Sorteren op Sluiten

logo marque JBL

Alles begon in 1960 met een kleine dierenwinkel in Ludwigshafen, geopend door Joachim Böhme, van huis uit drogist, keverspecialist en aquariumliefhebber uit Dresden, die hiermee van zijn hobby zijn beroep maakte. Toen ziekten bij siervissen een probleem werden, ontwikkelde hij een middel tegen deze "witte-stip-ziekte", in aquariumkringen kort "Ichtyo" genoemd, en noemde dit middel Punktol, dat ook vandaag de dag nog verkrijgbaar is. Om dit medicijn op de markt te kunnen brengen, had hij een merknaam nodig en stelde deze samen uit de initialen van zijn naam (JB) en combineerde die met de toenmalige vestigingsplaats Ludwigshafen.

JBL stand

Na de start van het merk JBL ontwikkelde het bedrijf zich rap tot één van de grootste aanbieders van een volledig assortiment voor aquaristiek, terraristiek en tuinvijver in Duitsland en is sinds 1984 gevestigd in Neuhofen/ Palts. Op het 2,5 ha grote bedrijfsterrein werken inmiddels 180 medewerkers. Vandaag de dag levert de firma JBL wereldwijd naar 60 landen en biedt een assortiment van meer dan 1.000 producten en meer dan 300 vervangende onderdelen.

Ook vandaag de dag, onder leiding van Roland Böhme, de zoon van de grondlegger, ligt de nadruk nog steeds op onderzoek.

test eau jbl

Trouw naar het motto „Voorsprong door Onderzoek“ is het voor de ontwikkeling van producten noodzakelijk informatie aangaande de levenswijze en de leefomgeving van de dieren te verwerven. Als serieuze fabricant stelt JBL hoge eisen en wil zich niet baseren op twijfelachtige informatie van het internet of verouderde literatuur. Om deze reden heeft JBL een eigen onderzoekscentrum met ervaren wetenschappers en wordt jaarljiks een expeditie georganiseerd naar de landen van herkomst van de aquarium- en terrariumbewoners om informatie uit de eerste hand te ervaren.

Daarnaast werkt JBL samen met vooraanstaande wetenschappelijke instellingen in Europa, om zo nauwkeurig mogelijke resultaten te verkrijgen.

jbl eau

Door aanvullend samen te werken met viskwekers, openbare aquaria, dierentuinen en visimporteuren vindt een voortdurende uitwisseling van informatie plaats. Op basis van deze kennis kunnen theoretische en praktische resultaten worden samengevoegd en meegenomen worden in de meest actuele productontwikkeling.  


Best verkocht JBL :