Sorteren op Sluiten

Voer voor reptielen

Alle voeding voor jouw reptielen, zowel droog als nat.  

Meer

Voedsel voor axolotl en amfibieën

Het voer voor axolotls en amfibieën is speciaal aangepast aan hun eetgewoonten omdat ze zich voornamelijk op de grond voeden. De samenstelling respecteert de inname van vette eiwitten die ze nodig hebben voor hun dagelijks welzijn.

JBL NovoLotl XL compleetvoer voor grote axolotl
in plaats van :
€6,69
€5,99
Beschikbaar :  250 ml
24u
JBL NovoLotl voerparels voor Axolotls
JBL NovoLotl voerparels voor Axolotls
Beoordelingen 4.5 18
Voerparels voor axolotl en salamander. Beschikbaar in twee maten. Verpakking 250ml
in plaats van :
€7,90
€6,69
Beschikbaar :  250ml
24u
Sepiaschelp Exo Terra
Sepiaschelp Exo Terra
Uitstekende bron van calcium
in plaats van :
€2,99
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Voer voor reptielen

Reptielenvoer

Welk voedsel voor reptielen?

Afhankelijk van het reptiel dat je hebt, zijn er verschillende soorten voedsel. Eerst moeten we onderscheid maken tussen twee soorten voer:

  • levend voer
  • niet-levend voer (korrelvoer)

Het beste is om je dier te voeren met vers voedsel. Het is altijd beter en je reptiel zal blij zijn om op "zijn prooi" te kunnen jagen. Wanneer je dit soort dieren hebt, is het essentieel om een ​​biotoop te recreëren, die zo goed mogelijk op zijn natuurlijke leefomgeving lijkt. Door je reptiel te voeren met levend voedsel worden natuurlijke omstandigheden gecreëerd. Helaas is het om technische redenen in verband met transport onmogelijk om dit soort voedsel op onze site te bestellen.

Naast dit min of meer dure voedsel zijn er conserven die dezelfde insecten bevatten. Krekels en sprinkhanen zijn perfect bewaard gebleven.

Het eenvoudigste voer die je kan kopen voor je reptiel zijn namelijk korrels. Het is heel gemakkelijk te vinden en is erg goedkoop. Deze voedingsmiddelen bevatten alle voedingsstoffen die nodig zijn voor het soort reptiel waarvoor ze bedoeld zijn. Voor vegetarische dieren zijn planten essentieel. Er zijn planten om te grazen of bloemenmengsels om ze te geven.

Hoe dan ook, veel voedingsmiddelen zullen voldoende zijn om je reptiel te voeden. Nu moet je nog weten wat jouw reptiel precies nodig heeft.

Welk voer voor welk reptiel?

Niet alle reptielen eten hetzelfde. Het is daarom noodzakelijk om te om te weten welk soort voedsel je aan jouw reptiel moet geven. Kleine en grote reptielen hebben helemaal niet dezelfde voedselbehoeften en smaken.

Slangen voeden zich niet elke dag. Eén maaltijd per week is meer dan genoeg. Knaagdieren zijn hun favoriete gerecht.

Hagedissen zijn meer dol op krekels of sprinkhanen. Het beste is om ze levend te geven, instinctief zullen ze hun prooi vangen en verslinden zonder iets achter te laten. Op onze site kan je kopen dat je huisdier vers voedsel zal geven.

Het is uiteraard nog steeds mogelijk om je dier korrels te geven. Hoe dan ook, je moet je goed informeren om te weten wat voor voedsel je moet kopen voor jouw reptiel. Sommige soorten zijn kwetsbaarder dan andere en hebben meer zorg nodig. Andere soorten, zoals slangen, moeten verse dieren eten (zelfs ingevroren, dit blijft vers vlees).
Voedselbehoeften verschillen per soort en moeten strikt worden gevolgd.

Hoe voed ik nu mijn reptiel?

Er zijn verschillende accessoires om je reptiel gemakkelijk te voeden, zoals bijvoorbeeld een platte tang. Dit helpt je het voedsel te vangen en in het terrarium te plaatsen. Het zal je voorkomen dat je reptiel je vingers aanvalt.

Voor grotere reptielen is het raadzaam om handschoenen en haken te gebruiken om zichzelf te beschermen. Dit is met name geschikt voor slangen om beten te voorkomen.

Voor kleinere dieren volstaat een eenvoudige voerbak. Het is raadzaam om te investeren in een kom met een rotsachtige uitstraling. Hetzelfde geldt voor zijn drinkbak.

Nieuwste innovatie: insectenautomaat. Deze bevat levende insecten (krekels, sprinkhanen). Die insecten komen vrij wanneer je de automaat activeert.