Sorteren op Sluiten

Thermostaat voor terrarium

Om je terrariumverwarming het beste te regelen, gebruik je een thermostaat die het geschikte klimaat van het terrarium van je reptiel kan regelen.

Meer
Thermostaat Hygrometer REPTIL'US DTH Control
Thermostaat Hygrometer REPTIL'US DTH Control
Beoordelingen 4.5 34
Mogelijk om 2 systemen aan te sluiten. 3 functies: dag, nacht en vochtigheid. Regelt de vochtigheid. Met alarmfunctie
in plaats van :
€99,99
€69,99
24u
Thermostaat Hydroset Hydor
in plaats van :
€44,90
€39,99
24u
Digitale Thermostaat/Hygrostaat twee circuits
Digitale Thermostaat/Hygrostaat twee circuits
Beoordelingen 4.5 69
Controleert temperatuur en vochtgehalte. Dag en Nacht circuit. Tot 8 verschillende programma's mogelijk
in plaats van :
€99,90
€85,99
24u
Thermostaat terrarium
in plaats van :
€44,99
24u
Digitale thermo-hygrometer Exo Terra
Digitale thermo-hygrometer Exo Terra
De Exo Terra digitale thermo-hygrometer is een 2-in-1 instrument, uitgerust met een gecombineerde sensor voor nauwkeurige indicatie van temperatuur en vochtigheid.
in plaats van :
€30,99
24u
Zoomed digitale thermostaat ReptiTemp
Zoomed digitale thermostaat ReptiTemp
Thermostaat om temperatuur te reguleren. Digitale weergave. Sonde van 1.85 m. Verwarmingsmodus max 600 W of afkoelingsmodus max 150 W
in plaats van :
€73,99
€69,99
24u
Thermostaat DT Control Timer REPTIL'US
Thermostaat DT Control Timer REPTIL'US
Beoordelingen 4.5 129
Thermostaat DT Control Timer. Controle t° van 0 tot 50°C. Met Timer en Sonde
in plaats van :
€79,99
€45,99
Digitale thermostaat
Digitale thermostaat
Beoordelingen 4.5 331
Digitale thermostaat op twee circuits. Tot 8 mogelijke programma's
in plaats van :
€69,90
€57,99
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Thermostaat voor terrarium

Le thermostat pour terrarium : quelle utilité ?

Thermostat terrarium

Met een thermostaat kan je op afstand de temperatuur van de verwarmingselementen in het terrarium regelen dankzij een sonde. Afhankelijk van zijn vermogen kan je een of meerdere apparaten aansluiten, zoals verwarmingsmatten, verwarmingssystemen, verwarmingskabels en lampen. Een dag- en nachtfunctie maakt het mogelijk om de temperatuur en de lampen precies te regelen om het biologische ritme van het dier te respecteren


Afhankelijk van het apparaat dat je kiest, kan je profiteren van extra functies zoals een programmeerbare klok, een alarm om je te waarschuwen voor elk temperatuurprobleem, een hygrometer en vele andere. Sommige thermostaten maken het mogelijk om de nodige aanpassingen te voorspellen in relatie tot onze seizoenen en de kamertemperatuur. Reptielen die in een terrarium leven, hebben een warmere zone en een koelere zone nodig om hun lichaamstemperatuur goed te regelen. Ongecontroleerde temperatuurveranderingen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van jouw reptielen. Het is essentieel om een thermostaat te hebben in je terrarium om de temperatuur van het terrarium te bewaken, om te voorkomen dat de temperatuur per ongeluk stijgt of daalt en om het risico van oververhitting van de apparaten te vermijden. Sommige thermostaten controleren ook het vochtgehalte. 

Terrarium-thermostaten zijn eenvoudig te gebruiken en regelen de temperatuur in alle precisie. Dit apparaat helpt het welzijn en de gezondheid van reptielen te verzekeren door ze thermisch te reguleren. Een gecontroleerde temperatuur in het terrarium stimuleert de eetlust van reptielen, verbetert de spijsvertering en bevordert de voortplanting. Het is raadzaam om een ​​krachtige thermostaat te kiezen om al je lampen te kunnen verbinden.

Welke thermostaat kies ik om de temperatuur in mijn terrarium te controleren?

Er zijn drie hoofdtypen thermostaten voor gebruik bij reptielen. Dit zijn aan/uit thermostaten, proportionele pulsthermostaten en dimbare thermostaten. Elk werkt op een andere manier om de temperatuur te regelen en is geschikt voor verschillende toepassingen.