Sorteren op Sluiten

Vogelvoer

Ontdek onze selectie vogelvoer, granen, snacks of sepiaschelp, parkieten, kanaries, papegaaien of wilde vogels.  

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Vogelvoer

Er is een enorme keuze aan vogelvoer op de markt. Daarom is het belangrijk om te overwegen dat elk product overeenkomt met een bepaalde categorie dieren. Het voer moet ook worden aangepast aan de grootte, de soort en de energiebehoeften van de vogel

Voedingsbehoeften van vogels

De belangrijkste voedingsinname van vogels zijn eiwitten. In hun natuurlijke omgeving vinden vogels het voedsel dat ze nodig hebben, maar tamme soorten hebben specifieke behoeften. Evenzo moet voor fokvogels de eiwitinname hoger zijn.

Belangrijke bronnen van eiwitten zijn dierlijke producten zoals eieren, vis, vlees, maar vooral larven en insecten, die niet mogen worden verwaarloosd. Veel vogels voeden zich met muggen, vlinders, regenwormen of rupsen. Wat betreft de bronnen van dierlijke eiwitten, vinden we vervolgens alle zaden van planten zoals erwten of sojabonen die alle oliehoudende zaden kunnen voorstellen.

Vogels moeten ook voldoende vitamines, sporenelementen en mineralen opnemen om een ​​optimale gezondheid te garanderen. Het is daarom raadzaam om voedingssupplementen aan jouw vogel aan te bieden om eventuele tekortkomingen te overwinnen. De meest bekende is de sepiaschelp, een essentiële bron van calcium.

Verschillende types vogelvoer

Zaden, paté, snacks, ... 

Zaden zijn een compleet voedsel om uit te kiezen. 

Kanariezaad is basisvoedsel omdat het essentiële langzame suikers levert.
Mariadistel beschermt de lever en is dus een interessant voedingsmiddel. Veel andere zaden hebben speciale eigenschappen zoals hennep, lijnzaad, witlofzonnebloempitten, enz. Gierst is ook heel belangrijk voor veel soorten. 

Zaadjes kunnen worden aangeboden als een enkele voeding of als een kant-en-klaar mengsel. Om het voeren van jouw vogel te personaliseren en aan te passen, raden wij je ten zeerste aan om je eigen mengsels uit te proberen.

Patee past ook in een gevarieerd dieet, omdat ze eieren en insecten bevatten.

Tot slot kan je je vogelsnacks ook aanbieden in de vorm van koekjes of eetstokjes.

Hoe kies ik mijn vogelvoer?

Voor elke soort vogels wordt een soort vogelvoer aanbevolen, dat bijdraagt ​​aan de groei en je vogel gezond houdt. Je moet weten dat elke vogel zijn voedingswijze heeft; sommige eten insecten, sommige gedroogd fruit, enz.

Voor exotische vogels, zullen we zaadmengsels associëren met ei-verrijkte, insecten of fruit-verrijkte patees. Voor parkieten is eiwit in de vorm van zaden belangrijk door gedroogd fruit zoals bananen of bessen toe te voegen.

Voor insectenetende vogels zijn er verschillende zadenmengsels en speciale patees.

Ten slotte moet voor frugivoren en nectarivoren worden gezorgd dat hun basisdieet wordt gecombineerd met op insecten gebaseerde mengsels om de noodzakelijke eiwitinname te behouden.

Wat met tuinvogels?

TIjdens de winter ondervinden vele tuinvogels moeilijkheden bij het vinden van hun voedsel dat zich meestal onder de grond bevindt.

Daarom hebben ze ons nodig om tijdens deze periode te overleven. De beste oplossing is om hen een geschikt voedsel aan te bieden in de vorm van een zadenmengsel of vetbollen om op te hangen.

Goedkoop voor ons, maar onmisbaar voor hen!