Sorteren op Sluiten

Slaapplaats voor konijnen en knaagdieren

Je kleine knaagdier houdt van slapen? Maar welke slaapplaats kies je nu?

Meer

Zachte nestjes zijn de perfecte toevoeging aan een knaagdierenkooi. Deze leuke nestjes bieden een lekker knusse slaapplaats waar het knaagdier zich in terug kan trekken. Wij hebben nestjes in katoen, hennep en papier. Je vindt hier alle beschikbare materialen aan de beste prijzen.

{{ pagination.nbHits }} resultaten

Tips 2020 : Slaapplaats voor konijnen en knaagdieren

Kleine gedomesticeerde zoogdieren hebben veel en een goede slaap nodig om dagelijks in vorm te blijven. Omdat je ongetwijfelt veel houdt van je knager, is het dus essentieel om hem of haar zo goed mogelijk te laten slapen.

Deze plek gewijd aan rust wordt vaak verward met schuilplaatsen en kleine huisjes. De nachtruimte van een konijn, een fret of een ander klein knaagdier moet echter duidelijk opvallen binnen zijn kooi voor knaagdieren.

Welk "bedje" kies ik voor mijn knaagdier?

Soort dierElk knaagdier heeft zijn eigen slaapcriteria. Hoogte, materiaal, vorm, ... en dat hangt voornamelijk af van de soort. Het ontdekken van de specifieke behoeften van het dier dat je gaat verwelkomen, is de eerste stap op weg naar een beredeneerde keuze.
OnderhoudDe slaapplaats van een dier moet regelmatig worden schoongemaakt. We raden je daarom aan om de juiste materialen en ontwerpen te kiezen die zijn ontworpen voor snelle demontage. Verwaarloosd onderhoud schaadt het welzijn van je huisdier.
Comfort en prijsDe slaapplaats van je knaagdier hangt ook af van het budget dat je bereid bent eraan te besteden. Optimaal comfort voor een vrolijk dier is vaak duurder. Een kwaliteitsvol bedje zal echter duurzamer zijn ​en daarom zuiniger.