Sorteren op Sluiten

Vijverpompen

Vijverpompen blijken zeer nuttig te zijn. Het gebruik ervan is belangrijk voor het zuiveren van de vloeistof in de vijver. Dit vereist echter een goede kennis van hun werking. Vandaar de noodzaak om al ons passend advies op te volgen.

Meer

Best sellers: vijverpomp

Vind hier groot assortiment aan vijverpompen, meest gewaardeerd door onze klanten. Voordelige prijs.

Energiezuinige multifunctionele vijverpomp
Energiezuinige multifunctionele vijverpomp
Beoordelingen 4.5 7
Economische vijverpomp, geleverd met 2 waterjets. 10m lange kabel
in plaats van :
€45,99
Beschikbaar :  2000 l 3000 l 5000 l
24u

Pomp met jets

Een vijver zonder pomp is niet mogelijk. Een vijverpomp houdt je de vijver gezond doordat hij zorgt voor watercirculatie. Beweging van het water stimuleert biologische processen die de vijver gezond houden. Door een vijverpomp met een vijverfilter te combineren behaal je nog betere resultaten. Je kunt de pomp ook gebruiken voor een fontein, waterval of beekloopje.

Zonnepomp voor vijver

Fontein op zonne-energie Pontec Pondo Solar
in plaats van :
€50,95
€45,99
24u
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Vijverpompen

Hulp bij het kiezen van een vijverpomp

Een vijverpomp is een apparaat dat druk op het water uitoefent om het in beweging te brengen. Het wordt meestal onder het waterniveau geplaatst. Dit apparaat is een essentieel element in vijvers.

Vijverpompen: nut

Pompen voor vijvers vervullen verschillende rollen. Ze bevorderen de circulatie en filtratie van water en bovendien brengen ze een onmiskenbaar esthetisch tintje aan bepaalde vijvers.

Circulatie

Door het water regelmatig te laten circuleren, bevorderen vijverpompen zuurstofvoorziening. In feite is een voldoende toevoer van zuurstof nodig voor het leven in het water: de kleine dieren en planten in de vijver zullen sterven zonder zuurstof. 

Filtratie

Pompen oefenen druk uit op het water om het afval eruit te halen. Dit is essentieel om ophoping van takken, dode bladeren enz. in het water te voorkomen.

Mooi tintje 

Door middel van decoratieve jets dragen sommige pompen bij aan het de schoonheid van je vijver. De sfeer is ontspannend en de omgeving bijna magisch.

Een vijverpomp kiezen: de essentiële criteria

Om een pomp te kiezen die is aangepast aan jouw vijver, moet je rekening houden met verschillende elementen: het watervolume, de diepte, de grootte (hoogte, breedte). Hoe groter je vijver, hoe krachtiger de pomp moet zijn. Vervolgens zullen we, afhankelijk van de aangegeven behoeften, een filterpomp, waterval of waterstraal kiezen.

Andere belangrijke factoren

Vervolgens moeten we het gekozen type filtratie in vraag stellen. Elke pomp heeft een eigen filter. Een ander belangrijk element is de lengte en diameter van de buis. Deze lengte moet bekend zijn om te bepalen hoeveel vermogen de pomp moet hebben. Om geluid te voorkomen, kies je best een "stille" pomp. Bovendien is het noodzakelijk om pompen te kopen die de vochtige omgeving van de vijver kunnen weerstaan ​​en die minder energie verbruiken terwijl ze goede prestaties leveren. Vijverpompen met magnetische aandrijving staan ​​bekend om hun duurzaamheid en zijn ook energiezuinig.

Op de markt zijn drie soorten pompen beschikbaar: filtratiepompen, waterval- en fonteinpompen en waterstraalpompen.

Filterpompen

Een essentieel element bij de aanschaf van een filterpomp is om ervoor te zorgen dat het voorfilter gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is. Het voorfilter maakt het mogelijk om groot vuil te stoppen. Over het algemeen ondersteunt dit type pomp deeltjes met een grootte tussen 5 en 10 mm. Anderzijds moet ervoor worden gezorgd dat de pomp voldoende kracht heeft om binnen 3 uur water uit de vijver naar het filter terug te voeren. Dit betekent dat een vijver met een watervolume van 27000 L een pomp moet hebben met een vermogen van 7000 liter per uur.

Waterval- en fonteinpompen

Een watervalpomp is een normale vijverpomp maar wel met de eigenschappen dat deze pomp veel capaciteit levert en om kan gaan met druk. Het water moet namelijk in grote hoeveelheden tegelijkertijd naar een hoger gelegen punt gepompt worden. Tel anderhalve liter water per centimeter watervalbreedte. Concreet betekent dit dat een waterval van 65 cm een ​​stroom van 1,5 L vereist vermenigvuldigd met 65 cm of 97,5 L per minuut.

Waterstraalpompen

De hoogte van de gewenste waterstraal is de belangrijkste parameter waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van deze pomp. Dit vereist dat de indicaties voor de pomp worden bekeken.

Vijverpompen blijken zeer nuttige accessoires te zijn. Het gebruik ervan is belangrijk om de vloeistof in de vijver te zuiveren. Dit vereist echter een goede kennis van hun werking. Vandaar de noodzaak om met een specialist te spreken die gepast advies zal geven.