Sorteren op Sluiten

Voerautomaat voor vissen

Doseer en automatiseer je vissenvoer dankzij een voerautomaat.  

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Voerautomaat voor vissen

Voerautomaat voor vissen

In tegenstelling tot andere huisdieren zoals katten of honden, bedelen vissen niet om voedsel. Een teveel aan voedsel dat niet wordt opgegeten in hun aquarium kan het water vergiftigen. Daarom is een voerautomaat ideaal om deze problemen aan te pakken.

Visvoer

Je moet een vis zoveel voedsel geven als ze in 3 minuten kunnen opeten. Nadien zullen de resten niet worden opgegeten en zullen die het water vervuilen. Bovendien zijn vissen in principe beter bestand tegen een beetje ondervoeding dan overvoeding. Daarom is het noodzakelijk om precies te weten wat de soort die je in je aquarium hebt nodig heeft en hoe ze het beste kunnen worden gevoed.

Het tellen van korrels voor elke vis is een oplossing, maar dat neemt redelijk wat tijd in beslag. Deze nadelen verdwijnen dankzij onze voerautomaten. Deze machines zorgen ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kunt vertrekken. Het is aangeraden om het apparaat een paar dagen voor vertrek te starten voordat je de juiste werking controleert.

Kies je automaat

Er zijn verschillende handige machines om het leven gemakkelijk te maken. Automaten die op batterijen werken zijn de meest voorkomende en het gemakkelijkst te gebruiken omdat je hiermee verschillende cycli kunt instellen. Ze hebben ook een grote autonomie terwijl ze voedsel droog houden.

Bij andere machines kan je kiezen tussen vlokken of korrels en de geleverde hoeveelheid variëren. Sommige hebben extra functies, zoals een vewarmingstrommel om te voorkomen dat de vlokken aan elkaar blijven kleven, of reageren op licht zodat de automatische voedseldistributie 's nachts stopt.

De verschillende compartimenten kunnen gemakkelijk in de vaatwasmachine gewassen worden.

Nog geavanceerdere distributeurs hebben zeer nuttige functies zoals een geïntegreerd ventilatiesysteem, maar ook afzonderlijke compartimenten die twee verschillende soorten vis kunnen voeren en zelfs op een verschillend tijdstip.

Het is ook goed om te weten dat er heel grote automaten zijn die in vijvers kunnen worden geplaatst om grote goudvissen of koikarpers te voeden.

Natuurlijk vervangen deze machines geen echte aanwezigheid waarmee je menu's kunt variëren. Soms dien je je vis wat groente te geven (kleine stukjes courgette bijvoorbeeld) zodat vissen de algen niet opeten. Het is ook mogelijk om ze modderwormen te geven (zelfs als het water van het aquarium daardoor regelmatiger moet worden vervangen), omdat ze je vissen in goede vorm houden.

Wij hebben verschillende automaten, aangepast aan ieders budget!