Sorteren op Sluiten

Uitrusting om kippen en pluimvee te kweken

Veel artikelen bedoeld voor het houden van kippen zullen het huishoudelijk beheer van een kippenhok vergemakkelijken. Ontdek kwaliteitsproducten om voor je pluimvee te zorgen op het gebied van voedsel, hygiëne en veiligheid.

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Uitrusting om kippen en pluimvee te kweken

Elevage de poules

Kippen in je tuin

We vinden overal eitjes, in cakes, omeletten, verschillende gerechten, enz. Helaas wordt het steeds moeilijker eieren van goede kwaliteit te vinden tegen betaalbare prijzen.

De oplossing? Koop kippen en kweek ze zelf in je tuin! 

Kippen in je tuin, de nieuwe mode

In ongezonde en niet-conforme omgevingen worden industriële kippen niet altijd even goed behandeld en worden hun eieren geïncubeerd door machines. Aan het einde van hun leven worden ze naar het slachthuis gebracht. Om te protesteren tegen deze wreedheid en om te vechten tegen de hogere prijzen en de kwaliteit van de middelmatige eieren, doet een nieuwe mode zijn opmars: kippen kweken in je eigen tuin!

Wat zijn de voordelen van kippen houden in je tuin?

Goed gevoede en goed behandelde leghennen leggen ongeveer één ei per dag. Dit zijn verse eieren, van onvergelijkbare kwaliteit en waarvan de oorsprong gekend is. Het is goedkoper dan het kopen van gewone eierdozen in de supermarkt. Bovendien is de kip, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geen vleeseter maar een alleseter. Ecologisch dier dus. Hij kan zich voeden met bijna alle tafelafval en eetrestjes! Zo verspil je dus niets en hoef je niets weg te gooien!

Hoe werkt dat nu precies?

Kippen zijn geen veeleisende dieren, maar je moet ze wel één of twee keer per dag voeren. Opdat kippen in goede omstandigheden eieren kunnen leggen, moeten ze een minimum aan ruimte en voldoende voedsel hebben. Kippen kunnen vliegen, dus een omheining van minstens een meter hoog is nodig.

Kippen hebben ook een minimum aan privacy nodig zodat ze in alle rust hun eitjes kunnen leggen. Een beschermd plekje, warm en uit de regen, is ideaal. Op de bodem kan je stro leggen of oude vodden. Ze zullen het lekker warm vinden.

Iedereen kan kippen in zijn tuin houden, op voorwaarde dat ze ruimte en onderdak hebben en dat jij wat tijd met hen kan besteden. Wanneer je er eens niet bent, is het noodzakelijk om iemand te voorzien om hen te voeren.
Een kip eet bijna alles. Salade, regenwormen, tarwe, maïs, haver, enz. Kippen in je tuin, is de ideale oplossing om af en toe echte verse eieren te hebben! Snel, goedkoop en milieuvriendelijk!