Sorteren op Sluiten

Verwarming voor terrarium

Om elk risico op onderkoeling te vermijden, wat kan leiden tot ziekte of zelfs de dood van het dier, maar ook om te zien hoe je reptiel zich gedraagt ​​zoals in zijn natuurlijke omgeving, zijn warmtematten of lampen ideaal voor in het terrarium. 

Meer
Flash sale
16h12m26s
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Verwarming voor terrarium

Warmteplaat en warmtemat voor terrarium

Chauffage terrarium

Waarom mijn terrarium verwarmen?

Reptielen, in tegenstelling tot zoogdieren, zijn koudbloedige dieren die meestal uit gebieden van de wereld komen waar de temperaturen relatief hoog zijn. Het is daarom heel logisch om ervoor te zorgen dat een geschikte temperatuur voor jouw reptiel wordt gerespecteerd. Om elk risico van onderkoeling dat kan leiden tot ziekte of de dood van het dier te voorkomen, moeten zijn leefomstandigheden optimaal zijn en gelijken op zijn natuurlijke omgeving.

Onze winkel heeft heel wat verwarmingsapparatuur voor terraria. 

Verschillende warmtebronnen

Elk accessoire heeft zijn eigen specificiteit. Wij hebben warmtekabels, warmtematten, warmtespots, enz. Kies het juiste instrument afhankelijk van de behoeften van jouw huisdier.
 
Warmtekabels
Warmtekabels bieden een aanzienlijk voordeel voor terraria. Je moet die op 5 mm onder het terrarium (en in parallelle lijnen) plaatsen om wordt geplaatst om glasbreuk te vermijden. Het kan ook worden begraven onder het zand. De grond wordt dan de hotspot van je terrarium. Deze kabels zijn praktisch te installeren, gemakkelijk te gebruiken en kunnen eenvoudig worden aangepast voor een betere warmteverspreiding.
 
Warmtematten
Door gebruik te maken van één van deze warmte matten wordt er een behaaglijk en natuurlijk warmtegevoel gerealiseerd waar je dieren zich optimaal in zullen voelen. Je kan warmtematten overal plaatsen. Ze zijn geheel onderhoudsvrij. Warmtematten zijn gebaseerd op hetzelfde principe als warmtekabels. Je kan je terrarium op een bepaald punt in het terrarium verwarmen, waardoor de hotspot op dit gebied op de grond ontstaat. Het negatieve punt kan hier worden opgemerkt dat in tegenstelling tot de warmtekabels, de warmtemat niet over een groter gebied van het terrarium kan worden verspreid om een ​​hogere temperatuur in het ene gebied en veel minder van het andere te diffunderen. 
 
Warmtelampen
Warmtespots zijn het eenvoudigste systeem dat beschikbaar zijn om je terrarium te verwarmen. Deze techniek staat overdag dichter bij "zonnesimulatie", omdat het reptiel onder de schijnwerpers verschijnt zoals in de natuur onder de zonnestralen.
 
Onderwaterlampen
Deze lampen kan je onderdompelen en dus een onderwatertemperatuur produceren en verspreiden die ideaal is voor jouw waterschildpadden die gevoelig zijn voor te koud water. Dit is de basistechniek voor het verwarmen van je waterterrarium.
 
Wat te kiezen?
Pas altijd je warmtebronnen aan aan wat je in je terrarium hebt. Als je reptielen een hotspot op de grond nodig hebben, zoals slangen, geef je de voorkeur aan een verwarmingsmat. Als je reptielen hagedissen zijn, heb je misschien liever een warmtelamp. In elk geval moet je weten dat het niet nutteloos is om een ​​warmtelamp in de hoogte te installeren en een kabel of een warmtemat op de grond, waarbij je ervoor zorgt dat een koele zone wordt gehandhaafd.
 
50 W lijkt het minimum te zijn voor een goed verwarmd terrarium. Zorg er vervolgens voor dat deze niet oververhit of te heet wordt om geen enkel risico voor jouw dierbare dieren te veroorzaken.