Sorteren op Sluiten

Speelgoed voor katten

Deel leuke en speelse momenten samen met je kat dankzij het groot aanbod speelgoed en speeltjes voor katten bij Zoomalia. Bal, hengel of speelmuis, vind hét speeltje voor je kat!

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Speelgoed voor katten

jouet chat

Voor een kat is spelen een onderdeel van zijn dagelijks leven. Daarom moet de interesse in kattenspeelgoed niet worden onderschat. Je moet echter weten wat je moet kiezen en met welk doel. Is het om met hem te spelen? Of voor hem om alleen te spelen? Opdat hij zich niet zou vervelen?

Waarom speelgoed kopen voor mijn kat? 

jouet canne chat

Er zijn verschillende voordelen van kattenspeelgoed.

Ten eerste helpt het je kat fit te blijven: spelen voor een kat levert, ongeacht zijn leeftijd, een gezondheidsvoordeel op, net zoals voor mensen. Dit helpt je kat om flexibel, alert, actief en responsief te blijven en vooral om hun jagersinstinct uit te drukken. Ten slotte helpt het spelen voor een kat ook om wat natuurlijke agressie te kanaliseren en het zal zorgen dat je meubels krasvrij blijven.

Of je nu een veer gebruikt, een stuk stof dat aan een stok hangt, een muis gevuld met kattenkruid, een mechanisch speelgoed, er zijn enorm veel mogelijkheden om je kat te amuseren. Het is niet nodig om veel geld uit te besteden om speelgoed te kopen: een bel, een stuiterende bal, enz.

Voordelen van speelgoed voor je kat

Een kat, vooral als hij binnen is, heeft geen andere gelegenheden om te sporten en zich uit te leven. Speelgoed kan hem dus helpen om in goede conditie te blijven, om zijn natuurlijke jagersinstinct te doen herleven. Het leert hem ook aandachtig te zijn, op zoek te zijn naar een geluid, een mogelijke beweging.

Speelgoed heeft veel voordelen voor je kat en voor jezelf. Je brengt tijd door met je kat en je beleeft samen een leuke tijd.

Opvoeding en spelen voor katten 

jeux chaton

Je kan je kat ook "trainen" met behulp van spelletjes, alleen of met andere katten. Op die manier leert hij omgaan met woede, frustratie, wachten, ongeduld, enz. Naast speelgoed kan je verschillende middeltjes gebruiken die het spelen en/of trainen gemakkelijker maken: sprays, crèmes, poeders, geurverspreiders om niet-geautoriseerde gebieden aan te duiden.

We kunnen bijvoorbeeld kattenkruid in een bepaalde ruimte verspreiden en hem daar dicht in de buurt laten spelen. Zo zal hij zijn territorium herkennen waar hij mag spelen.

Deze opvoeding kan van jongsafaan gebeuren in combinatie met spelen. Katten leren snel. Zo kan elke slechte gewoonte zorgvuldig worden afgeleerd.