accessoires. Onze winkel is gespecialiseerd in de online verkoop van producten voor reptielen: schildpadden, hagedissen, slangen, kikkers ... Het terrarium is met name het meest gewilde product. Het is een gesloten en geïsoleerde habitat die de natuurlijke omgeving van reptielen reproduceert.

Onder de essentiële producten vinden we ook de elektronische thermostaat die de temperatuur van het terrarium regelt. Temperatuur is inderdaad een belangrijk element om nauwgezet te observeren op het moment dat een reptiel in gevangenschap wordt gehouden. Wat voedsel betreft, staat ingeblikt voedsel in de schijnwerpers. Rijk aan voedingsstoffen en gemakkelijker te verteren, zijn conserven de perfecte manier om reptielen insecten te geven.

Ten slotte zijn reptielen vrij speciale dieren, ze hebben specifiek advies nodig. Onze reptielenwinkel biedt alles wat je nodig hebt om je huisdier in de beste omstandigheden te verzorgen.

Het terrarium

Laten we nu eens kijken naar een terrarium. Reptielen worden groot gebracht in terraria. Dit is een gebruikelijke praktijk voor slangen, hagedissen en vogelspinnen (beschouwd als reptielen). Het gaat niet alleen om het opvoeden van een dier, maar vooral om een ​​passie voor sommigen. 

Natuurlijk past het terrarium niet bij alle dieren. Dit zijn ongewone dieren met minder regelmatig contact met "hun baasje" omdat deze dieren meestal niet lang buiten hun terrarium kunnen leven. Sommige reptielen vormen een gevaar voor de mens (giftige dieren, groot formaat, ...), andere zijn gevoeliger voor ontsnappingen zoals slangen. De belangrijkste gastheren van een terrarium zijn reptielen, amfibieën, exotische planten of zelfs geleedpotigen (insecten, schaaldieren ...).

Op onze site vind je enorm veel informatie. Dit om mensen te laten begrijpen dat reptielen dieren zijn zoals de anderen, die echter voorzichtigheid vereisen en niet noodzakelijkerwijs vijanden voor mensen zijn. Voordat je een reptiel koopt, moet je je bewust zijn van hoe groot die kunnen worden, wat een nadeel kan zijn in een appartement. Wees je ook bewust van het soort voedsel dat nodig is (sommige vereisen hele prooien), hun gedrag (agressie), omstandigheden van gevangenschap en hun onderhoud (zorg, hitte, vochtigheid). We moeten daarom exemplaren van grote afmetingen en die met een agressieve neiging vermijden.