Sorteren op Sluiten

Vogelkooi

Wat een aangenaam gezelschap om thuis naar het gezang van je vogels te luisteren! Geef je charmante kleine gevederde dieren een comfortabele, gemakkelijk te onderhouden kooi.

Meer

Kweekkooi voor kanaries

Een kweekkooi heeft een of meer verwijderbare scheidingswanden om acclimatisatie, isolatie of fokken van je vogels te vergemakkelijken.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Vogelkooi

Vogelkooien

Naast honden en katten, worden 'vogels' ook steeds vaker als huisdier gekozen.
De meest gekozen vogelsoorten zijn papegaaien, (gras)parkieten en kanaries. 

Het houden van vogels

Hoe oud wordt een vogel nu? De levensverwachting van een vogel is gemiddeld langer dan die van een hond of een kat. Het kan variëren tussen 15 jaar voor een parkiet of kanarie tot 100 jaar voor bepaalde soorten, papegaaien bijvoorbeeld.

Zichtbaar en lawaaierig

Over het algemeen zijn katten van nature sluipend, stil, enz. Vogels zijn precies het tegenovergestelde: levendig, maken veel lawaai, enz. Het is daarom raadzaam om je mentaal voor te bereiden op zo'n verandering. 

Een gezellig soort

Vogels haten eenzaamheid (nog een verschil met katten!). Het wordt daarom sterk aanbevolen om een ​​grote kooi te hebben waar het mogelijk is om verschillende vogels onder te brengen. Natuurlijk valt nog te bezien welke vogels. De beste oplossing is om een ​​specialist raad te vragen.

Hoe de juiste vogelkooi kiezen?

De keuze van de kooi is essentieel als je een lang en vredig bestaan ​​voor je nieuwe huisdier wilt garanderen. Deze keuze hangt af van verschillende factoren.

Cage pour perruche Zolia

De grootte

Logisch gezien is de grootte van de kooi afhankelijk van de grootte van de soort. Sommige grote vogels kunnen niet in eenvoudige vogelkooien leven en moeten dus in ruime volières worden gehouden. Het enige advies dat kan worden gegeven is om de breedst mogelijke kooi te nemen, zodat de vogel overdag van het ene eind naar het andere kan vliegen.

Cage pour perroquet

De vorm

De meest gebruikte kooien zijn rechthoekig, vierkant of rond.

Cage pour petits oiseaux style retro

Het budget

De prijs van een kooi kan snel variëren van het ene uiterste tot het andere. Voor kleine soorten is het mogelijk om kleine budget kooien tegen 20-40 euro te vinden, terwijl dat bij volières het over enkele honderden euro's gaat.