Sorteren op Sluiten

Halsband, lijn en tuigje voor katten

Alle accessoires om met je kat te wandelen: lijnen, halsbanden en tuigjes. Zo neem je geen risico's en is je kat veilig. 

Meer
{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Halsband, lijn en tuigje voor katten

Als je een kat hebt die vaak naar buiten gaat, is het verplicht om hem een ​​halsband om te doen, zodat deze identificeerbaar is en niet als een "straatkat" wordt beschouwd.

Nu vraag je je af: welke halsband koop ik dan voor mijn kat?

Er is een uitgebreid gamma aan halsbanden op onze site. Kies een halsband die het beste bij je kat past.

Een basic halsband maakt duidelijk dat de kat inderdaad van iemand is. Om hem echter te identificeren, is de halsband niet voldoende en moet je een medaille of een metalen adreshangertje aanbrengen om je adres en of telefoonnummer te bevestigen. Je kan ook een ​​bel toevoegen om het komen en gaan van je viervoetertje te controleren.

Deze halsband is de meest voorkomende en is beschikbaar in verschillende materialen en kleuren, afhankelijk van het model. Je kan ook een vlooienband vinden, zeer effectief bij het voorkomen van vlooien of teken.

Wil je graag met je kat gaan wandelen? Dan raden wij een halsband en lijn af. Kies eerder een kattentuigje en lijn. Een kat zijn nek is veel kwetsbaarder dan de nek van een hond. Een halsband zou hem dus pijn kunnen doen.

Er bestaan ook "antiwurg halsbanden". Deze zijn handig voor wanneer je kat ergens vast komt te zitten. Dankzij een veiligheidsclip kan je kat veilig ontsnappen wanneer de halsband ergens vast zit. 

Is je kat graag 's avonds of 's nachts buiten? Dan zijn er ook reflecterende halsbanden beschikbaar. Zo is je kat ook 's nachts zichtbaar en veilig!