Sorteren op Sluiten

Terrarium voor schildpadden en reptielen

Vind hier onze verschillende terrariums: glazen terrarium, meubel terrarium.  

Meer

Terrarium compleet kit

Het complete kit zorgt voor een vlottere installatie van jouw terrarium. Geleverd met een verlichtingssysteem, decoratie en verschillende onmisbare accessoires voor het onderhoud van jouw reptielen.

Terrarium met rooster

Dit terrarium is opvouwbaar en kan je dus gemakkelijk installeren en verplaatsen. Dankzij de mazen is die perfect aangepast aan reptielen die veel luchtcirculatie nodig hebben.

ZooMed ReptiBreeze Terrarium
ZooMed ReptiBreeze Terrarium
Beoordelingen 4.5 5
Terrarium voor reptielen of amfibieën. In aluminium. Beschikbaar in verschillende maten
in plaats van :
€94
€89,99
24u

Terrarium voor landschildpadden

Terraria speciaal ontworpen om een ideale omgeving voor je schildpad te bieden.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Terrarium voor schildpadden en reptielen

Wat is een terrarium?

Het presenteert zichzelf als een aquarium zonder water. Je kan er planten of dieren in houden. Vaak worden terraria gebruikt voor reptielen.

Veel soorten reptielen vereisen speciale omstandigheden om te overleven, dus het moet volledig worden aangepast aan de soort die je wilt kweken. Sommigen van hen hebben specifieke behoeften, zoals verlichting, water, temperatuur en andere factoren. Je moet dus alert zijn en jezelf serieus onderwijzen voordat je een reptiel in huis neemt.

Verschillende modellen terraria

Ze zijn er in verschillende maten, van bijvoorbeeld 30x30x30 cm tot 120x60x60 cm. Wat de functie op zich betreft, hier zijn de verschillende modellen die kunnen worden gemaakt.

Reptiles dans leur terrarium

"Woestijn" terraria
Deze wordt meestal gebruikt om reptielen te huisvesten. Deze reptielen leven in de natuur in extreme droogte, vergezeld van een constante, intense hitte. Maar dat is echter niet helemaal waar. De temperaturen waarin die reptielen leven, variëren van het ene uiterste tot het andere, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de situatie van het dier in kwestie.

Daarom moet je overdag zeer hoge temperaturen (tot 40 graden) bieden en 's nachts een veel lagere temperatuur (bijvoorbeeld 20 graden) voorspellen. Er zijn inderdaad enorme temperatuurschommelingen tussen dag en nacht.

Dit soort omgeving is meestal voorzien van weinig planten, sommige stenen en wortels waardoor de dieren zichzelf kunnen blootstellen of zichzelf kunnen verbergen. Uitstekende ventilatie is noodzakelijk vanwege hitte en vochtigheid (ongeveer 40 tot 50%).

Terrarium avec environnement désertique

Boomterraria
Voor dit soort product is het noodzakelijk om een grote hoogte te bieden. Aarzel niet om extra steun toe te voegen, zoals kleine takken of rollen plastic.

Aards terraria
In tegenstelling tot het boomterrarium vereist deze heel wat lengte in plaats van hoogte. Deze dieren zullen slechts zeer weinig of geen hoogte gebruiken en zullen zich vooral over de grond bewegen. Een te hoge leefomgeving is daarom nutteloos, zelfs gevaarlijk.

Zorg ervoor dat je het vult met lage takken, platte stenen of andere toevoegingen maar niet te hoog.

Terrarium tropical tiki

Semivochtige en vochtige terraria
Het is precies het tegenovergestelde van de woestijnterraria. De omgevingsvochtigheid moet gelijk zijn aan 80% en de temperatuur, zelfs 's nachts, mag niet hoger zijn dan 20 graden. Het bereiken van dergelijke omstandigheden kan worden bereikt door een groot bassin met water te plaatsen dat de omgevingswarmte in de lucht zou verdampen. Zorg erchter voor een goede ventilatie, zodat de omgevingsvochtigheid niet hoger is dan max. 80 - 90%.

In deze terraria zijn er echter geen "seizoensvariaties" en je reptielen hebben geen "winterslaap" nodig zoals sommige andere soorten.

Het land in het terraria bestaat ​​uit losse aarde, takken, schors en sommige planten, al dan niet kunstmatig, om de esthetiek van een dergelijke omgeving te verbeteren.

De halfvochtige terraria zijn gemaakt voor soorten die niet zijn aangepast aan een vochtige of woestijn tropische omgeving. Vocht moet binnen 60 - 70% worden gehouden, maar kan 's nachts worden verhoogd, net zoals, gedurende dezelfde periode, de temperatuur enkele graden kan dalen.

Wat het terrein betreft, het zal in het algemeen uit dezelfde elementen bestaan ​​als in een vochtige tropische omgeving, namelijk schors, takken en planten.

Voor de gezondheid en veiligheid van je bewoners, moet je naar de sterkte van de takken kijken. Versterk ze indien nodig door meerdere takken met elkaar te vermengen.

Aquaterraria
Opgelet! Verwar dit type niet met een aquarium!

Het aquaterrarium heeft inderdaad een aquatisch gedeelte en een terrestrisch gedeelte. Een voorbeeld van een soort die bijzonder geschikt is voor een dergelijke omgeving is de vleesetende Thamnophis-slang, die het grootste deel van zijn tijd op droog land doorbrengt, maar regelmatig in water wordt ondergedompeld.

De aarde van het aquaterrarium kan bestaan uit een mix van aarde en zand, met als extra toevoegingen wortels of kleine takken. Het wordt niet aangeraden om kleine kalkstenen op de bodem te leggen, wat de pH van het water verhoogt en het basischer en dus minder zuur maakt, om de huid van sommige van je bewoners beter te beschermen.

Quarantaine terraria
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze terraria bedoeld voor het isoleren van zieke dieren. Je moet je klein diertje in alle omstandigheden kunnen observeren.

Hoe een terrarium kiezen dat is aangepast aan zijn behoeften?

Meuble terrarium

De grootte en het volume hangen uiteraard af van de grootte van het exemplaar dat je wilt houden. 

Wat betreft het ontwerp hangt alles af van jouw persoonlijke wensen. Wat het gebruikte materiaal betreft, zijn er verschillende waarvan elk zijn voor- en nadelen heeft. Glas is moeilijk om mee te werken, maar biedt je uitzonderlijke helderheid en je kan je huisdier constant observeren.

Het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan hygiëne, de kwaliteit van het water moet uitstekend zijn!

Witte melamine is het meest populaire materiaal. Het nadeel is de levensduur (variabel). Het is een model met een beperkte levensduur, dat op een of ander moment moet worden vervangen, in tegenstelling tot een glazen product.

Het plastic/plexiglas: beide materialen worden meestal gebruikt door professionele fabrikanten.