Sorteren op Sluiten

Warmtemat voor terrarium

Warmtematten zijn accessoires voor verwarming voor terrarium.

Meer
REPTILUS - Warmtemat voor terrarium en vivarium
in plaats van :
€17,99
€9,99
Beschikbaar :  7 W 15 W 22 W 30 W 46 W 63 W
24u
Warmtemat Exo Terra
Warmtemat Exo Terra
De Exo Terra warmtemat (4 vermogens beschikbaar) is een hoofd- of secundaire warmtebron, ideaal voor reptielen en amfibieën uit tropische of gematigde klimaten. Het is ook essentieel als warmtebron 's nachts voor veel soorten afkomstig uit de woestijn. De verwarmingsfilm plakt stevig en permanent aan het terrarium, wat een optimale warmteoverdracht mogelijk maakt. Bovendien kan het worden gebruikt met Exo Terra-thermostaten en met extra warmtebronnen voor soorten die zeer hoge temperaturen vereisen.
in plaats van :
€21,99
Beschikbaar :  4w 8w 25w
24u
Verwarmingsmat voor terrarium
in plaats van :
€24,99
Beschikbaar :  8 W 16 W 32 W
24u
Warmteplaat voor terrarium
in plaats van :
€29,99
Beschikbaar :  8W 16W
24u
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Warmtemat voor terrarium

Warmtematten voor terrarium

De terrariumwarmteplaat en de warmtemat zijn ideaal voor het verwarmen van een deel van de terrariumvloer. Hiermee kan een warme zone worden gecreëerd die in het algemeen 1/3 van het bodemoppervlak van het terrarium vertegenwoordigt. Afhankelijk van de behoeften vind je verschillende maten warmtematten met verschillende vermogens. Warmtematten garanderen totale veiligheid voor reptielen die hen beschermen tegen elk risico op brandwonden.

De warmtemat installeer je onder het terrarium of op een zijoppervlak in direct contact met het glas buiten het terrarium om elk risico van letsel aan het dier of degradatie van het apparaat te elimineren. De warmtemat kan geschikt zijn als primair verwarmingsmedium. De lichten spelen vaak de rol van verwarming in het terrarium gedurende de dag. Om een ​​goede nachttemperatuur te handhaven neemt de warmtemat het over zonder lichtemissie waardoor de dag/nachtcyclus van reptielen kan worden gerespecteerd. De lichaamstemperatuur van reptielen is afhankelijk van de omgevingstemperatuur en daarom is het van essentieel belang om hun leefgebied continu op een goede temperatuur te houden. 

Om een ​​thermisch klimaat te creëren en reptielen de warmte te laten reguleren, is het belangrijk om in het terrarium een ​​warme zone en een koudere zone te creëren. Het dier kan zich dan in het terrarium verplaatsen volgens zijn behoeften en zijn temperatuur regelen. Het voordeel van een verwarmingsmat is dat deze geen ruimte inneemt in het terrarium, waardoor je de leefruimte van jouw reptielen vrij kunt verplaatsen met andere, meer esthetische accessoires.