Sorteren op Sluiten

Voerautomaat voor katten

Met een voerautomaat krijgt je kat elke dag zijn voer op hetzelfde tijdstip, of je nu thuis bent of niet. 

 

Meer

Exclusief bij Zoomalia

Zoomalia biedt een volledig assortiment aangepast aan elk gezin zijn behoeften: of het nu je kat voeren is tijdens je vakantie of om gewoon het leven makkelijker te maken, er bestaat zeker een voerautomaat van ZOLIA die bij je behoeften past. Een programeerbare of niet-programmeerbare voerautomaat, ZOLIA biedt een effectieve oplossing gecombineerd met een mooi ontwerp en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Voerautomaat voor katten

Distributeur automatique chat

source : adobestock

Of je nu een paar dagen weg wilt zijn, of als je je leven gemakkelijker wilt maken en tegelijkertijd het leven van je kat, kan je een automaat voor kattenvoer gebruiken. Van de meest geavanceerde tot de eenvoudigste, er is keuze genoeg!

Waarom een voerautomaat gebruiken?

Distributeur croquettes

source: zoomalia

Ben je even weg en kan er niemand naar je huis komen om je kat te voeren? Dan is de voerautomaat iets voor jou. Sommige zijn speciaal ontworpen voor natvoer en anderen zijn meer geschikt voor zogenaamd droog voedsel (zoals kattenbrokken).

Deze distributeurs houden het voer van je kat vers en hebben altijd voer beschikbaar.

Voerautomaten kunnen ook worden gebruikt wanneer je er bent. Je bespaart tijd en je kat zal nooit honger lijden, zelfs als je onverwacht later terugkomt op een avond. Zo hoeft hij niet te wachten op jouw terugkeer!

Verschillende soorten voerautomaten

distributeur zoomalia

source: zoomalia

Automatische voerautomaten voor natvoer

Dit type automaat werkt op batterijen om op specifieke tijden de maaltijden te plannen. Een effectieve manier om voedselporties te beheersen om het overgewicht van je huisdier te beperken. Op sommige van deze apparaten is het zelfs mogelijk om een gesproken bericht op te nemen om je kat te waarschuwen dat het tijd is voor de lunch! Zelfs als je er niet bent, zal je huisdier weten dat het tijd is om te eten.

Voerautomaat voor droogvoer

Van de eenvoudigste tot de meest uitgebreide..

Er is iets voor elke smaak en elke behoefte. 

  • Fonteinen met droogvoer, vul gewoon de tank met brokken (max. 2 kilo). Hij zal nooit meer eten missen en zal naar believen kunnen eten. Het is vaak mogelijk om het als een waterfontein te gebruiken.
  • Automaten met programmeerbare compartimenten. Ideaal voor katten die gewend zijn om op een vast tijdstip te eten, het maakt niet uit of je er bent of niet.
  • Speelse automaten: erg handig om de jagerskant van je kat te behouden. Ze zorgen ervoor dat hij plezier kan hebben tijdens het eten. Het principe is eenvoudig, je hoeft alleen brokjes op te bergen in een speciaal speelgoed, je kat zal zijn favoriete brokjes ruiken en wil ze alleen maar laten uitkomen! Door ermee te spelen, komen de brokjes een voor een tevoorschijn, een goede manier om hem te laten bewegen.

Hoe kies je de juiste distributeur?

Deze keuze moet worden gemaakt op basis van jouw levensstijl. Als je eraan gewend bent hem meerdere maaltijden per dag op een vast tijdstip te geven, kies dan een programmeerbare automaat, zodat je je porties kan regelen.

Vergeet niet dat niet alle automaten natvoer kunnen ontvangen, dus je moet rekening houden met de aard van het voedsel.