Sorteren op Sluiten

Voer voor tuinvogels

Vergeet deze winter niet om vogels die buiten leven te helpen. Installeer een voerbak en nestkastje om de zaden voor je tuinvogels in te bewaren en/of een gezellig nest aan de tuinvogels te bieden.

Meer

Meelwormen voor tuinvogels

Onder vogelvoer leveren meelwormen de voedingsstoffen die nodig zijn voor hun gezondheid.

Iako Meelwormen, natuurlijke snacks voor kippen/vogels/knaagdieren - 400g of 5kg
Iako Meelwormen, natuurlijke snacks voor kippen/vogels/knaagdieren - 400g of 5kg
Beoordelingen 5 48
Meelwormen Iako. Beschikbaar in 400g of 5 kg. voor knaagdieren of vogels of kippen. 100% natuurlijk. rijk aan proteïnen
in plaats van :
€12,99
€8,99
Beschikbaar :  400 g 5 kg
24u
Emma's Garden Meelwormen voor tuinvogels
Emma's Garden Meelwormen voor tuinvogels
Beoordelingen 4.5 33
Meelwormen Emma's Garden
in plaats van :
€5,99
Beschikbaar :  200g 500g 1kg 4.5kg
24u
Gedroogde meelwormen
in plaats van :
€17,99
Beschikbaar :  375g
24u
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2021 : Voer voor tuinvogels

Voedsel voor tuinvogels is heel anders dan wat je je huisdieren kunt voeren. Door hun intense levensstijl buitenshuis hebben deze dieren verschillende voedingsgewoonten en behoeften. We moeten ze daarom passend voer aanbieden, ook rekening houdend met het seizoen. Dit heeft veel voordelen en stelt je in staat om zijn wilde vogels te helpen door te vechten tegen hun uitsterven.

Waarom wilde vogels voeden?

De winter blijft een moeilijk seizoen voor tuinvogels. Door de kou, verstedelijking en diverse andere factoren hebben veel vogels niet de gelegenheid om goed te eten. Ze eten geven is daarom een mooi gebaar, vanaf de eerste nachtvorst tot eind maart. Geconfronteerd met het koude en andere slechte weer van de winter, voorzie je ze van de energie die nodig is om te overleven.

Verschillende types voer voor wilde vogels

  • Vetbollen: hangend aan een tak in je tuin is het een goede manier om vogels van vet te voorzien om tegen de kou te vechten. Het bestaat uit zaden, granen, fruit of meelwormen.
  • Zadenmix: deze multi-zaadmixen zijn compleet en uitgebalanceerd in essentiële voedingsstoffen.
  • Zonnebloempitten:  zonnebloem, rijk aan olie en vet, blijft een van de beste voedingsmiddelen om vogels te helpen in hun strijd tegen de kou, vooral wanneer het wordt gemengd met andere even rijke zaden.
  • Vetblok: echt compleet voer met fruit of insecten, brood en blok zijn een geweldige manier om vogels tegelijkertijd van eiwitten, vetten en koolhydraten te voorzien.
  • Pindanoten: rijk aan vet, pinda's in de schaal of in botervorm zijn een goede manier om vet aan te vullen om de winterperiode door te komen.
  • Meelwormen: rijk aan eiwitten en energie.

Welk voedsel geven aan wilde vogels?

Bij het kiezen van een voer voor wilde vogels moet je niet alleen rekening houden met het seizoen, maar ook met de soort die je wilt voeren of die je tuin bezoeken. Als je in de noordelijke regio woont waar de kou in de winter intens is, moet je je concentreren op voedingsmiddelen met veel vet, zoals vetbolletjes of pinda's. Als je vaak met jagers of jonge vogels te maken heeft, is het kopen van eiwitrijk voer de beste optie.Samenvattend bestaat het goed voeren van tuinvogels uit rekening houden met hun soort, maar ook met het seizoen of de ligging ervan bij de voedselkeuze.