Sorteren op Sluiten

Snacks voor knaagdieren en konijnen

Met snacks voor konijnen en knaagdieren kan je je kleine pluizenbol plezieren, naast een compleet en uitgebalanceerd dieet.

Meer

Houders voor snacks voor konijnen en knaagdieren

Dankzij deze houders kan je de snacks gemakkelijk in de kooi ophangen.  

Metalen hanger voor fruit 20 cm
in plaats van :
€3,29
€2,89
24u
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Snacks voor knaagdieren en konijnen

Als je een knaagdier of konijn hebt, weet je hoe belangrijk zijn dieet is. Dit is vaak de hoofdactiviteit van je dier. Naast het hooi en de gebruikelijke zaadmix, wil je het misschien leuk maken met kleine lekkernijen. Dit is een heel goed idee, snackjes hebben veel voordelen voor je huisdier. Er zijn echter veel soorten. Neem de tijd om de soorten lekkernijen te ontdekken om te begrijpen wat het beste bij je eigen dier past, afhankelijk van zijn gewoonten en behoeften.

Waarom snacks geven aan je konijn of knaagdier?

Snacks geven aan je knaagdier of konijn heeft veel voordelen. Ten eerste wil je je huisdier in bepaalde situaties zeker kunnen belonen. Snacks zijn de beste manier om dit te doen en het werkt heel goed gezien ze uiteraard smakelijk zijn. Daarnaast spelen deze kleine snacks een rol bij het functioneren van knaagdieren en konijnen. Sommige lekkernijen bieden inderdaad extra voedingsstoffen of minerale zouten, die niet in de dagelijkse voeding voorkomen en dus bijdragen aan de goede gezondheid van je dier. Last but not least moeten knaagdieren en konijnen elke dag op hun tanden bijten. Het is daarom belangrijk dat ze voldoende hun tanden kunnen slijpen aangezien deze zeer snel groeien.

Wat zijn de verschillende soorten snacks voor knaagdieren en konijnen?

Welke snacks moet ik kiezen voor mijn konijn of knaagdier?

Nu je de verschillende soorten snacks kent, moet je de meest geschikte voor je huisdier kiezen. De keuze komt overeen met een specifieke behoefte en je kan natuurlijk in de loop van de tijd verschillende soorten snacks aanbieden aan je dier. Als je je huisdier gewoon een plezier wilt doen, kan je kiezen voor natuurlijke lekkernijen of mixen. Knaagdieren en konijnen zijn dol op dit soort snacks, ze zullen er erg tevreden mee zijn en zullen om meer vragen (maar let op, geef met mate). Als je op zoek bent naar snacks om je huisdier te belonen, zijn de beste koekjes en druppels die een ideaal formaat hebben voor dit gebruik.

Snacks voor knaagdieren en konijnen vormen uiteindelijk een integraal onderdeel van hun dieet, zelfs als hun inname matig moet zijn. Beloning, smaakplezier, tandgezondheid, er zijn veel redenen om snacks aan je dier aan te bieden. Elk type snoep brengt zijn aandeel aan voedingsstoffen, minerale zouten en voedingssupplementen met zich mee, daarom is het belangrijk om je keuzes te variëren. Vergeet je knager zeker ook niet hooivitamines en supplementen, maar ook divers speelgoed voor in hun kooi te geven.