Sorteren op Sluiten

Tuigje voor honden

Gewoon tuigje of antitrek tuigje, je vindt hier sowieso het aangepast model voor jouw dier. Je hebt een uitgebreide keuze in onze catalogus: Julius K9. Voor een optimaal comfort: tuigje voor canicross.  

Meer

Lederen tuig voor honden

Het tuigje van leer of kunstleer is resistent en uiterst elegant.

Tuigje voor honden met een handicap

Oudere, gewonde of invalide honden hebben soms extra ondersteuning nodig bij het lopen. DIt hondentuige met extra ondersteuning  helpt je hond ontlasten en ondersteunen tijdens het lopen. Deze zijn speciaal ontworpen zodat je je hond kan optillen zonder dat hij pijn heeft. Er bestaan verschillende soorten: het tuig voor enkel de achterpoten, wanneer je hond vooral daar last heeft, het tuig voor enkel de voorpoten, of het buiktuigje waardoor je je hond via zijn buik kan optillen zonder dat hij pijn lijdt. Het tuigje met extra ondersteuning geeft je hond een prettig gevoel en zorgt ervoor dat je zieke of oudere hond minder stress ervaart dan bij andere gebruikelijke tuigjes. 

Autotuig

Een hondentuigje voor je hond zorgt voor maximale veiligheid tijdens autoritten en is tegelijkertijd zeer comfortabel.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Tuigje voor honden

Een hondentuig biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele halsband/lijn. Het gebruik van een hondentuig heeft de voorkeur als je hond gedrag vertoont dat moet worden gecorrigeerd of een morfologie heeft waarbij het dragen van een halsband niet noodzakelijk de beste keuze is. We helpen je onderscheid te maken tussen het gebruik van een halsband en een hondentuig.

Wat is een hondentuig?

Harnais pour chien

Het hondentuig wordt steeds populairder omdat er nu veel modellen zijn die veiligheid en comfort garanderen tijdens het wandelen.

Wat betreft het materiaal is een stoffen tuigje lichter maar minder resistent. Het nylon harnas is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden en het lederen harnas is ook erg sterk maar moeilijker te onderhouden. Wat betreft kleuren kan je alles vinden.

Hoe doe ik zo'n tuigje om?

Het meest gebruikte tuigje bestaat uit twee riemen, één rond de nek, de andere rond de borst. Deze twee riemen zijn verstelbaar (aan te passen aan de morfologie van jouw hond) en zijn met elkaar verbonden op de rug van de hond en onder zijn buik. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende modellen tuigjes met verschillende manieren om het aan te doen.

Wanneer zou ik een halsband moeten vervangen door een tuigje?

Dankzij zijn specifieke vorm verdeelt het tuigje de punten van spanning op het lichaam van de hond. Als je hond dus trekt aan de lijn is er minder risico dat hij zichzelf verstikt of zijn wervels bezeert. Het tuigje, dat vooral op de borst en voorpoten inwerkt, wordt daarom aanbevolen voor kleine honden en ook voor alle honden met de neiging om aan de riem te trekken.

In tegenstelling tot de halsband stimuleert het tuig je hond om niet aan de lijn te trekken. Er zijn ook speciale antitrektuigen.

Ten slotte is het tuigje geschikt voor alle baasjes die bang zijn de controle over hun hond te verliezen. In geval van paniek of ontmoeting met andere honden hebben sommige honden de neiging om plotseling achteruit te gaan en het hoofd door de halsband te steken. Het tuig vermijdt dat risico.

Kies het juiste tuigje aangepast aan jouw hond

Harnais

De grootte van het tuig wordt gekozen op basis van de borstomtrek en buikomtrek. De meeste tuigjes zijn beschikbaar in 4 maten: small, voor kleine honden, medium, large en extra large. Om effectief te zijn, moet het perfect zijn afgesteld, niet te los maar ook niet te strak zodat je je hond zijn bewegingen niet belemmert.

Naast de basic tuigjes, zijn er uiteraard ook speciale tuigjes zoals bijvoorbeeld autotuig, trainingstuig, sporttuig en nog veel meer.