Sorteren op Sluiten

Verzorgingsproducten voor katten

Of je kat nu alleen binnen of buiten zit, of hij zich nu dagelijks wast of niet, het is nodig om je kat te extra te verzorgen. Daarom bieden we de nodige verzorgingsproducten aan.  

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Verzorgingsproducten voor katten

Katten zijn van nature heel schone, hygiënische dieren. En daarvoor is het essentieel, voor zijn dagelijks welzijn en om een ​​goede gezondheid te bevorderen. Je meot tijd nemen om hem te verzorgen.

Het belang van verzorging van katten

Of je kat lang of kort haar heeft, het is belangrijk dat je regelmatig de tijd neemt om hem te verzorgen.

Waarom je kat borstelen?

Borstel je kat om het risico te beperken dat zijn haar in de war raakt en knopen creëert die pijn en ongemak kunnen veroorzaken in zijn dagelijkse bewegingen. Dit is vooral het geval bij langharige katten. Door hem te borstelen, verwijder je ook stof dat in de opperhuid is gekropen. Dat kan namelijk de oorzaak zijn van dermatologische problemen, zoals roodheid of irritatie. Het is ook de perfecte gelegenheid om de aanwezigheid van externe parasieten te controleren en ten slotte, om de algemene toestand van je kat te controleren. Veel katten houden van deze momenten en beginnen zelf te spinnen.

Deze behandelingen zijn belangrijk voor het welzijn van je kat. Heb je echter een heel langharige kat en wil je zijn huid controleren, dan zul je waarschijnlijk zijn haar moeten knippen. Maar doe dit enkel wanneer je het echt nodig acht. Op onze site vind je tondeuse voor katten.

Je kat borstelen: goed of slecht idee?

Zoals alle kattenbaasjes weten, houden katten niet echt van water. Maar, soms kan het nodig zijn om je kat te wassen, bijvoorbeeld wanneer hij een onaangename geur afgeeft, hij last heeft van vlooien of wanneer het borstelen niet genoeg is om al het vuil te verwijderen. Je mag hem echter niet te vaak wassen. Indien je hem wilt wassen, moet je specifieke shampoo gebruiken. Er zijn shampoos, afhankelijk van het soort haar of de behoeften van de huid van je kat. Sommige zijn speciaal ontwikkeld voor katten met een gevoelige huid.

Droge shampoos zijn ook producten in de vorm van schuim, lotion of poeder waarbij je dus geen water nodig hebt. Perfect dus voor katten die het haten om gewassen te worden! 

Hoe knip ik de klauwen van mijn kat?

Het is essentieel om voor de klauwen van je kat te zorgen met een nagelknipper die speciaal voor dit doel is voorzien. Je drukt zachtjes op de kussentjes van je kat om de klauwen naar buiten te brengen en je snijdt enkel transparante deel van de klauw. Ook kun je van dit moment profiteren om de kussentjes eens goed te controleren op zweren, korsten of scheuren. Op onze site vind je ook verzorging voor kussentjes terug.

Oor- en oogverzorging

Het reinigen van de ogen en oren van je haarbal maakt het mogelijk om te controleren of er geen roodheden of vuil zijn. Om de ogen of oren van je kat schoon te maken, is het noodzakelijk om specifieke reinigingsproducten te gebruiken. oogverzorging voor katten hebben dezelfde pH als de tranen van je kat.

Voor oorverzorging van katten moet je een paar druppels in zijn oor gieten en voorzichtig zijn oor masseren. Reinig nadien met een kompres, waarmee het overtollige oorsmeer kan worden verwijderd. Vergeet niet om hem goed vast te houden tijdens de behandeling en geef hem nadien een lekker snoepje om hem te belonen.

Mondverzorging

De tanden van je kat zijn gevoelig en kunnen tandsteen hebben. Helaas is het moeilijk om de tanden te poetsen van een kat die zelden geniet van de behandeling, tenzij hij er vanaf jonge leeftijd aan gewend is.
Om te zorgen voor een goede mondhygiëne kan je kiezen voor kauwsticks die de tanden versterken en tandsteen beperken.

Poot- en kussenverzorging

De poten en kussens van je kat worden dagelijks op de proef gesteld. Controleer regelmatig zijn poten of kussentjes op eventuele wondes. Wij hebben specifieke producten om zijn poten en kussentjes te verzorgen (bvb. doekjes of crèmes). 

Een schone omgeving voor jouw kat

Opdat jouw poest zich goed thuis zou voelen, is een schone omgeving nodig. Je zult merken dat het gedrag van je kat veel beter zal zijn wanneer zijn leefomgeving schoon is. Je zult merken dat hij steeds minder in zijn kattenbak zijn behoeften zal doen als die te vuil is. Of hij zal zijn mand vermijden wanneer die niet schoon is, of zelfs zijn  als er te veel haar op is. Het is dus essentieel om regelmatig zijn accessoires schoon te maken!